Skoluniform

Helt klart borde Sverige införa skoluniform ändå från första klass till sista ring i gymnasiet. Allt för mycket kretsar kring barns ytlighet. Har man inte det allra senaste och snyggaste så blir man utstött. Dom som inte har märkeskläder är helt plötsligt inte lika mycket värda som dom andra. Jag vet själv hur det var att inte ha dom senaste kläderna eller en massa leksaker.

Man känner sig mindre värd helt enkelt, och det är väldigt lätt att bli hackad på. Skoluniformer ser likadana ut, således märks det inte om man inte har dom fräckaste kläderna heller. Skoluniformer är dessutom snyggt. Samhället måste lägga mer tid, pengar och energi på att motarbeta den mobbing som förekommer. Den kanske inte är så märkbar, men den finns där.

Och så läser jag nåt helt fantastiskt i Aftonblaskan http://www.aftonbladet.se/nyheter/article664895.ab
3500 kronor i böter eller upp till 6 månaders fängelse för att gå med häng och visa kallingar! Bort med det äckligt fula skejtar-modet! :D


En sund politiker?

Jag blev verkligen förvånad när jag läser om folkpartisten Johan Pehrson i Expressen.se.

För att citera - "Vi lever i ett fritt land och den här publiceringen är inom toleransens gränser. De som har en annan uppfattning kanske ska fundera på att flytta." Han syftar alltså på Muhammed-teckningen i Nerikes Allehanda.

Det här ser man inte ofta. En politiker som vågar stå för vad han tycker och tänker utan att bli kallad för främlingsfientlig. Vi har en yttrandefrihet som vi inte ska tumma på. Vi får publicera sånt här om vi vill. Vi kränker ingen genom detta och så är det.

Heja Pehrson!


Nazist, rasist eller bara patriot

Så lyder titeln på boken jag beställde idag. Ingen aning vad den handlar om eller nånting. Är iaf en gratis publikation från jobbet. Kommer försöka fixa mer gratisläsning framöver. Gratis är gott som man säger :)

Har ont i axlarna. Dags att dra igång träningen igen. Den här gången på riktigt, och inget fjant som jag gjorde när jag började här. Ska dock försöka bli av med lite dålig hosta först. Kanske ska ringa VC och boka tid. Låta ytterligare en kvacksalvare kolla halsen.

Ska på informationskväll på polisen ikväll. Prova att lyfta dockan bland annat. Hoppas jag orkar att lyfta den, lite pinsamt annars. Kommer vara trött när jag kommer hem ikväll har jag en känsla av. Men det är ju snart helg. Då ska jag sova ut! Däremot är det mycket att göra i helgen.

Ska dels till Bauhaus och tjuvkika lite på hur dom jobbar där, sen kanske jag ska ta mig tid att gå på båtmässa. Flytande sådan i stockholms hamnar. Ska bli roligt! :)


Gammal och bortglömd

Att vara gammal och i behov av vård är ingen situation jag skulle vilja hamna i. Allt för ofta läser man om gamla som vanvårdas på åldringsboenden eller gamla som inte får någon plats på åldringsboende. Varför tar vi så dålig hand om dom som en gång byggt detta land?

Förr i tiden bodde man hemma hos sina barn och barnbarn när man blev gammal. Man tog helt enkelt hand om varandra. Nu förväntar vi oss att någon annan ska ta hand om oss när vi är gamla, för den familj man har, har inte tid att ta hand om en. Vi har inte tid, lust och ork att ta hand om våra gamla. Så staten ska göra det åt oss.

Inte mer än rätt, när man betalat skatt i hela sitt arbetsföra liv. Vi måste ta hand om våra äldre. Snart kommer vi kanske själva behöva den hjälpen. Vi lägger för lite resurser på våra gamla och sjuka. Hur svårt kan det vara att ge alla våra gamla behövande boende och hjälp? Vi kan ju minsann ta hit massa med andra människor och ge dom den vård och hjälp dom behöver.




Låt alkoholen flöda

Systembolagets monopol kvarstår. Vi får fortsätta gå till Bolaget och inhandla vår berusningsdryck.

Forskare påstår att konsumtionen skulle öka om vi slopade monopolet och släppte spritförsäljningen till dagligvaruhandeln. Det alkoholrelaterade våldet skulle öka, våldtäkter ökar och alkoholmissbruket och alkoholrelaterade sjukdomar ökar.

Men ärligt, jag tror inte att det skulle göra det. Jag skulle inte öka min konsumtion, för det har jag ingen anledning till. Varför skulle vi konsumera mera? Visst det blir väl mer lättillgängligt, men så jobbigt är det inte att ta sig till Bolaget. Förslag om att höja spritskatten skulle slå bakut, för då ökar den kriminella införseln istället.

Det är självklart att staten inte vill släppa på ytterligare en inkomstkälla. Det handlar inte om annat än det, allt annat är bara ren lögn. Det som intresserar mig mest i det här, det är hur dom forskat fram dom här resultatet. Skriv det i tidningen istället!



Gåva från Gud

Ja det skulle jag vilja påstå att toalettpappret är.

Tanken slog mig när jag tog mig en sittning på jobbets toalett. Fattade tag om pappersrullen och drog ut en bit och rev av. Det jag tänkte när jag rev av papperet var att det var ett papper av fin kvalitet, enligt mig. Sånt som jag gärna använder efter mina bestyr.

Tankarna började sväva iväg om själva historien om toalettpapperet. Vem uppfann det, och hur kom dom på hur dom skulle tillverka det? Vad skulle vi ta oss till om vi inte hade toalettpapperet?

Pappersmakeriet startade redan några hundra år före kristus i Kina. Papperet framställdes av pappersmullbärsträdet (Broussonetia papyrifera) samt nässelblast och gräs. Huruvida man torkade sig i rumpan med det papperet eller inte återstår ju att fundera på. Men hur kom man på idén att använda just papper till att torka sig med?

Vill du veta mer om papperets historia och dess tillverkning kan du kika här http://sv.wikipedia.org/wiki/Papper



Mångfald

Vi pratade om mångfald hemma igår. Carro har fått en uppgift från skolan att i ett grupparbete skriva två sidor om mångfald. Reflexmässigt började jag tänka på kulturellt mångfald. Vet inte varför, men min hjärna har nog blivit tvångsmatad med kulturellt mångfald.

Det skulle hursomhelst handla om mångfald överlag. Nånting som tydligen inte var helt lätt att sätta sig och skriva något åt. Så jag skulle hjälpa till lite tyckte jag ;) Mångfald - mängd, stor mängd, myckenhet, stort antal.

Enligt Wikipedian:

Mångfald har flera olika betydelser:

  • Ett matematiskt begrepp, se mångfald (matematik)
  • Inom biologi och samhällsvetenskap betecknar mångfald representation av många olika grupper.

Mångfald kan alltså betyda mycket, men hur många, förutom matematiker visste att det var ett matematiskt begrepp?

I dagens Stockholm City läser jag en artikel om hur dåligt representerade invandrarna är i hyresgästföreningens styrelse. Styrelsen är "pinsamt medvetna" om detta. "Visst är det ett problem" säger ordföranden i Stockholm. "Ska hyresgästföreningen vara en folkrörelse i tiden måste mångfaldstänkandet finnas med" säger den nationella samordnaren.

Hurså måste man detta vara pinsamt och problematiskt? Vill inte invandrare vara med i en föreningsstyrelse så behöver dom inte. Om dom sökte skulle dom säkert få en plats. Ska vi tvinga dom eller vad? Varför skapar såna här fjantsaker rubriker i tidningarna? Vi har inga invandrare representerade i vår styrelse. Ska vi tycka att det är ett pinsamt problem?

Mångfald, ett ord som snart kommer att få en rasistisk innebörd om man inte använder det på rätt sätt.


Första dagen i skolan

Idag är det första dagen på polishögskolan för min Carro. Hon är nervös och uppspelt. Jag önskar henne lycka till på första dagen! :)

Det följer en spännande tid för henne nu. En tid som jag finner minst lika spännande, trots att jag inte är den som kommer att gå i skolan. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa henne plugga till den bästa polisen man kan bli!


Liklukt

Uppdateringar har kommit in i medierna om fallet Madeleine.

Det ryktas om att likhundar (hundar tränade att nosa upp döda människor) markerat föräldrarnas nycklar. Huruvida det är någon sanning i ryktena som spridits av portugisisk media återstår att se. Det påstås att paret råkat ge Maddie en överdos av sömnmedel och därefter gjort sig av med kroppen. Eftersom paret är läkare har dom lätt haft tillgång till sömnmedel.

Men hallå! Eftersom dom är läkare tror jag inte att dom överdoserade av misstag. Om dom nu överdoserat så var det med vilje. Men den stora frågan återstår - Varför skulle dom ha dödat sin dotter?

Jag har alldeles för dålig insikt i deras familj för att ens börja spekulera. Man måste nog gräva djupt ner i den garderoben för att kunna hitta motiv till att ha ihjäl sin lilla dotter. Spänningen stiger, måtte man hitta en lösning på det här snart.

Yay Hollywood

Hollywood kommer ibland till Sverige, i form av kände filmstjärnor. Dom florerar bland våra rikskändisar och festar och har roligt. Våra medier frossar i deras blundrar och deras normala närvaro. Vi hoppas få en glimt av dom vi beundrar.

Jag pratar naturligtvis om stjärnan Bill Murray, känd från bland annat Ghostbusters, Groundhog day (måndag hela veckan) och Tom i bollen-filmerna. Han har varit i Sverige och träffat svenska kollegor och naturligtvis varit ute i Stockholm och festat med dom.

Det roliga tog slut när han greps av polis, körandes en golfbil berusad mitt inne i centrala Stockholm. Med andra ord rattfylla, eftersom en golfbil är ett fordon. Det här har dock upprört en nöjesprofil tillika journalist på Aftonbladets gratistidning Punkt SE.

Alex Schulman som journalisten heter kallar polisernas agerande "av nazistisk sort", samt att "De förnedrar honom för att han kört en golfbil några hundra meter." "De ser inte humorn i det." Får jag fråga vart humorn i att köra rattfull finns?

Det hände ingen olycka den här gången och tur var väl det. Det finns ingen humor i att människor sätter sig bakom ratten när dom är berusade. Oavsett om man är en världskänd komiker eller en vanlig Svensson. Vi ska inte särbehandla kändisar, utan dom ska behandlas som vilken människa som helst som bryter mot lagen.

Mer span på kändisar! Dom ska inte tro att dom kan bete sig som dom vill utanför lagens ramar. Dom får hålla sig till dom lagar som finns i det landet dom befinner sig i. Bra jobbat polisen!



Jeans för 299:- eller 1495:-?

Just nu, jeans för 299 kronor på Cubus!

Eller varför inte ett par Tiger of Sweden för 1495 kronor?


Vad är det som har gjort oss så köptokiga att vi faktiskt betalar nästan 1500 kronor, om inte ännu mer, för ett par byxor som vi kan köpa för under 300 kronor. Vad är skillnaden på byxorna? Förutom att det är dom kostymklädda som får mer pengar om vi köper deras märkesjeans.

Alla vet vi om att jeanstillverkarna oftast etablerar sig i u-länder där arbetarna får slita under slavlika förhållanden, men dålig lön. Men inte får dom mer pengar bara för att vi köper jeansen för 1000 kronor mer. Nej det går ju rakt ner i fickan på tjänstemännen. Arbetarna får fortsätta äta mögligt bröd.

Vi har ingen moralkänsla när vi handlar, utan vi handlar för att vi är ytliga. Vi vill vara snyggast, coolast och häftigast på stan. Dom som inte har fräcka och dyra märkesjeans dom blir utstötta och förnedrade. Vi uppfostrar våra barn till att bli ytliga brats.

Säg NEJ till dyra märkeskläder! Idrottare får miljoner för att bära märkeskläder, så som Adidas och Nike. Vad får vi för att bära deras märken? Jo vi får betala dyrt. Jag äger tyvärr lite märkeskläder, men jag skyltar inte med märket. Tänk bara på dom som går runt med Tommy Hilfiger-märket över hela ryggen/bröstet. Dom har betalat dyrt för den tröjan.

Det hade varit en sak om arbetarna fick den lön dom förtjänar, men när allt handlar om att tjäna så mycket pengar som möjligt, för att göra upphovsmakarens plånbok fetare än vad den är, och arbetarens plånbok så tunn som möjligt, då är det inte okej med såna priser. Vad tänker vi på egentligen?




Polismördare hävdar nödvärn

55-åringen som sköt ihjäl polismannen Fredrik Widén hävdar nu nödvärn. Han sköt ihjäl Fredrik med totalt 7 skott. I tron om att han blev överfallen använde han sin rätt till nödvärn.

Med tanke på hur det svenska rättsystemet fungerar, om man nu går tillbaka till tidigare skandalskriverier om vissa brottsmål, så blir jag orolig att han ska lyckas med det här och gå fri. Se bara på våldtäktsmän som hävdar att dom inte visste att tjejen inte ville som går fria.

Polismännen som skulle hämta in 55-åringen var civilklädda. Om nu 55-åringen blir friad för mord undrar jag hur pass mycket civilklädda poliser det kommer att finnas. Åtminstone som gör såna här jobb. Jag förstår inte egentligen varför dom var civilklädda när dom skulle hämta honom. Det finns säkert någon bra förklaring till det.

Men tänk om dom hade varit uniformerade. Då hade han iaf inte kunnat hävda nödvärn, för då hade han sett att dom var poliser. Det påstår han nu att han inte förstod. Jag hoppas att rätten finner honom skyldig till mord, och dömer honom till maxstraff. Annars kommer det här att påverka juristsverige mer än vad vi kan ana. Det kommer att ligga till grund för varje mord, oavsett om det är mord på en polis eller civil.


SD närmar sig 4 % och får kritik

Överallt kritiseras SD (Sverigedemokraterna) för att dom växer sig starkare och får mer och mer väljarstöd. I dagens Metro på sidan sex skriver Johan Staël von Holstein, VD för Iqube, en ledare med överskriften "Låt rasisterna springa gatlopp".

Jag citerar Johan:
"[...]Sverigedemokraterna ser ut att komma in i riksdagen ... vilka människor är detta? Hur kan vi andra bara tillåta det? Jag menar inte att de ska begränsas i lag, det ska inte behövas. Men hur kan vi andra sitta stil och låta dessa okunniga, oupplysa få fotfäste?[...]"

Alla har rätt till sin åsikt, även von Holstein. Men jag vill påstå att han är okunnig och oupplyst. Och alla som kommer med liknande påståenden som honom, är dom som tillhör kategorin okunniga och oupplysta. Det är faktiskt "vi andra" som som är dom som faktiskt tillåter det.

Eftersom deras siffror bara ökar måste det ju betyda att fler av svenskarna visar sitt missnöje mot invandringspolitiken, inte att det är fler som är rasister. Eller har jag fel?



Människor

Att observera människor är intressant. Har alltid tyckt att det är roligt att titta på folk. Till min glädje finns det massor med mer folk att observera i storstan. Jag undrar vad det är för människor jag möter, vart kommer dom ifrån, och vart är dom på väg? Varför rör dom sig som dom gör, varför klär dom sig som dom gör?

Igår på pendeltåget klev det på en tjej i 20-årsåldern. Inte på något vis attraktiv, men drog ögon åt sig på grund av sin urringning. Vet inte vad det är som gör kvinnors urringningar så fascinerande att dom drar åt sig alla mäns blickar. Jag tyckte det var mycket intressant att titta på hur män/killar håller ansiktet rakt fram men vänder ögonen ut och in och upp och ner bara för att det inte ska märkas att dom sneglar rakt ner i klyftan.

Kvinnor uppmärksammar detta. Oh va dom uppmärksammar detta. Men männen skäms inte. Jag skäms inte. Däremot förstår jag inte riktigt vad det är som vi män finner så fascinerande med kvinnors urringning.

Jag passar i skrivande stund på att fråga min vän Andreas, vad han tänker på när jag säger "urringning".
"Jag tittar på den... Jag tänker på vad som finns under... Ögonen dras ju dit.. Det är ju naturligt... Inte mycket man kan göra.. Det var en tjej på jobbet, hade bra urringning.. Det är ju läskigt, jag höll ju på att ramla i.."

Tro nu inte att det är urringningar jag bara observerar. Det var mest bara en parantes. Människor är ett intressant släkte att observera.

Tänkvärt

Något att fundera på så här på morgonen.

Varför suger en disktrasa upp varmvatten lättare än kallvatten när den är torr?
Varför gräver sig hårstrån in i en tvättsvamp?

Snart dags att gå till jobbet.




Omvänd rasism

Två gånger idag har jag läst om rasism. Den första var i en insändare i Stockholm City, och den andra på expressen.se.

Rasism är något som är utbrett här i Sverige. Det talas mycket om invandrartäta förorter och områden, och arbetarklassen som är lågutbildad som hatar invandrarna. Det som egentligen är intressant är huruvida rasismen finns hos invandrarna?

Rasism har blivit ett ord som används för den "fientlighet" som svenskar känner för icke-svenskar (flyktingar, invandrare och andra osvenskt födda). Men det talas alldeles för lite om det som vissa väljer att kalla "omvänd rasism".

Vad menar dom med omvänd rasism? Oavsett om det är en svensk som hyser agg mot en irakier, eller om det är en irakier som hyser agg mot en svensk är det rasim, om det är agg som hyses mot landstillhörighet, kultur, hudfärg osv. Det är inte bara svenskar som är rasistiska mot invandrare, det är även tvärtom. Men om sånt talas det inte om. Skrivs inte om det heller för den delen.

Allt ska vara så "politiskt korrekt" nu för tiden, att ingen vågar stå för vad de egentligen tycker. Jag tycker att det är helt okej att ogilla homosexuella, invandrare, kvinnor, män, barn, djur eller natur. Alla får tycka vad de vill, så länge de inte skadar någon/något. Den dagen vi inte får uttrycka våra känslor utan att bli påhoppade med illdåd, då är demokratin i fara.

Fritt fram för alla att tycka och tänka som dom vill!


Diskriminering av kvinnor från södra Afrika och Latinamerika...

I dagens Stockholm City går att läsa följande:

"Diskriminering på BB
STOCKHOLM.
Svenska kvinnor lever säkrare än utlandsfödda under en förlossning, visar en avhandling från Karolinska institutet. Strukturell men omedveten diskriminering inom vården är en av orsakerna, enligt forskaren Eva Robertson.

Hennes genomgång visar att kvinnor födda i Afrika söder om Sahara och i Latinamerika drabbades av komplikationer som stora blödningar, svåra bristningar i underlivet och långdragen förlossning i 50 procent större utsträckning än svenska kvinnor under 1996-1998.   TT"

Jag tycker fruktansvärt mycket synd om dessa kvinnor som diskrimineras så pass grovt på BB. Det är hemskt att dom på svenska BB'n inte kan se till att dom här kvinnorna blöder lika lite, får lika lite bristningar i underlivet och kortare förlossningar som våra svenska kvinnor! Vi lever faktiskt på 2000-talet, eller?

Jag hoppas ni vid det här laget har förstått ironin i mitt uttalande? Var någonstans finns diskrimineringen? Det framgår i alla fall inte i den här artikeln. Hur diskrimineras en kvinna så att barnet tar längre tid på sig ut ur livmodern och gör mer skada när det kommer ut?

Vad forskar egentligen Eva Robertson om? Och varför är det just kvinnor söder om Sahara och Latinamerika som diskrimineras? Kan det vara att dom föder större barn som gör mer skada?

Hädanefter ska jag kalla mig själv professor i bullshitologi, för jag kan snacka skit minst lika bra som professorer från Karolinska institutet.



Nya händelser kring fallet Madeleine

Men inget avslöjande, inget uppklarande. Fallet är fortfarande olöst och poliserna kommer att göra en rad tillslag dom närmsta dygnen. Spänningen stiger (för dom som är intresserade) i fallet Madeleine. Kommer dom någonsin att hitta gärningsmannen? Kommer dom hitta Maddie i livet eller inte?

Hursomhelst börjar jag snart tröttna på uppståndelsen. Måhända att detta blir en hollywood-produktion om några år. Jag hade ju rätt om 9/11. Det blev inte bara en film om det inte.



Ha.. ha.. ha.. har den äran!

Nej nej nej, dumsnut!

Jaha, då var man ett år äldre då. Närmar mig stadiga 30. Ångest? Ja lite. Fasar för att bli äldre. Tiden rinner ju som sagt bara iväg. Halva livet har snart gått och jag har inte hunnit med nånting än! Det enda man inte kan få mer av är ju just tid.

Att fylla år innebär för mig inget positivt. Inte det att man blir äldre, utan all kontakt man "måste" ha med släktingar m m, m fl. Jag har tyvärr alldeles för dålig kontakt, med den kvarlevande släkten. Det har under min uppväxt aldrig blivit så att man umgåtts så mycket med släkten förutom just högtider, så det känns lite krystat att ringa och tacka för kortet, presenten, hälsningen osv. Vad ska man prata om? Man tackar för presenten, snackar lite väder sen är det bra.

Att ha dålig kontakt med mormor, morfar, farmor, farfar, övrig släkt och vänner är något man ångrar först när det är för sent, när den enda kontakten man kan ha är ett besök vid graven. Då ångrar man att man inte ägnade mer tid åt dom man håller så kärt.

Men trots att jag vet att åren rinner iväg, allt fler släktingar kommer att försvinna bort från mig, så gör jag inget åt det. Jag ringer inte oftare, besöker inte oftare, gör helt enkelt inget för att få mer tid med dom som snart är borta, som jag aldrig mer kommer att kunna prata med, hålla om eller säga "tack" till.


Snart ska jag ringa morfar och tacka för presenten.



Helgbesök

Ja nu är det helg och jag kommer inte att skriva något kritiskt eller samhällsorienterat. Inte vad jag planerat i alla fall.

Mor och far är på besök och vi ska gå på sightseeing i Stockholm. Hade med sig några födelsedagspresenter eftersom jag fyller år på måndag. Nåja, alldeles straxt ska vi ge oss ut.

Trevlig helg.


Statens dubbelmoral

Måste börja med att säga - Shit vilket långt inlägg jag nyss skrev! 3788 tecken med blanksteg.

Nåja, med tanke på det inlägg jag skrev och om att staten skulle kunna tjäna massa pengar på alla skatter dom skulle kunna få in måste jag ta upp en av statens dubbelmoraler vad gäller beskattning.

I vårt härliga land är det såklart illegalt att inneha, tillverka, sälja och nyttja narkotika och drogpreparat. So far so good. MEN, och ett väldigt stort MEN i mina ögon.. Så är ett av dom mest använda och beroendeframkallande drogerna inte illegala. Och det är den drogen som sprider sig allt längre och längre ner i åldrarna och även drabbar oss oskyldiga i stor utsträckning.

Det är naturligtvis cigaretter jag pratar om. Nikotinet! Allt fler unga ses suga i sig dom ca 500 giftiga ämnena som finns i dessa dyra, men ack så lagliga pinnar. Ett ämne som jag måste dra i mig så fort jag går på stan. Men ett ljus på min mörka himmel är ju att det faktiskt är olagligt att köpa den här drogen om man inte är myndig, det vill säga fyllda 18 år.

Men vem bryr sig om dom under 18 år blossar? Alltså, ska man göra en lagstiftning kan den väl vara utan kryphål direkt. Gör det olagligt för omyndiga att röka nikotinpreparat, likväl som det är olagligt för dom under 15 att ha sex. Hål i huvudet nånstans?

Alla vet att cigaretter kan göra en ofantlig skada på den som rökt mycket och länge. Men varför förbjuds då inte detta? Vi förbjuder ju så mycket annat som är farligt för oss. Jo jag ska tala om för er varför nikotin och cigaretter inte förbjuds.

Staten tjänar multum på nikotinskatt! Den har ju dessutom nyss höjts med några kronor och alla stackars nikotinmissbrukare som är så desperata efter sin njutning tvingas betala lite extra. Det är klart att det inte går att förbjuda en sån stor inkomstkälla.

Dubbelmoral!!!

Legalisera prostitutionen och få ytterligare en kassako. Få mindre kriminalitet, minskad människohandel, minskat narkotikamissbruk. Det finns bara goda ting som kan komma av en sån lagändring.


Prostitution i Sverige

Det här inlägget kommer att handla om ett ganska hett debaterat ämne, där det finns många synpunkter. Alltså - Prostitution.

För någon dag sedan lästa jag i en av dom svenska nätmedierna en artikel om en "eskort", som hon så fint kallade sig själv. Hon erbjöd sexuella tjänster mot betalning. Hon hade en make, och alla trodde hon hade ett vanligt kontorsjobb. Jobbet utförde hon dock i sitt eget hem och det var allt annat än kontorsjobb.

Prostitution är, som ni alla vet, olaglig i Sverige (6kap Brb 11§ sid 1486 Sveriges Lagar "Thomson Fakta AB"). Prostitution innebär för många människohandel, narkotikamissbruk, våldtäkter och andra brott mot mänskligheten. Så ser det även ut på många håll i vårt land. Kvinnor smugglas in från bland annat öststaterna i tron om att dom ska få jobb och tjäna pengar. Istället säljs dom till hallickar som misshandlar dom och tar alla deras pengar. Passet har dom redan blivit berövade.

För att få bukt med kriminaliteten inom prostitutionen har man provat olika lagförslag. För inte så länge sedan var det olagligt att sälja sex, vilket innebar att den prostituerade var den som fick påföljden. Men för några år sen ändrades den till att det var köparen som led påföljder. Nu är det tal om att lagen skall skrivas om igen.

Man ska hårddra lagen så att den mer eller mindre innefattar människohandel rent av (som jag uppfattat det i alla fall). Det är fruktansvärt att kvinnor behandlas som djur och tvingas till att sälja sina kroppar utan deras medgivande. Det här måste vi jobba hårt mot!

Så vad är då mitt förslag på förbättring? Jo mitt förslag kommer straxt.

I och med att prostitutionen är kriminaliserad så är det maffialiknande gäng som köper och säljer kvinnorna till marknaderna, gör dom beroende av narkotika så att dom ska vara ute och tjäna pengar för att få köpa mer knark och betala sina hallickar. På grund av detta så blir det ett hjul av oändlig misär för dom utsatta.

Men det finns ju även dom som frivilligt säljer sina kroppar och mår bra av att göra detta. Och dom kämpar för sina rättigheter. Ett exempel är Maria Rosinha Muila Dias Mura Sambo, som bland annat synts i en dokumtär i TV3 för några år sedan. Hon var en av få som faktiskt betalade skatt för sin "övriga serviceverksamhet", som det kallades hos skatteverket (SNI-kod 93050).

I flertalet länder inom EU  har man släppt prostitutionen fri. Det är rent från missbruk och sjukdomar, det är minimal människohandel och kvinnorna har rättigheter, fackföreningar och betalar skatt som alla andra medborgare. Herregud, det drar ju turister från andra länder där det är förbjudet.

Prostituerade kvinnor har det mycket bättre i dom länder där man faktskt legaliserat sexhandeln. Om vi tar Sverige som exempel. Här skulle det ske kontroller från miljöförvaltningen, skatteverket och andra myndigheter som kontrollerar affärsverksamhet, stor som liten.

Visst, kriminalisera gatuprostitionen och låt det finns tjusiga bordeller där allt är kontrollerat av statens myndigheterna. För som det är nu så har inte statens myndigheter (polisen) tillräcklig kontroll på det hela. Vi skulle få bort mycket problem genom att ändra lagstiftningen. Förbjud lösdrivande prostitution på gator och torg, men legalisera sexhandel på bordeller eller som eskortering.

De män och kvinnor som vill arbeta som sexuella objekt kan du göra det utan att skämmas, samtidigt som dom tjänar egna pengar. Staten får in pengar istället för att lägga ut pengar på att jaga alla dessa "kriminella". Man kan lägga resurerna på den riktiga människohandeln istället.

Män framför allt kommer alltid att köpa sex av kvinnor, oavsett om det är olagligt eller lagligt. Låt dom som vill sälja sin kropp göra det. Men för guds skull rädda dom som inte vill göra det, men tvingas att göra det!


Fotnot:
Informationen om fröken Sambo är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Rosinha_Sambo



Torka...

Idétorka anyway.. Hade några riktiga bra idéer tidigare idag. Men dom är som bortblåsta. Kanske kommer senare under kvällen :p


Studiemedel vs Svartjobb

Att vara student är inte lätt. Man har dåligt ställt med ekonomin, ty bidragen/studielånen är inte feta. Självklart kan studenter jobba extra för att ha råd att leva normalt (ha råd med hyra, el, mat, kläder och studiematerial). Men man får ju inte jobba hur mycket som helst tyvärr.

Flickan min sökte extrajobb på Bauhaus. Men det var för många timmar och hon skulle tjäna för mycket för att få studiemedel, så hon fick inte jobbet. Den här situationen är nog inte unik bland studenter. Dom får neka jobb för att inte tjäna för mycket. Sjukt system.

Utan att ens ha forskat i ämnet så kan jag med ganska stor säkerhet påstå att det leder till en hel del svartjobb. Så hur mycket staten än försöker få bort svartjobb genom att subventionera städhjälp så kommer svartjobbande studenter vara en stor smula under bordet. Släpp tyglarna fria, eller öka tröskeln för inkomsterna. Det skulle lösa massor av problem.

Polisen vet vem som dödade Madeleine

Ja nu är upplösningen nära. Polisen ska förhöra föräldrarnas sju vänner som var med kvällen när Maddie försvann. Blodfläckarna i rummet tillhörde inte Maddie.

Frågan återstår, var det föräldrarna?

Vad tror ni? Var det föräldrarna eller har ni andra teorier?

Fortsatt dåligt

Igår trodde jag minsann att jag skulle bli frisk, men demonerna stannar i min kropp. Tydligen är det glassen (päronsplit) som bedövar min hals och lurar mig att jag börjar bli bättre. Men när jag vaknade imorse var det inte alls bättre. Så det blir att fortsätta att dricka vitaminer, äta glass och apelsin under dagen!

Måste städa lite idag. Plocka undan tvätt, fixa mat. Hoppas det orkas med. Kommer skriva lite mer sen under dagen. Det här får ni hålla till godo med så länge.

Lägger ut en bild på en demon. Jag under Kastaria 2006 =)




Det är något allvarligt fel....

på det samhälle som kan vräka hemlösa för att bygga ett lyxhotell.

Läste för några dagar sedan en artikel i en tidning om att ett härbärge skulle rivas för att göra plats för ett lyxhotell. Härbärget hade runt 100-150 hemlösa som fick tack över huvudet, mat och en varm dusch. Men nu skulle det minsann byggas ett lyxhotell där så väck med patrasket.

Inget nytt skulle fixat innan patrasket skulle ut. Ut med dom på gatan igen, dom får minsann klara sig själva. En av de hemlösa uttalade sig om det hela. Han gick rakt på sak och sa att stölderna i centrum (härberget ligger/låg vid Stockholm Central) kommer att öka. Speciellt snatterierna - "en hemlös måste ju också äta."

Nu ska jag bli sådär politiskt okorrekt igen och göra ett påstående. Så håll i er!

OM det hade varit en flyktingförläggning vid platsen, hade det blivit ramaskri. Aldrig någonsin att man skulle till och vräka stackars flyktingar/invandrare för att göra plats för ett lyxhotell. Inte utan att fixa nytt boende iaf. Det vore ju absolut inte politiskt korrekt att vräka en hel flyktingförläggning utan att ordna nytt boende. Tänk sikka protester det hade blivit.

Sverige måste bli mycket bättre på att ta hand om "skiten" utanför sin egen dörr. Vi kan inte hjälpa våra egna utslagna, men vi ska hjälpa andra länders utslagna. Det går inte ihop för mig. Varför är det Europa som tar hand om flyktingar från Irak? Det är ju ändå USA som invaderat landet och satt människor i flykt. Låt då USA ta hand om dom, eller åtminstonde skicka räkningen för deras uppehälle dit.

Jag betalar mina egna räkningar. Staten betalar inget till mig, inte ens när jag har haft det kämpigt med inkomst. Då spottar dom på en. Man kanske skulle bli politisk flykting till något annat land, för politiken i det här landet är lika rutten som i vilket annat skitland som helst. Det är bara vekt av oss vanliga att inte försöka göra något åt saken. För många gör precis som jag, gnäller i sin ensamhet.

Godnatt.


Sjukt...

är det här hemma. Började känna av det igår, med lite tjorvigt i halsen. Men det brukar inte gå så himla fort. När jag kom hem igår gick jag direkt och la mig. Sov nån timme, upp och ligga i soffan och glo på tv. Lagade lite mat, fortsatte ligga i soffan. Gick och la mig och sov. När väckarklockan ringde imorse var det bara att sjukanmäla sig.

Gick sen inte upp förens halv elva. Ingen ork i kroppen. Skulle gå ner till Ica och köpa lite Kan-Jang och vitaminer. Besviken jag blev när jag inte hittade nåt utav det. Dock lyckades jag hitta vitaminer vid kassan. Så nu sitter jag och dricker vitaminer.

Det finns inget positivt med att vara sjuk. Visst man får sitta hemma, men man kan ju inte göra nåt direkt. Orkar inte städa eller pilla med andra viktiga saker man bör pilla med. Man degar bara. Och förlorar pengar. Nej, frisk måste jag bli snart och det fort.

Kanske ska fixa några fler bilder från bröllopet i helgen också. Lägger med en här.




 image3

Tiden bara rinner iväg...

Vart tar tiden vägen? Det enda vi aldrig kan få mer av är tid. Pengar och andra värdsliga ting kan man alltid se till att få mer av. Men aldrig tid. Så vad gör vi då med tiden som är så värdefull?

Lägger vi tiden på oss själva? Nej det vill jag inte påstå. Tiden lägger vi på att göra andra nöjda. Framförallt vår arbetsgivare. Det är ju ändå på jobbet vi spenderar den mesta tiden och arbetsgivaren vill ju att man tjänar pengar åt dom. Om man inte jobbar statligt då förstås ;)

Hur spenderar jag då min tid? Just nu spenderar jag lite tid på att fylla min blogg med värdsliga uttalanden.
Nåja, här i veckan kommer jag gräma mig över lite politik. Så håll ögonen öppna :)

Inte tillräckligt grovt.... oh really??

Förra veckan spillde jag lite galla över dom låga straff som delas ut i det svenska rättsystemet. Sex år för mordförsök tyckte jag var alldeles för lågt. Igår läste jag nånting som bedrövade mig ännu mer.


Stockholm City hade en artikel som säkerligen får varje svensk att se rött på systemet. En man som högg och ströp ihjäl sin sambo fick sitt straff sänkt av HD (Högsta Domstolen). Sänkt från vad kan man ju fråga sig? Sänkt från livstids (som skulle innebära ca 25 år, men ute efter 10-15) till tio års fängelse. Tio år som i praktiken innebär att han är ute efter fem. Varför sänktes då straffet, som tingsrätten satt på livstid, hovrätten sänkte till tio och HD spikat på tio.

Vad var det då som avgjorde det hela? Varför skall den här brutala mördaren inte sitta inspärrad resten av sitt liv? Jo, brottet var inte tillräckligt grovt. Inte tillräckligt grovt, you say..... Var går då gränsen mellan grovt mörderi och icke grovt mörderi. Låter lite märkligt i min mun. Grovt mord, icke grovt mord. Först hugga två gånger med en förskärare a la redrum, sen strypa kvinnan tills hon är död och inte lever mer. Nej jag ser inte alls det grova i det *ironi*. Jurister runt om i landet slår bakut, och sedan dess att den domen föll, så har endast en dömts till livstid. Undrar då hur pass grovt mörderi han pysslade med.

Visst, gör gärna skillnad på mord, dråp och nödvärn.


Oh happy days!

Nu ligger jag efter med skrivandet. Tänkte börja med lite krafs bara. Vilken underbar dag det här är. När jag gick till jobbet imorse, straxt innan klockan sex, tyckte jag att allt var helt kalasbra! Det var visserligen lite kallt, men inget som rörde mig i ryggen. Solen sken och jag har det bra. Allt flyter på i mitt liv. Ser alltid positivt på saker och ting. Jag är en obotlig optimistisk realist helt enkelt. Varför gå runt och oroa sig om allt som kan gå fel?

Måste bara citera lite - "Always look on the bright side of life" och "Don´t worry, be happy".

Var på anställningsintervju igår, på Bauhaus i Bromma. Dom ska snart öppna nytt varuhus där. Ca 22 000 kvm butik. Har aldrig tidigare varit inne på ett Bauhaus-varuhus, och jag undrar varför. Herregud vad imponerad jag blev! Stort som bara den och dom hade precis allt. Tanken är att jag ska jobba där på helger, för att tjäna lite extra kalla stålar, få mer arbetslivserfarenhet och helt enkelt lära mig mer. Hoppas jag får det! Hoppas än mer att damen min får det jobbet hon vill ha där, samt att det löser sig med antal timmar. Hon får ju inte jobba hur mycket som helst tyvärr.

Straxt - Åter till den bistra kritiska verkligheten.

Bättre tider...

kommer snart. Får gå hem från jobbet om ca 25 minuter! Blir det att åka till Karlskoga för ytterligare en hektiskt helg utan en massa vila.

Så det är slut på skriverierna för den här veckan. Åter med mer dumheter på måndag.

Trevlig helg.

Uppsåt

Diskuterar ämnet fängelsestraff rätt flitigt titt som tätt, här och var. Man läser ofta i medier om brottslingar som döms till fängelse alldeles för kort tid egentligen. Vad ger det för signaler om en brottsling som försökt skjuta ihjäl en annan människa döms till sex års fängelse för försök till mord? Sex år?! Ute efter två?! Det är ju ingenting. Hade det däremot blivit 15 år, då hade han kanske tänkt sig lite extra för innan han drog vapen.

Överlag så delas det ut för låga straff till svenska brottslingar. Och att bli dömd till dödsstraff är mer eller mindre omöjligt dessutom. Du döms kanske till 25 år och är ute efter tolv. Helt sjukt. Är ju inte direkt så att vi avskräcker från att göra brott. Man kommer ju lättvindigt undan. Se bara på "Stureplansprofilen", som lyckas undkomma straff för våldtäkt trots att våld bevisats. Han slapp undan för att han inte förstod att hon inte ville. Men herregud säger jag bara.

Tänk om jag skulle ta en pistol och skjuta någon och sen hävda att jag inte visste att det skulle komma ut en kula ur loppet när jag tryckte på avstryckaren. Uppsåt, handlar det om. Uppsåt väger tungt.

Vart är den svenska patriotismen?

Ja det är något jag frågat mig själv många gånger. Senast frågan kom upp var i början på veckan när jag tittade på två avsnitt av Extreme Makeover, Home Edition. För er som inte såg avsnitten kommer här en kort resumé. Marinsoldat Thomas hade utfört hjältedåd unde 9/11 och räddat två polismän som låg fastklämda under rasmassorna. Filmatiserats i Hollywood med Nicolas Cage i huvudrollen och rollen som den svarta marinsoldaten Thomas spelades av en vit man. *Stående ovationer till Thomas hjältedåd*. Soldat Thomas och hans fru hade senare köpt drömkåken, som, precis som i filmen med namnet Drömkåken, visade sig vara rena rucklet. Dom bad om hjälp av Ty och hans gäng som glatt kom dit och fixade nytt hus till honom.

Det pratades mycket om hur mycket marinsoldat Thomas älskade sitt land, sin flagga och hur han var beredd att dö för sitt land. Hela programmet vadade upp till knäna i patriotism, med mycket flaggor, militärparader utanför hans nya hus, mm. En av designerna skadade sig när han höll på att snida en flagga i trä, och nu hade ju även han gjutit blod för den amerikanska flaggan. Han som inte ens var amerikansk medborgare, men även han älskade landet och flaggan. Det amerikanska folket är sannerligen riktiga patrioter.

Må hända att amerikanarna överdriver lite grann, men dom är stolta över sitt land och sin flagga i alla fall. Något som jag saknar hos det svenska folket. En svensk får mer eller mindre inte skylta med sin flagga, speciellt inte på kläder. Att ha en flaggstång, modell mindre eller större på huset/tomten är helt okej. Det är väl bara uniformerade militärer som får ha svenska flaggan på kläderna utan att bli klassade som främlingsfientliga. Måste man vara främlingsfientlig bara för att man älskar sitt land och sin flagga? Minns så väl 90-talet, när flyktingar från kriget i Sarajevo kom till Sverige. Dröjde inte länge innan vi inte fick sjunga nationalsången på skolavslutningar. Nu kan jag inte nationalsången längre, för jag har inte sjungit den sen jag gick i mellanstadiet.

Kom igen svenskar, bli mer patriotiska! Älska ert land, förstör det inte.


"Blodspår i Madeleines rum"

Alla nyhetskanaler kablar ut samma nyhet. Madeleines föräldrar misstänkta för mord på sin egen dotter! Spårhundar hittade blodspår i rummet där det sägs att hon blivit bortförd. Ytterligare bevismaterial har samlats in och man ska nu söka efter Maddies DNA även där. En kvinna i Belgien svär på att hon sett Madde, och en flaska flickan druckit ur har samlats in. Om DNA:t stämmer så kan man ju nästan konstatera att Maddie lever och inte mördats av föräldrarna. Men... och det här är det som direkt kom till mina tankar när jag läste att dom var misstänkta. Om dom nu mördat sin egen dotter, vad kommer JK Rowlings säga? Hon som var så snäll och såg till att en affish med Maddies ansikte sattes upp i hundratusentals bokaffärer jorden runt. Harry Potter medhjälpare till en stor skandal?

Till och med Påven Benediktus XVI har gett dom audiens och mer eller mindre bett Gud om hjälp. Missbruka gärna Gud på ett sånt vis, han som har så mycket annat att göra. Visar det sig att dom är skyldiga kommer dom med stor sannolikhet att brinna i helvetet för detta. Eller i alla fall få smisk av Gud när dom träffar honom.

Madeleine var/är fyra år, och har två småsyskon. Är det vanligt att småbarnsföräldrar lämnar små barn för att gå och äta på restaurang? Visst, restaurangen var inte långt bort, men ändå. Och att dessutom inte låsa dörren? Herregud, jag låser dörren bara jag går ner med soporna. Men för att inte störa barnen så låste dom inte dörren. Vad var det för lås dom hade på den dörren, om det kan väcka sovande småbarn?

"Nej - vi har inte mördat Maddie"
Neeeej självklart inte... självklart inte att ni skulle erkänna det om så var fallet. Det ska sannerligen bli spännande att se och höra vad DNA-provet på flaskan visar. Jag sätter oddsen på 5-1 att det INTE är Maddies DNA.


Edit!

"Inte Madeleines DNA på flaskan" Aftonbladet.se 070808
Varför är jag inte ett dugg förvånad. Jag hade blivit förvånad om det hade varit Maddies DNA. Frågorna duggar tätt i mitt lilla men smarta huvud. Om det nu är föräldrarna, varför gjorde dom det? Är hon död eller inte? 20 mille i "hittelön" är ju rätt mycket pengar. Är det familjen som betalar ut den eller dom brittiska myndigheterna?

Sen kan jag ha fel om Maddies syskon. Har inte en aning om det är yngre eller äldre syskon.

Kollektivtrafik Stockholm

Som nyinflyttad i det stora 08-området har jag naturligtvis blivit en stor nyttjare av kollektivtrafiken. Aldrig att jag åkte kollektivt i Karlskoga. Fanns liksom ingen anledning. Nu är jag i väldigt stort behov av det kollektiva transportsättet. Det finns dock saker att anmärka på.

Jag har vid några tillfället läst insändare i Stockholm City och Metro som handlar om SL (Stockholms Länstrafik?) och dessa "spärrar" man måste passera för att nå pendeltågen och tunnelbanorna. Lite bakgrund - ett månadskort kostar 620 kronor och man kan då åka hur mycket man vill. Kanonbra, men kanske lite dyrt kan tyckas. Nu är ju även trängselskatten igång igen och fler väljer att åka kollektivt. Kollektivtrafiken bantas och priserna höjs. Och skatten som dras in via trängselskatten skall gå till att bygga en ny väg, istället för att göra kollektivtrafiken bättre. Klingar inte fint i mina öron. Hursomhelst, det som diskuterats i insändare är spärrarnas vara, eller icke vara. Icke vara har väl varit det som diskuterats, snarare än deras vara.

Varför bekosta nya spärrar, spärrvakter "gultröjor" som står och bevakar att alla drar sitt kort i spärrarna som man ska, och allt annat? Gör kollektivtrafiken mycket billigare, eller gratis istället. Många fler skulle nyttja det och vägarna skulle bli mindre trafikerade.  Eller har jag fel? Jag skulle inte åka mer eller mindre eftersom jag "måste" åka kollektivt. Men dom som tar bilen skulle nog hellre åka så billigt som möjligt.

En liten avslutande kommentar - Skrota dom gamla tågen!

Premiär!

Nu är det blogg-premiär. Ska hädanefter försöka att göra några inlägg varje vecka. Min inriktning på inläggen kommer (förhoppningsvis)  att vara politiskt riktade, samhällskritiska mm. Jag kommer att  kommentera tidningsartiklar och  annat som jag sett, hört och tagit till mig.

Kommentera gärna, för en debatt med mig!

Ha det!

RSS 2.0