Träning = Vila

Den bästa träningsformen är vila.

Jag skulle träna efter jobbet idag. När jag kom ner till omklädningsrummet kände jag absolut inte för att träna. Så jag duschade och bastade istället. Det var skönt. Liksom bara ta det lugnt och slappna av. Ingen stress.

Det har börjat snöa här igen. Det som är absolut bäst med vintern, det är snön. Snön som dämpar allt ljud. För det gör det. När det är riktigt mycket snör är det mycket tystare i luften. Det blir ett lugn som lägger sig på marken.

Imorgon ska jag ringa Sankt Eriks. Stygnen är riktigt irriterande nu. Det kan inte vara bra. Ska se om jag kan få en tid redan nästa vecka för att plocka dom. Lovar att jag ser knäpp ut när jag håller på att grimasera med ögat.. Men vad gör man.. Det skaver ju :(




Swebus - finns en anledning till att det är bus och inte buss

Åkte buss från Karlskoga till Stockholm igår. Swebus, som vanligt. Det strulade dock lite redan i Karlskoga. Bussen var full och vi fick åka med en annan buss till Örebro, för att där byta till en Swebus-buss vidare till Stockholm.
Väl på bussen satt jag och funderade på om jag skulle gå och kissa eller inte. Jag valde att vänta.

Vi bytte buss i Örebro och fortsatte resan. Där satt jag och funderade på om jag skulle ta mig i kragen och gå och kissa, jag började ju ändå bli lite kissnödig. Men näää jag kan vänta ett tag till. När vi började närma oss Västerås var det hög tid att gå och kissa. Jag reser mig upp och går till toaletten. Där är det stopp!

Rackarns! Jag trycker på spolknappen för att se om det kankse försvinner, men det rinner bara upp mer vatten. Och det verkar ju inte sluta rinna heller! "Shiiit, sluta rinna för f**n" tänker jag. Det gör det också. Jag inser att det här inte kommer att gå, så jag går och informerar chauffören och att han får kolla på det i Västerås. Han annonserar ut det i högtalarna att toan är ur funktion och att vi inte ska använda den tills dess att den blivit lagad.

Väl i Västerås tror jag att han kommer att strunta i att kolla toan. Det verkar dock inte som om han är speciellt angelägen. Men han gör det i alla fall. Det tar några minuter och sen kommer han tillbaka och pratar i högtalaren. "Som jag sa förut så är toaletten ur funktion, så det är ingen idé att försöka använda den." Punkt slut och hör sen!

Men... Hallååå.... Bara för att toaletten är ur funktion så är ju inte våra blåsor det. Det var inte så att jag tänkte gå på toaletten för skojs skull! Han bara fortsätter resan som om inget hänt. Men vi som faktiskt behövde gå på toaletten då? Ja vi får snällt vänta till vi är framme i Stockholm.

Joo jag klarade mig faktiskt riktigt bra. Behövde inte ens springa till toaletterna på Centralen. Men många hade vääldigt bråttom ur bussen när vi väl var framme.



Vägen till framgång...

ska nås via bra skor.

Idag var jag med päronen och handlade skor. Farsan köpte ett par MBT (Masai Barefoot Technology) för över tvåtusen kronor, och jag ett par Puma för 499. Dock är jag sugen på att ha ett par (eller kanske några par, ute och inne) MBT. Dock känner jag att jag inte har råd med det just nu. MBT ska vara bra för hela kroppen, man tränar till och med rumpmusklerna när man går i dom!

Mina skor ska ta mig hela vägen till PHS! Nu har jag ett par jag kan ha när jag springer ute, och ett par jag kan ha när jag springer inne. För bara 499 fick jag ett par riktigt schyssta skor. Det behöver inte vara dyrt för att det ska vara bra. Men MBT verkar slå det mesta!



Mina nya Puma, 499 kronor (kampanjpris)
image24


Ett par MBT. Bilden är tagen från MBT's hemsida.
image25

Nej, nej och åter nej. Prostitution förblir olagligt

Svar igen från Rosenbad. Fortfarande inte från fröken Ask, men ändå. Det är hon som en gång sagt/skrivit det. Det här kan tendera att bli lite långt. Jag ursäktar mig för det.

2007/08:206 Översyn av sexköpslagen

Justitieminister Beatrice Ask

Carina Hägg har frågat mig om jag avser att vidta åtgärder för att den aviserade översynen av sexköpslagen genomförs i form av en parlamentarisk utredning. Som jag nyligen anfört i ett interpellationssvar (interpellation 2007/08:39) pågår för närvarande ett arbete inom Regeringskansliet med att ta fram direktiv till en utredning med uppdrag att utvärdera tillämpningen av förbudet mot köp av sexuell tjänst och vilka effekter förbudet har fått. Jag är inte beredd att föregripa den beredning som nu pågår genom ställningstaganden i frågan om utredningens sammansättning.


14 § Svar på interpellation 2007/08:39 om kriminaliseringen av sexköp Anf. 107 Justitieminister BEATRICE ASK (m):
Herr talman! Maryam Yazdanfar har frågat mig om jag avser att förändra nuvarande lagstiftning så att prostitution accepteras i den riktning som de svenska moderaterna förespråkar i Europarådet. Låt mig börja med att säga att prostitution naturligtvis inte är någon önskvärd företeelse i ett modernt och jämställt samhälle.

Tvärtom finns det många goda skäl för att motverka sexköp med de skador som det leder till för såväl individer som samhälle. Den svenska lagstiftningen med förbud mot köp av sexuell tjänst har varit i kraft sedan den 1 januari 1999. Det finns många olika uppfattningar om lagen, dess tillämpning och effekter. Enligt uppgifter från polis och socialtjänst har antalet kvinnor i gatuprostitution och antalet köpare i gatumiljö minskat sedan förbudet infördes.

Det är dock svårare att veta hur den mer dolda inomhusprostitutionen har påverkats. Ibland påstås den svenska lagstiftningen ha lett till att mer av prostitutionen förmedlas via Internet. Situationen är emellertid, enligt Socialstyrelsen, likadan i andra länder och har snarare med den nya informationstekniken i sig att göra.

Enligt rikskriminalpolisen, som är nationell rapportör om handel med människor, har det kommit tydliga indikationer på att förbudet mot köp av sexuell tjänst har haft positiva effekter när det gäller att förebygga människohandel för sexuella ändamål eftersom Sverige har rykte om sig att vara ett land som det är svårt att bedriva prostitution i, vilket kan verka avskräckande på dem som bedriver handel med människor.

Det finns emellertid inte någon samlad bild eller analys av hur förbudet har tillämpats och vilka effekter förbudet kan ha fått. Inom Justitiedepartementet pågår ett arbete med att ta fram direktiv till en särskild utredare med uppdrag att utvärdera förbudets tillämpning och effekter. Utredaren bör ges möjlighet att föreslå förändringar i lagstiftningen om det bedöms nödvändigt mot bakgrund av resultatet av utvärderingen. Något avskaffande av förbudet mot köp av sexuell tjänst är dock inte aktuellt.

Liiite långt blev det.

Nu ska jag kommentera det lite också.

"Prostitution hör inte hemma i ett modernt och jämställt samhälle"
Tyskland, England och Holland, är omoderna och ojämställda länder. Rätt eller fel?
Låt oss först och främst definiera ordet jämställdhet. Det här har jag dessutom tagit direkt från JämO's hemsida:

Jämställdhet betyder att kvinnor och män har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter inom livets alla områden. Det gäller till exempel: * makt och inflytande * ekonomiskt oberoende * företagande, arbete, arbetsvillkor * utbildning och utveckling * ansvar för hem och barn * frihet från könsrelaterat våld

Jag förstår inte vad jämställdhet har med prostitution att göra? Det är fritt för både män och kvinnor att välja att prostituera sig. Enligt SANS, Sexsäljares och allierades nätverk i Sverige är det snarare långt ifrån jämställt att olagligöra prostitutionen. Ett utdrag från ett pressmeddelande från SANS: "...sexsäljare ska ha samma mänskliga rättigheter som alla andra i samhället och inte utsättas för diskriminering, förtryck eller stigmatisering..."

"..antalet kvinnor i gatuprostitution och antalet köpare i gatumiljö minskat.."
Ja men inte prostitutionen överlag. Säljarna tvingas hitta andra lösningar. Lösningar som har visat sig farliga för dom. Att leta sig till öde platser för att bli lurade, rånade och misshandlade. Någon koll på hur det är med inomhushorandet har dom inte direkt. Men att det minskat på gatan har ju naturligtvis med Internets framgångar att göra. Eller?

Man har hela tiden vänt sig till polisen eller socialstyrelsen för att utreda lagens effekter. Har någon överhuvudtaget brytt sig om att se över verkligheten? SANS hemsida ger mig en väldigt klar bild av hur verkligheten är.  Det är därifrån jag gör mig en bild av hur det skulle kunna vara. För er som är totalt emot prostitution, läs lite på SANS och se om ni kanske ändrar uppfattning. Det finns faktiskt dom som frivilligt säljer sex.




Hur överlever man vintern?

Redan innan klockan har hunnit bli tre på eftermiddagen har mörkret börjat lägga sig.

Är det fler än jag som har svårt att gå upp på morgonen? Det är mörkt, kallt utanför täcket och man är trött. Ens enda problem i världen just då är att man måste gå upp ur sängen. Vi går och sätter på oss något varmt så att vi inte fryser. Det är ju ändå bara 21 grader inne. Några av oss kanske ser till att dricka något varmt till frukosten. Kanske tar en varm dusch till och med.

Oavsett hur mycket man tar på sig  när man går ut så fryser man. Långkalsonger,  underställ, halsduk, mössa och vantar. Inget tycks hjälpa. Men det är skönt att komma in i värmen igen. Krypa ner i soffan framför TV:n  och dra en varm filt över sig.

Tänk vad bra vi har det, vi som kan komma in i värmen. Som har någonstans att ta vägen. En varm lägenhet att vara i när det är kallt ute. En varm säng att sova i.

Det finns tyvärr alldeles för många människor som är utlämnade att leva på gatan. VIssa får inte hjälp och andra vill inte ha hjälp. När du sitter där i värmen, skänk en tanke till alla dom där ute som fryser. Som ligger på gatan och drömmer sig till en varm och skön säng. Som bara vill överleva natten.


image23





Kiropraktorn

Hopp hopp, då har man varit kotknackaren då. Skandinaviska Kiropraktiska Högskolan. Han var duktig studenten. Enda felet på honom var att han var norsk och jag hade lite svårt att förstå honom ibland.

Första knäcket han skulle göra på mig gick ju inte så bra. Så där fick handledaren gå in och visa hur han skulle göra istället. Tog honom några gånger innan han fick till knaket. Men då jäklar knaka det till rejält i ryggraden. Nästa tisdag ska jag dit igen. Som hemläxa skulle jag stretcha mina lårmuskler. Fixar jag nog!

ÅH! Lekberg flyttar tillbaka till Karlskoga! Yesss... Nu har jag närmare till honom igen :)



"Friskt tandkött blöder inte"

Kom nyss hem från tandläkaren. Och det var rena blodbadet.

I alla fall enligt tandläkaren.

Efter sedvanlig röntgen började själva hackandet i tänder och tandkött. Kollade tandlossning, vilket innebär att tandläkaren tar sitt vassa instrument och sticker ner i tandköttet. Sen tog hon hand om lite tandsten i framtänderna. Det blödde en massa där med.

Jag fick bra undervisning i hur man ska borsta och sköta tänderna. Ett friskt tandkött blöder inte, och mitt blödde. Men det fixar jag på en vecka eller två sa hon. Det är viktigt att köra med tandtråd, och då en bit ner i tandköttet. Även tandköttet ska få vara med när man borstar.

Röntgenbilderna visade även en problematisk visdomstand. Den växer horisontalt framåt, vilket kan skapa ordentliga bekymmer. För svår för min tandläkare att ta hand om, så hon skickar en remiss till Karolinska. Det tar väl ett år, innan man kanske får hjälp. Och då blir det operation, vilket är kostsamt. Men hellre när man är ung än när man är gammal.

Bilden visar en sån visdomstand som jag har, det är dock inte min mun eller min tand. Min är heller inte fullt så långt in i den andra tanden.

image22



Dags att förändra modet

Dagens klädmode styrs till stor del av modeskaparna, kändisar och till och med bloggare!
Nu tänker även jag se till att modet ändras!

Länge, länge har halsduken i alla dess former varit modernt. Nu är det dags att slänga bort halsduken och införa bluffollen i det moderna samhället.

Halsduken kan man se runt de flesta halsar nu på hösten och vintern. Dom ser knappast ut att fylla den funktion dom är tänkta att ha. Man sätter den snarare så att den ser snygg ut, inte så att den håller varmt om halsen. En halsduk, oavsett hur man vrider den runt halsen, kan lätt släppa igenom det kyliga luften genom dom gluggar som blir mellan varven. En bluffolle håller tätt och varmt runt halsen. Det ser dessutom mycket snyggare ut än en halsduk.

Bluffollen har många olika namn. Fuskpolo och Fuskolle är två, har ni fler?

Jag använder bluffolle, gör det ni också!


image23

"Det är Iron Maiden att kräkas"

Jag var på första firmafesten med Bauhaus igår. Det bjöds på riktigt god mat i form av en buffé, välkomstdrink med jordgubbe och två dricka till maten. Till maten bjöds det även på underhållning i form av två skönsjungade kvinnor. Först ut med en drös Bond-låtar.

Kvällen fortsatte med dans och musik. Och för mig lite dricka. Straxt innan midnatt gick jag till tunnelbanan för att ta mig hem. Väl på pendeln slår jag mig ner bredvid en medresenär. Det visar sig att medresenären är väldigt överförfriskad, och några år under myndighetsgränsen.

När hon börjar somna över oss andra resenärer, efter ett virrigt telefonsamtal med någon Tommy om att hon var på väg till Årsta (dock var tåget på väg till Märsta), så började vi andra bli lite smått oroliga över denna unga flicka. Jag kände ju att nu är det dags att agera. Jag försökte ta reda på vart hon var på väg, hur gammal hon var och vad hon hade för hemtelefonnummer.

Hon var inte samarbetsvillig. När hon tappade telefonen efter att ha somnat ett par gånger tog jag den och gick igenom adressboken. Jag hittar en "Pappa" och ringer. Dock hade "Pappa" inte på mobilen. Nu vaknar hon och vill ha tillbaka mobilen, fortfarande lite osamarbetsvillig.

Under tiden hinner det komma in ytterligare ett gäng med unga tjejer, punkare till stilen. En av dom mår riktigt dåligt, lutar sig mot dörrarna och kräks. Alla vi medresenärer sitter och skakar på huvudet och tycker att dom är äckliga. Efter en stund är det dags för gängflicka nummer två att kräkas. Den här gången på dörrarna på andra sidan.

Nu orkar jag inte sitta tyst längre. Jag vänder mig om och säger "Nu får ni faan ta och torka upp efter er!". Jag hade i och för sig inte väntat mig något klyftigt svar, eller att dom skulle torka upp. Jag får helt sonika svaret "Det är Iron Maiden att kräkas", sen mumlar dom vidare medans jag vänder mig om igen. Dom går av en station senare utan att ha torkat upp.

Den stackars fulla, trötta flickan bredvid mig har avslöjat att hon bor i Upplands Väsby och jag tycks ha fått ansvaret av mina medpassagerare att ta hand om henne. Sagt och gjort, jag ser till att hon går av i Väsby. Hon är lite motvillig mot allt, och sätter sig på perrongen. En annan grupp med tjejer i ungefär samma ålder, tro det eller ej men dom här är nyktra, kommer fram och tycker synd om henne. Dom är säkert mest oroliga för att jag ska röva bort henne och göra nåt dumt med henne misstänker jag.

Hursomhelst, jag talar om för tjejen att hon har två alternativ. Antingen ringer jag hennes föräldrar, eller så ringer jag snuten som får komma och skjutsa hem henne. Samtidigt så vinglar hon runt på perrongen så jag får hålla fast henne. Jag plockar upp mobilen och ringer. De andra tjejerna frågar om jag ringer snuten. Nää säger jag, jag ringer min flickvän som väntar på parkeringen. Då anser dom att jag är en reko kille som hjälper till och sen går dom.

Nu kommer räddningen. Som två rödklädda änglar dyker ordningsvakten upp. Jag drar med mig fyllbulten in där dom är och överlämnar henne och berättar hur läget ligger till. Samtidigt kommer min kära till undsättning. Dock lovade ordningsvakterna att ta hand om henne så att jag slipper. Jag är ändå väldigt nyfiken över hur det gick. Hoppas hon fick åka snutbil hem! =)

Nåja, jag gjorde en god gärning. Tänk om hon hade råkat ut för en mindre vänlig kille, eller vinglat ut på spåret. Hon förstod inte vilken farlig situation hon satt sig i. Synd att det finns så få människor som bryr sig om andra som är i en dålig situation.



Höga förväntningar

Idag har jag inget direkt vettigt att säga. Förutom att jag ger mig själv lite väl höga förhoppningar.

Jag vill verkligen ha det där jobbet på Folkrätts- och krigsbrottskommissionen. Verkligen jättemycket vill jag ha det. Hoppas kanske lite för mycket, och riskerar nog mest att bli besviken känns det som. Igår gick ansökningstiden ut så nu väntar jag bara på nån form av besked.

Snälla håll en tumme för mig!





Svar från Rosenbad

Jaha, det tog ju inte så fasansfullt lång tid innan jag fick svar från Justitieministern.

Till Tobias Högström

På uppdrag av justitieminister Beatrice Ask tackar jag för ditt e-brev. Hon har tagit del av din information.

Beatrice Ask får ta emot ett stort antal brev så jag hoppas du förstår att hon därför inte alltid har möjlighet att kommentera alla dessa brev.

Men det är naturligtvis alltid värdefullt för henne att få ta del av synpunkter från enskilda personer. Sådan information kan många gånger visa sig vara viktig när hon ska ta ställning till olika åtgärder inom sitt ansvarsområde.

Med vänlig hälsning

Sonja Montin


Jag förstår att Beatrice Ask får mycket brev, och att hon väljer att endast svara på de brev, eller ta emot dem besök som ger mest publicitet. Som exempel vill jag lyfta vännen till kvinnan som blev våldtagen av stureplansprofilerna. Hon skrev ett brev till Beatrice Ask och fick dessutom träffa henne. Inte dåligt. Med sig hade hon ett antal medier och det blev stora nyheter över det här brevet.

Jag har tydligen mindre viktigare åsikter och får svar från Sonja Montin. Någon som vet vem Sonja Montin är?


Edit
Ojoj, jag stavade visst lite fel.. Nu är Sonjas efternamn rättstavat ^_^

Och jag har även svarat Sonja. Tycker inte att jag är mindre värd än någon annan, och bör därför få ett svar från fru Ask själv! Ha!

Edit igen
Min kära mor frågar vad jag har skrivit till fru Ask om.. Jag trodde visst i min enfald att jag skrivit vad jag skickat till Ask, men ack, det hade jag inte. Så nu talar jag om det.

Jag har ju skrivit en del om legalisering av prostitution. Så nu har jag skickat mina tycken och tankar om detta till justitieministern. Så nu vet ni.

Ren ondska

Jag känner mig så lurad. Blåst på konfekten!

Stod inne i valvet och sorterade papper. Kollegan pratar om pizza. Jag är törstig. Ah va gott det skulle vara med en kall Coca-Cola. Jag går till mitt skåp och länsar det på alla mynt jag har samlat där och går bort till godisautomaten som är lite längre bort.

Nä men... vad är det som ligger där tvärs över utloppet i maskinen. En alldeles felplacerad Sport Lunch som bara väntar på att trilla ner och bli min. Gratis är gott! Den ligger dock precis bredvid den colan jag vill ha. Jag köper min cola, rusar bort till mitt skåp och hämtar mer mynt. Nu jäklar ska jag lura maskinen tänkte jag.

Jag väljer en godisbit väldigt högt upp, så att upphämtningsmojängen måste åka upp och ta Sport Lunchen och ge MIG. Men vad händer! Mojängen tar med sig "min" godisbit upp, hämtar den jag just betalat, och åker ner och placerar den där onda godisbiten precis där den var innan jag såg den. 

Ren och skär ondska bor det i den där godisautomaten. Ve den! 


 

Nervös.. Nervkittlande spänning!

Kollade mailen för en liten stund sen. Jag hade ett meddelande från polisrekryteringen... Direkt kom fjärilarna i magen. Vad får jag för besked den här gången. Nervöst går jag till inloggningssidan och klickar på "Meddelanden".

Kallelse till fysiska prov för sökande till Polisutbildningen Augusti 2008

Ah men f**n va gött! Klickar på länken och läser vidare.

Ort: Falun
Plats: Tennis och Friidrottscentrum, Lugnet, Falun
Datum: 2008-01-10
Tid: 08:00 - 12:00

Det är nästan så att tårarna kommer. Jag är sååå glad just nu! Ett steg närmare mitt mål! Nu måste jag bara hitta en inomhusbana att börja löpträna på tid. Kommer jag klara det?


Stockholm i mitt hjärta - Pfffhh!

Det pågår en hätsk debatt just bland insändarna i Metro. Debatten handlar om huruvida skylten vid infarten till Stockholm är snygg eller inte, och om Stockholm är större än Köpenhamn eller inte, och sist men inte minst, om Stockholm har fog för att kalla sig Capitol of Scandinavia.

Jag tycker att den debatten är urfånig och jag förstår inte hur folk kan försvara Stockholm. Större håla full av skit har jag aldrig skådat. Vad är det som är så bra med Stockholm? Ta T-centralen som exempel. Folk springer ju omkull varandra bara för att hinna med tåget, knuffas och trängs för att få en sittplats. Dom slänger skräp på marken utan att ens blinka. Det är faktiskt inte undra på att vissa människor som springer omkring inte stannar på perrongen utan tar några extra kliv och hamnar på spåret.

All annan misär som finns tänker jag inte ens börja orda om, för då blir det här inlägget för långt. Att Stockholms stad ens kan komma på tanken att kalla sig skandinaviens huvudstad är pinsamt. Rensa upp lite och gör staden ren.

Det finns massor med fog för att kalla stockholmare för fiskmåsar. Dom gapar och skitar ner!



Prestige på Lidingö

"Vi har den snyggaste tomten på hela Lidingö, och håller på att bygga det snyggaste förrådet, så vi ska ha den snyggaste dörren ni har!"

Ja så resonerar man. Man måste ha det bäste, snyggaste och gärna det som är dyrare än grannens. Ren och skär psykologi, och det använder försäljare mot oss. Dom vet att vi vill ha det som är snyggare och bättre än grannens. Sen att det här äldre paret bodde på Lidingö spädde ju bara på mina fördomar om rika snobbar som bor på Lidingö.

Vad använder vi för ord i svenskan för att förklara att vi får ett sms? Får vi ett sms, ett mess, ett meddelande, eller vad? I engelskan har jag hört att man säger "text" helt enkelt. "Text me". För första gången hörde jag det i den svenska versionen. "Min fru skulle texta mig...".

Vad använder ni för ord? Har ni andra ord än dom jag redan skrivit? Please tell me! =)

Spännande bloggvärldar

Roade mig med att gå igenom topplistan på blogg.se.

Högst upp hittar vi signaturen "Tobias". En 17-årig snorvalp som inte har något intressant att förmedla.
På andra plats hittar vi signaturen "Kenza", en 16-årig tjej som skriver om mode. Tydligen är detta väldigt intressant eftersom hon har 8000 läsare om dagen. Ungefär 7990 läsare mer än vad jag har. Kenza är tydligen en riktig kändis. Hon får gratis hotellsviter, när hon bokat standardrum. Jag bor i celler på vandrarhem när jag är nånstans.

Trean på listan är signaturen Ellinorak, som skriver om sitt liv, mode, smink och kändisar. *gäsp*

Summan av kardemumman - om jag också skriver om smink, mode, kändisar och allt annat som är dyngtrist, dyngtråkigt och så långt bort från seriositet, allmännyttigt och samhällskritiskt som möjligt så kommer även jag att få massor av läsare.

Snälla folket, läs sånt som är viktigt istället!

Orättvisa orättvisor

Nu är jag irriterad. Mycket irriterad.

Fredrik Reinfeldt blev ofredad av en vattenkastande "reporter".
En kvinna blev sexuellt ofredad via telefon och brev av okänd man.

Reportern döms till böter á 20 000 kr.
Den okända mannen får betala 5000 kr i skadestånd till kvinnan han ofredat.

Vem har lidit mest? Nog för att båda handlingarna är brottsliga, men hur har man gjort bedömningen här? Hur många sömnlösa nätter har Reinfeldt haft? "Jag var oförberedd och tyckte inte det var roligt", säger Reinfeldt. Nej det var det säkert inte, men hur roligt är det att bli sexuellt ofredad?

Ett brott mot statsministern är tydligen värre än mot en vanlig människa. Varför då? Statsministern är väl ubytbar även han? Enligt åklagaren var det ett "hänsynslöst beteende" och han säger vidare att attacken skulle kunna leda till att politiker i framtiden blir rädda för att gå fram till journalister.

Det här är bara ett exempel på orättvisor. Men vad kan vi göra, världen är grymt orättvis! Jag blir bara så trött på dessa orättvisor.


Vad håller framtiden i sitt sköte

Det här hade jag inte väntat mig. Inte överhuvudtaget. Allt som verkade så bra. Men bakom kulisserna fanns det nåt helt annat. Och det är inte bra det som finns där.

Idag kände jag mig väldigt utpekad. Allt blev helt fel imorse. Det blev inte fokus på rätt saker helt enkelt. Och nu är vi tydligen tillbaka på ruta ett. Det här har en lång bakgrund, som jag inte visste om. Om det inte blir någon lösning på det här har jag absolut ingen lust att vara kvar. Tänker inte jobba under såna omständigheter.

Inte helt rätt att sitta och skriva om det, men va tusan. Jag måste få skriva av mig lite. Lätta på trycket helt enkelt.
Nu ska jag sätta mig och fila på ett personligt brev och CV. Dags att söka sig vidare. Vet ju inte heller vad som händer efter årsskiftet. Men fortsätter läget vara som det är vill jag inte ens vara kvar ändå.

Första ansökan går iväg till Rikskriminalpolisen, med placering vid Folkrätts- och krigsbrottskommissionen, Kriminalpolisenheten, Utredningssektionen. Låter spännande värre må jag säga! Får i så fall arbeta aktivt med att spåra upp och utreda förövare av brott mot de internationella humanitära lagarna mm..

Andra ansökan går till Rikskrim det också. IPO - Enheten för internationellt polissamarbete.

Nej nu har jag inte tid längre, måste fila på ansökningar som sagt!

Lägger upp en nytagen bild på en funderande t00b. Jag tittar i taket, ni tittar in i mina näsborrar. För övrigt är jag riktigt duktig på att rynka på pannan...


image20



När allt kommer kring

Det finns så mycket skit jag kan skriva om. Så mycket som händer som man bara vill skriva om. Men jag har ingen lust. Det blir för mycket ibland helt enkelt. Man undrar vart vi är på väg. Ibland allt elände så är det tur att vi har våra små ljusglimtar att hålla oss kvar vid, som hjälper oss att hålla hoppet uppe. Nånstans där ute finns godheten kvar.

Lovar att jag drabbats av höstdepression eller nåt. Tycker inte om när det är mörkt och kallt. Jag vill ha det ljust och varmt. Varför kan inte allt bli som jag vill? Jag vill ha fred på jorden, lycka och välgång till alla. Hur svårt kan det vara?

Man blir nästan lite melankolisk. Det finns så mycket att ta tag i att man inte orkar något. Har massor att ta tag i på jobbet, men jag orkar inte. Jag gör de vanliga sysslorna, men inte extra-sysslorna. Känner inte för det helt enkelt. Det är för mycket extra som ska göras. Nåja jag gör det lite pö om pö. Men inte så flitigt som jag borde, eller som jag gjorde i början.

Stämningen på jobbet är väl inte den bästa heller. Inte så bra som jag trodde från början. Har även märkt att jag sitter och spänner mig. Håller upp axlarna på ett vis som inte är bra. Jag får ont. Blir spänd.

Nej vet ni vad! Dags att rycka upp sig och sprida lite glädje! =)
Bort med sittande regering, släng ut några bra lagändringar, ge bostäder åt de hemlösa och sänk inkomstskatten! Sen är jag riktigt, riktigt glad!



Blöjexem

Jag har absolut inget humör att skriva idag. Jag är inte på humör för något annat än att sova just nu. Det är nämligen så att jag har ont i munnen. Ont i munnen gör att jag inte kan äta som jag vill.. Med andra ord stora tuggor i mängder. Anders, min kollega, sa att det heter munblåsor. Jag behövde inte ge någon större förklaring till vad det var innan han fattade problemet.

Nej men vad skönt, det lindrar verkligen att veta att man inte är ensam med att ha ont i käften ibland. Ni som någonsin haft munblåsor vet vad jag pratar om. Det gör verkligen skitont. Berör man området så ilar det i hela kroppen och man vill bara dö. Hellre trampa på krossat glas i en älv full med pirayor som äter ända in till benet än att få en munblåsa.

Eftersom jag är så enormt nyfiken av mig så googlar jag på munblåsor. En helt ny värld öppnade sig för mig! Tillståndet jag är i är en..... ja kan ni tänka er.... en sjukdom... Det heter helt enkelt Afte och drabbar ungefär var femte person.

Saxat från wikipedian:
Afte är blåsor i munnen, som ser ut som vita eller vitgula små gropar i slemhinnan och är mycket ömma, vilka kan vara till besvär vid tandborstning och även vid förtäring. Blåsorna växer sakta, brister för att sedan utvecklas till ofta mycket smärtsamma sår. Den omgivande slemhinnan är inflammerad och ofta ilsket röd.

Läkningstiden är upp emot 10 dagar, vilket är ungefär 11 dagar för mycket! Det finns inget som helst botemedel utan jag ska lida i nästan två veckor innan jag kan bli som folk igen. Det här påverkar hela mitt humör tyvärr. Jag får kämpa på jobbet för att vara glad och trevlig. När jag kommer hem är jag trött och sliten.

Förlåt darling för att jag är lite extra kinkig nu.. Men lugn, det är bara fem dagar kvar ungefär :)

Just ja! Anders har nyss tatuerat sig och använder en kräm som är till för blöjexem och känsliga bröstvårtor! Tatueraren måste ha skitkul när han rekommenderar den. Kul för killar och gå och köpa en sån på apoteket =)
Själv kör jag hårt på Helosan!

Tjipp.



RSS 2.0