Uppdatering produkttestet Max

Jag fick presentcheckar för ett värde av 200 kronor. Det lönade sig att skicka ett mail =)




Demokratins avhopp

Jag har inte skrivit något alls om den så kallade FRA-lagen. Jag tänker inte skriva något om den heller. i dagens tidning läste jag att förslaget röstades igenom.

En större majoritet av det svenska folket ville inte ha en lag som inskränker på den personliga integriteten, men politkerna tar ingen hänsyn. Den demokrati vi har här i Sverige försvinner allt mer. När det är så tydligt att ingen vill ha den lag som nyss röstats igenom är det ett tecken på brister i samhället.

Oavsett hur mycket vi demonstrerar och säger emot är det ingen som lyssnar. Våra folkvalda politiker kör över oss gång på gång. Det är inte folkets röst de förmedlar, så varför kallar vi oss för en demokrati?



Skillnad på puss och kyss?

Jag kan tycka att det är en stor skillnad på en puss och en kyss. För de som inte vet skillnaden ska jag försöka att förklara skillnaden.

En puss går till på följande vis - Man plutar med sina läppar för dem mot en annan persons plutande läppar och låter läpparna mötas en kort stund. Voila, vi har en puss.

En kyss går till på följande vis - Oftast börjar en kyss som en puss, att man för två plutande läppar mot varandra. Sedan öppnar man munnarna och för in tungorna i varandras munnar och rör runt. Så skapas en kyss.

Med det sagt har vi gjort klart skillnaderna mellan en puss och en kyss. Sin mamma ger man en puss, sin flickvän en kyss (men det är absolut helt okej att pussa sin flickvän också). Det är inte, enligt min mening okej att kyssa sin mamma. Med detta sagt ska jag gå in på en sak som förvånar mig lite. Det här blir en lite juridisk-, politisk-, och jämställdhetsfråga.

En mor blev åtalad (läst i Metro) för sexuella övergrepp mot sin då sjuårige son, för att ha kysst honom framför förskolepersonalen. Åklagare hävdade vidare att mamman låtit sonen suga på hennes bröst som en sexuell handling, medan mamman hävdade att hon ammade honom. Kyssen förklarar mamman att det var pojken som kysste henne i ett glädjerus, då han var glad att se henne (läst här). Om man som mor då besvarar kyssen är det väl ändå något som är fel? Man kysser inte sitt barn oavsett hur mycket glädje det visar. Nu är det ju inte helt klargjort vad de båda medierna menar med kyss respektive puss. Metro skriver puss, och BT skriver kyss. Metro har tydligen hämtat sina uppgifter från BT.

Hur som helst ogillades åtalet och mamman friades. Varför? Jo för att det inte kunde bevisas att mamman begått några sexuella brott mot sonen. Vittnena då? Räknas inte deras utsagor? Om förskolepersonalen såg att mamman och sonen tungkysstes och att hon faktiskt erkänt att hon låtit sonen suga på hennes bröst? Det är däremot svårt att bevisa om det var en sexuell handling att suga på bröstet eller om det faktiskt var ämnat åt att ge barnet mat.

Men vart vill jag komma med det här då? Jo det faktum att det var en kvinna som var den potentiella förövaren. Om det hade varit en pappa med sin son eller dotter, hur hade utfallet blivit då? Om vi bortser ifrån bröstsugande nu vill säga, för det hade pappen inte kunnat komma undan med att han försökte amma. Men om en man skulle kyssa ett barn, vad hade hänt då? Hade det rubricerats som våldtäkt mot barn istället för sexuellt ofredande, och hade mannen blivit dömd?

Förskolepersonalen hade antagligen gått ihop i en mobb, tänt facklor och hyttat med högafflar och skrikit "PEDOFIL!". Om det nu vore så att det handlade om en kyss. En tungkyss altså. För det är skillnad på puss och kyss, och man pussar sina barn, inget annat!

Men, och det finns alltid en massa "men". Eftersom de båda nättidningarna skriver på ett sånt sätt att vi inte ska veta vad som faktiskt hänt, och att de båda tolkar tingsrättens dom olika så vet vi inte om det handlar om en öm puss mellan en mor och son, eller en tungkyss mellan en förövare och ett oskydligt barn.

Oavsett vad är det för jävligt.

Ska en förälder inte få pussa sina barn utan att bli åtalad och misstänkt för övergrepp?

Ska en förövare slippa undan bara för att hon är kvinna?

Jag undrar vad som hänt om det var en pappa och hans dotter...








Italien legaliserar prostitution?

I måndagens upplaga av Metro står det att Italiens regering funderar på att avkriminalisera prostitutionen. Inrikesministern Roberto Maroni säger att ”det skulle garantera hälsokontroller och skydda allmänheten”.

Det här är ju inget nytt under solen direkt. Jag har sagt det länge, det finns bara fördelar med en legalisering.

Den svenska regeringen däremot, de tänker göra ytterligare en ny utredning av sexköpslagen. Men utredarna har strikta instruktioner om hur de ska utreda. Man får absolut inte utreda hur en eventuell avkriminalisering skulle fungera. Ack och ve, det ska inte hända att prostitution blir lagligt i Sverige. Men varför inte?

Precis som Maroni säger så skulle det garantera hälsokontroller och skydda allmänheten. Men inte bara skydda allmänheten, utan även de prostituerade. De prostituerade skulle få skydd ifrån hallickar som misshandlar och tar alla pengar. De prostituerade skulle jobba på sina egna villkor, inte någon annans. Resurser kan istället riktas mot den tragiska människohandeln, där människor verkligen far illa.

Enligt www.sans.nu har de prostituerade bara råkat allt mer illa ute efter den senaste lagreformen. När torskarna var de som råkade illa ut var de tvungna att arbeta mer i det dolda. Det ledde till ett ökat risktagande för de prostituerade, som blev allt mer utnyttjade och till och med rånade.

Nej, politiker och andra borde läsa på lite mer. Ni som är så emot prostitution vet antagligen inte hur det är att vara frivillig sexarbetare. Läs på lite – www.sans.se och www.isabellalund.com. Sen kan ni komma med argument till varför vi ska har en fortsatt kriminalisering av sexköp.

För att förtydliga min ståndpunkt – Det är den frivilliga prostitutionen jag är för, inte den ofrivilliga. Den ofrivilliga är den där man luras hit från ett annat land, blir kidnappad hit för att utföra sexuella tjänster mot sin vilja, eller där ett missbruk ligger bakom. En missbrukare gör det knappast frivilligt, utan är slav under sitt missbruk. Fler inlägg jag skrivit i ämnet hittar du här, här, här och här.



När begäret tar överhand

Idag kunde jag inte motstå.. På vägen hem var jag tvungen att ta en liten avstickare....




Mumsfilibaba ;)



Nytt antivirusprogram

Norton 360 börjar närma sig sitt slut. Prenumerationen går snart ut..

Så nu ska jag prova något nytt. Läste i ett reklamblad från DreamHack om ett program som heter ESET, så det ska jag prova nu. Redan efter första sökningen hittade den åtta gömda trojaner, som alla andra program jag har inte hittade. Norton + Adaware det vill säga. Så det verkar ju lovande.

Ladda ner en 30 dagars trial här


Lugn i stormen - snart är jag tillbaka

Ja det har blivit lite dåligt skrivet här nu, men jag har fullt upp.

Utöver allt plock i nya lägenheten så har jag letat gamla papper, nya papper och massa papper för att få A-kassa under sommaren. Jag måste också lägga tid på att leta jobb, träna, sola, äta sova och allt annat. Så därför har det blivit alldeles för lite tid för sånt som är viktigt - nämligen att blogga ^_^

Det tar sig i lägenheten. Det är inte fullt så rörigt längre. Det finns ju liksom inget utrymme att ha saker på. Jag har dessutom byggt in min dator i ett mörkt hörn, så nu måste jag hitta en alternativ ljuskälla, eftersom allt mitt ljus blockeras av tre stycken rangliga bokhyllor från IKEA.

Uppdrag Produkttest kommer snart med i alla fall två tester inom kort.

Jag fick betyget BA på juridikkursen, vilket innebär näst högsta betyg. Jag var hela 2.5 poäng ifrån AB (högsta betyg) på tentan. Surt sa räven om rönnbären. Men jag var överraskad över det höga resultatet. För att inte ha pluggat något innan tentan och inte alls lagt ner så mycket energi som man egentligen borde ha gjort på kursen, så gick det väldigt bra. Jag är stolt över mig själv. Har tydligen en fallenhet för juridik. PHS kommer gå lätt som en plätt ;) hehe.

Nu ska jag dammsuga.

Hej svejs.




RSS 2.0