Jeans för 299:- eller 1495:-?

Just nu, jeans för 299 kronor på Cubus!

Eller varför inte ett par Tiger of Sweden för 1495 kronor?


Vad är det som har gjort oss så köptokiga att vi faktiskt betalar nästan 1500 kronor, om inte ännu mer, för ett par byxor som vi kan köpa för under 300 kronor. Vad är skillnaden på byxorna? Förutom att det är dom kostymklädda som får mer pengar om vi köper deras märkesjeans.

Alla vet vi om att jeanstillverkarna oftast etablerar sig i u-länder där arbetarna får slita under slavlika förhållanden, men dålig lön. Men inte får dom mer pengar bara för att vi köper jeansen för 1000 kronor mer. Nej det går ju rakt ner i fickan på tjänstemännen. Arbetarna får fortsätta äta mögligt bröd.

Vi har ingen moralkänsla när vi handlar, utan vi handlar för att vi är ytliga. Vi vill vara snyggast, coolast och häftigast på stan. Dom som inte har fräcka och dyra märkesjeans dom blir utstötta och förnedrade. Vi uppfostrar våra barn till att bli ytliga brats.

Säg NEJ till dyra märkeskläder! Idrottare får miljoner för att bära märkeskläder, så som Adidas och Nike. Vad får vi för att bära deras märken? Jo vi får betala dyrt. Jag äger tyvärr lite märkeskläder, men jag skyltar inte med märket. Tänk bara på dom som går runt med Tommy Hilfiger-märket över hela ryggen/bröstet. Dom har betalat dyrt för den tröjan.

Det hade varit en sak om arbetarna fick den lön dom förtjänar, men när allt handlar om att tjäna så mycket pengar som möjligt, för att göra upphovsmakarens plånbok fetare än vad den är, och arbetarens plånbok så tunn som möjligt, då är det inte okej med såna priser. Vad tänker vi på egentligen?




Kommentarer
Postat av: julia

det där gör så att ja handlar mycket på second hand! kläder som kläder och om man nu är lite mer för märken så kan man även hitta märkeskläder i second hand affärer :)

2007-08-26 @ 15:44:02
Postat av: t00b

Jag får väl tyvärr medge att jag är en av dom som faktiskt handlar dyra jeans.. Men bara ibland. ^_^

2007-08-27 @ 08:11:30
URL: http://t00b.blogg.se
Postat av: --

kvalité heter det.

2007-09-09 @ 13:45:51
Postat av: t00b

Kul att du skriver en kommentar, vem du nu är.
Jag skulle dock inte vilja påstå att kvalité har något med saken att göra. Dom billiga jeansen jag har köpt håller lika hög kvalitet som dom dyra. Dom nya och dyra är för övrigt redan slitna och lagade. En modegrej tydligen att slita sönder byxorna, laga dom, och ta ytterligare 500 kronor för det. Visst det är ju snyggt :P
H&M har sina fabriker i u-länder där arbetarna kollapsar på fabriksgolven (enligt rapporterande medier). Varför etablerar man sig inte i Sverige? Jo för att en mycket stor del av vinsten försvinner då i höga löner, skatter och andra avgifter till staten.
Allt handlar om att göra så stor vinst som möjligt, inte att ge oss konsumenter kvalitativa varor. Och vi köper tyvärr konceptet.
Fortsätt gärna kommentera, men våga stå för din åsikt och gå ut med namn.

2007-09-09 @ 15:05:35
URL: http://t00b.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0