Omvänd rasism

Två gånger idag har jag läst om rasism. Den första var i en insändare i Stockholm City, och den andra på expressen.se.

Rasism är något som är utbrett här i Sverige. Det talas mycket om invandrartäta förorter och områden, och arbetarklassen som är lågutbildad som hatar invandrarna. Det som egentligen är intressant är huruvida rasismen finns hos invandrarna?

Rasism har blivit ett ord som används för den "fientlighet" som svenskar känner för icke-svenskar (flyktingar, invandrare och andra osvenskt födda). Men det talas alldeles för lite om det som vissa väljer att kalla "omvänd rasism".

Vad menar dom med omvänd rasism? Oavsett om det är en svensk som hyser agg mot en irakier, eller om det är en irakier som hyser agg mot en svensk är det rasim, om det är agg som hyses mot landstillhörighet, kultur, hudfärg osv. Det är inte bara svenskar som är rasistiska mot invandrare, det är även tvärtom. Men om sånt talas det inte om. Skrivs inte om det heller för den delen.

Allt ska vara så "politiskt korrekt" nu för tiden, att ingen vågar stå för vad de egentligen tycker. Jag tycker att det är helt okej att ogilla homosexuella, invandrare, kvinnor, män, barn, djur eller natur. Alla får tycka vad de vill, så länge de inte skadar någon/något. Den dagen vi inte får uttrycka våra känslor utan att bli påhoppade med illdåd, då är demokratin i fara.

Fritt fram för alla att tycka och tänka som dom vill!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0