Lite allt möjligt

Ja det händer lite skojiga grejer. Häromdagen hade vi första vapenlektionen där vi fick lära oss att visitera vapnet (se så att det inte är laddat) och prova höjd beredskap. Ruskigt kul att hålla på med vapen måste jag säga. Den här terminen kommer vi allt närmre det "riktiga" polisarbetet, vilket är hur kul som helst.

Det som jag inte trodde skulle hända här nu hänt - jag har blivit medlem i Fejsbook. Det var bara att hänga med i utvecklingen. Tyvärr visade det sig vara väldigt roligt, och nu är det svårt att slita sig *damnit* Jag har redan 54 vänner och kastar snöbollar hit och dit. Hur ska det här sluta alltså!

Idag hade vi övning i tvångsmedel på Lagtorget. Övningar är nog det bästa med skolan. Man får leka tjuv och polis och lär sig massor på det. Här kan allt gå fel och det gör det ibland. Men hellre här än på riktigt. Förstå känslan när man står inne i en lägenhet med fulla människor och försöker få dem att sitta still och knipa igen munnen. HA! Lättare sagt än gjort, men vi löste uppgiften i alla fall.

Imorgon ska jag nog gå till polisen och polisanmäla skurken som köpte bilen av mig. Han har haft sina chanser och nu är det slut med daltandet.

Vad är nytt?

Oj oj, jag har inte skrivit på flera, flera dagar nu. Det finns risk att det beteendet upprepar sig, åtminstonde ett litet tag framöver. En liten uppdatering om vad som hänt de senaste dagarna ska ni ändå få.

Kan ju börja med att förklara varför jag inte skriver så mycket just nu. Jag kuggade tentan i kriminologi, inte helt oväntat, men det gör att jag har ytterligare en kurs att läsa in nu. Man kan ju faktiskt ha roligare saker för sig, men men. För övrigt så håller vi i dagsläget på med följande kurser, inklusive den jag kuggade:

Kriminologi
Kriminalteknik
Poliskunskap
Juridik
Beteendevetenskap
Radio
Bastaktik
Självskydd
Mentalt förhållningssätt (är en del av bastaktiken)
Vapen
Polisbilskörning
Säkert nåt mer som jag glömt...

Som ni ser har jag rätt fullt upp just nu =)

Det har faktiskt inte hänt något överväldigande spännande/kul i mitt liv de senaste dagarna heller. Jag har provat lite olika linser, som gett lite olika resultat, och i frredags var jag hos optikern för att kolla hur det gått. Det är nu det nya kommer...

Dina ögon gnistrar som stjärnorna på himlen...
Det skulle kunna vara en dålig raggningsreplik, men i mitt fall verkar det faktiskt vara så.
Jag har ju gnällt lite över att jag inte ser bra med vare sig linserna jag provat, eller glasögonen jag skaffat. Det gäller vänster öga som jag opererat så många gånger. Nu fick jag en rimlig förklaring till det. Enligt optikern har jag en stjärnhimmel med bubblor innanför hornhinnan, vilket gör att det kan va lite grumligt, nästan som starr, och det spelar ingen roll om jag så har glasögon OCH linser i så kommer jag inte att se bättre för det.

Nu får jag vänta till augusti när jag har nästa tid hos St: Eriks, för att se vad de säger om det. *suck*



Dyra tänder

Ja det blev som tur var ingen operation idag. Specialisten tyckte att det var onödigt att ta ut tanden eftersom den inte skapar några besvär.

Det var skönt på många vis, eftersom att det fanns en risk att få permanent nedsättning av känseln i läppen. Och eftersom jag har dålig erfarenhet av procentuella odds vid operationen så avstår jag att chansa ^_^

Trodde att jag skulle komma billigt undan också. 3600 var det ju sagt att operationen skulle kosta. Tänkte att det går väl på ett par hundralappar att få det här röntgat och kollat. Icke! Det gick på 1415 kronor för den "konsultationen". Tandläkare vet hur man mjölkar folk på pengar.



Empati

Igår passerade ytterligare en dag i mitt liv. Jag har ett rätt bra liv ändå.

Jag berördes inte nämnvärt i måndags när jag träffade på ett lik, men igår berördes jag kraftigt. Det var för poliserna inget märkvärdigt, för de har varit med om det så många gånger, och det märktes. Jag var med i arresten när de tog hand om en kraftigt berusad gammal man. Han var hemlös och sliten. Han var ett år äldre än min pappa men han har levt ett helt annorlunda liv. Han var ledsen, och grät lite.

Av någon anledning berördes jag väldigt av honom. Innerst inne ville jag nog bara sätta mig bredvid honom och ge honom en kram. Undrar när han fick en kram senast? Helt utlämnad till sitt eget öde, där ingen vill ha med honom att göra. Det är inte alltid lätt att vara polis, det är ju något som är sant.



Världens undergång

"Kommer den här världen att bestå?"

I förmiddags när jag satt och väntade på bussen gick det runt två kvinnor och delade ut små lappar. Först tänkte jag säga nej när de kom fram, men vem vet det kanske skulle vara något roligt. I värsta fall kan man ju bara slänga skiten.

Definiera skit? Går domedagsprogoganda från Jehovas vittnen under kategorin "skit"? Både ja och nej. Jag läste hela foldern och tyckte att den var riktigt, riktigt... Ja jag har faktiskt inget ord i mitt gigantiska ordförråd som kan beskriva den här "samhällsinformationen" som jag fått i min hand.

För att inte dö i världens undergång så måste jag tjäna Gud, för "den som tjänar Gud består för evigt". Alla andra tjänar Satan och kommer att dö i syndafloden, precis som när Noa levde. Som all annan domedagspropaganda innehöll även den här profetior - hela fem stycken:

"Nation skall resa sig mot nation och kungarike mot kungarike"
Ja det har ju tydligen aldrig krigats förr som det görs nu... Eller?

"Det skall vara hungersnöd"
Okej, jag kan hålla med om att det är bistert nu... Jag har inte så gott om pengar och äter rätt dåligt mot vad jag borde göra. Bilden på det avmagrade afrikanska barnet gör faktiskt att jag blir illa till mods. Jag petar lite mellan tänderna där smörgåsen fastnat och äter en till, för jag vill ju verkligen inte bli sådär smal.

"Det ska vara stora jordbävningar"
De senaste hundra åren har det varit en hel del jordbävningar ja, men är det inte därför vi lär oss bygga hus som inte rasar?

"På den ena orten efter den andra farsoter"
Det känns som om man har missat ett ord eller så i den här meningen? Vinterns förkylningar som alltid drabbar mig är fruktansvärda, men jag kommer nog inte att dö av dem.

"Tilltagande laglöshet"
Det är nästan så jag kan säga att det här är bra. Jag kommer ju aldrig bli arbetslös om brottsligheten ökar. "Good for business" som en klasskamrat en gång sa.

Samtliga fetstilade citat kommer ifrån "Den heliga skrift", bara så ni vet.

En sak som intresserade mig dock, det var påståendet om att Noa och hans familj var de enda överlevande efter syndafloden. Av människorasen ska jag väl tillägga då. "Allteftersom Noas avkomlingar tillväxte i antal...". Innebär detta att Noa förökade sig med sin familj och skapade den nu levande människorasen? I så fall är vi ju alla inavel och en riktig styggelse.

"Den Heliga skrift" - Jehovas domedagsbibel






Banker och deras avgifter

Förra månaden fick jag en inbetalning på mitt konto. Den innehöll ca 28 kronor, och kom från Payex. Eftersom jag inte hade den blekaste aning varför Payex skickat mig 28 kronor så mailade jag banken och frågade om de kunde se vart pengarna kom ifrån. Jag vet ju att jag inte får behålla pengar som felaktigen betalats in på mitt konto.

Jag fick svaret att de inte kunde se det, men att jag kunde beställa ut ett skriftligt utdrag på transaktionen - för 120 kronor. Öh, det står liksom inte i proportion att betala 120 kronor för att få reda på vart 28 kronor kommer ifrån. Då tar jag hellre smällen och betalar tillbaka 28 kronor till Payex om de frågar efter dem. Jag är dålig på matte, men inser att det vore en stor förlustaffär.

De erbjöd mig även att byta sparkonto, till ett med bra mycket högre ränta. Istället för 0,25 % skulle jag få 1,75 %. Undrar vad haken är där. Jag får nog svar på det också :)



Matimport

Det exporteras och importeras massor med mat, spannmål och annat kors och tvärs över vårt jordklot. Falukorv och nudlar är något som vi i min familj är bäst på att exportera och importera.

Mamma exporterar värmländsk falukorv till min syster i Öxabäck, och jag importerar importerade nudlar till Stockholm. Än så länge har jag inte hittat någon asiatisk butik i Stockholm som har mina favoritnudlar. Man kan ju tycka att det borde vara lätt, men jag har väl inte letat tillräckligt noggrant. Så nu är ryggsäcken full med nudlar - igen.

En ryggsäck kommer lastad med nudlar.





RSS 2.0