Lugnt ett tag

Ja nu blir det lugnt ett par dagar. Herrn åker bort och kommer inte hem för ens söndag kväll. Så först nästa vecka kommer det bli aktivt här igen.

Håll ut, snälla ni, tills dess!! =)

Happy Halloween

image19




Semester - då skriver jag brev till regeringen

Semester.. Jag väntar på att tvätten ska torka så jag kan hänga upp mer tvätt. Tvätt som ligger blöt i tvättkorgen och väntar på att bli upphängd. Jag har nästan lite tråkigt.

Finns det då något bättre att göra än att skriva ett brev till Justitieministern? Nej tänkte väl det. Länge, länge har jag velat skriva av mig. Nu var ett passande tillfälle kände jag. Brevet blev väl inte så bra som jag hade hoppats på, men det gör nog inget. Förhoppningsvis väcker det tankar.

Jag vet, jag vet, det kanske inte är det allra bästa att göra när man tänker komma in på polishögskolan, men jag kände mig tvingad. Det var ju inget märkvärdigt jag skrev heller. Det kommer dessutom att bli en offentlig handling, vilket jag glädjer mig åt.

Nu lämnar jag det en stund, ni blir uppdaterade när och om jag får svar från Beatrice Ask.

I går kväll hände en jätterolig grej. Jag talade i sömnen i vaket tillstånd. Min käraste la sig bredvid mig och jag säger till henne "Försvaret har också en sån här". "Ursäkta?" säger hon. "Jo Försvarsmakten har också en sån här" säger jag och pekar på mig själv. Tydligen säger jag det ytterligare en gång och sen kommer jag på mig själv och säger nåt i stil med att jag hallucinerar. Måste varit en effekt av den lugnande tabletten jag fick tidigare under dagen :p

Nu ska jag städa lite.



Ett öga rött... och svullet

Ja så har man gjort det igen då. Än så länge det femte ingreppet i mitt vänstra öga. Om det gick bra? Ja det förtäljer historien nedan.

Svaret är väl, sådär. Ett antal stygn togs bort och sattes om bara för att det inte blev bra. Han misshandlade mitt öga lite väl mycket med andra ord. Strunt samma, så länge slutresultatet blir bra.

Fick först en lugnande tablett, tack och lov. Efter ett tag gick vi in och kollade ögat i mikroskop. Sen in i förrummet för att droppa bedövning. Den här gången bad jag om några extra droppar. Ja men självklart sa sköterskan, jag ska ju inte känna något obehag.

Sen var det dags att öppna locket innan jag skulle upp på britsen. Satte mig framför mikroskopet och sköterskan prånglade fram ett instrument ur en förpackning. Ser ut ungefär som ett sånt där som tandläkaren använder och krafsar i käften på dig med. Läkaren petar in det i ögat på mig och rycker och sliter. "Det sitter som berget. Det är ju bra." Ingen mer bedövning än så länge.

Jag får gå in och lägga mig på britsen när locket väl är öppnat. Ligger där en stund, väntar på mer bedövning. Sen lägger dom över mig den gröna duken, klistrar fast den i ansiktet på mig. Sen kommer tejpen. Nu tejpar dom fast ögonlocken på mig. Sen kommer den läskiga prylen dom trycker över ögat för att hålla det uppe lite extra mycket. Ännu ingen mer bedövning.

Nu börjar han dra och sy och dra och sy... Klipper upp, drar bort stygn och syr igen. Vid ett tillfälle gjorde det mer ont än vanligt.. Min första tanke var "shit, nu sydde han fast ögonlocket i ögat!" För det var i ögonlocket det gjorde ont. Han småpratar lite med mig och sköterskan. Jag har ännu inte fått mer bedövning. VId något tillfälle pratar han något om att göra en transplantation, medans han ändå var igång. "Blir väl ett emaljöga snart." säger jag. "Nej för faan!" säger läkaren. Vid nåt tillfälle säger han "shit".

Hursomhelst, vi blir klara efter mycket om och men. Vi sätter oss i mikroskopet och kikar. Det ser väl rätt bra ut. Vare sig han eller jag vill göra om det här. Nåt vi är överrens om i alla fall.

Nu sitter jag här. Ser inte ett skit på vänster öga, det ömmar lite grann, rinner lite grann. Ögonlocket är svullet.


image18




Blottningen rör om i grytan

Den kvinnliga programledarens blottningsskoj har skapat stora skriverier i bloggvärlden, skriver Metro i dagens morgontidning. Härligt att det skapar debatt tycker jag! Jag vill vara med och debattera. Tyck till på metro.se skriver tidningen. Sagt och gjort, herrn ska minsann ut och trycka ner bloggarna i skoskaven!


Men till mitt förtret så hittar jag inte tillstymmelse till skriverier eller tycka till om det här. Efter idogt sökande står jag handfallen. Som den bittra farbror jag är skriver jag till redaktören och gnäller. Ska jag få svar tro?

Hursomhelst blir jag så förbannad att jag biter mig i läppen när jag läser visa citat dragna ur bloggar.
 

Signaturen Widar Nord skriver: "... Nä, men allvarligt ... kränkt? Jag tror jag garvar ihjäl mig!"

Jag hoppas du sätter garvet i halsen och dör. Nej, skämt åsido.. Hade du Widar varit en kvinna och en man daskat dasen i nyllet på dig, hade du garvat ihjäl dig då?


Signaturen Diana skriver: "Denna man hade tyvärr ingen humor och tillhörde tydligen det 'lättkränkta folket'. Därför gjorde han helt sonika en anmälan, så nu är Nour polisanmäld. Hur kul är det på en skala?"

Ja du Diana, kvinnor har tydligen ingen humor dom heller, för dom polisanmäler minsann män när dom blottar sig.


Divage: "När jag vänder på det hela och tänker att om en man hade visat sin snopp för kvinnan ... skulle man då också avfärda det hela som ett skämt?"

Jag tappar målföret. Här har jag absolut inget ironiskt eller nedtryckande att säga. Nej, det skulle absolut inte avfärdas som ett skämt. Man skulle nog snarare vilja skära av lemmen han svingat framför kvinnan.


Finns det fler som Widar och Diana som inte fattar allvaret i det hela eller? Gör inte skillnad på män och kvinnor, vi ska ju leva i ett jämställt samhälle. Alla är vi lika inför lagen oavsett vad vi blottar.

Jag vill gapa och skrika, skälla och spotta. Hur dumma får folk vara.


Nåja, leve yttrandefriheten. Utan den hade jag inte kunnat roa mig kungligt åt svenskarnas dumhet.


Fåfäng - javisst!

Kvällens ritual är avslutad. Pojken har blivit lite finare.

För inte så länge sedan brydde jag mig inte om det, men nu gör jag det varje dag. Jag använder skönhetsprodukter. Det är ju liksom modernt nu.

Jag börjar med att skvalpa vatten i ansiktet. Torkar det lite grann, dock så att det fortfarande är fuktigt. Sedan kletar jag in mig med rakgel med aloe vera. Rakar mig med en Gillette Fusion. Sköljer ansiktet när jag är klar. Masserar lätt in en peeling-kräm i ansiktet för att återigen skölja ansiktet. Men jag är inte klar än. Nu är det dags för den rengörande krämen. Även den masserar jag in i ansiktet för att sedan skölja med vatten.

Äntligen klar.... nej inte riktigt. För att motverka infekterade hårsäckar efter rakningen använder jag en after shave som riktigt bränner sig in i porerna... *frääääääs*

Skärmsläckaren på datorn har hunnit gå igång sen länge. Jag har blivit ännu vackrare. Proceduren upprepas morgon och kväll.. Dock med färre moment, det är inte varje gång jag rakar mig och använder peeling.

Det skulle kunna ha varit en kvinna som skrivit det här....

Blottning är roligt

Ojojoj... Vilken höjdare! En riktigt kioskvältare. Äntligen något jag kan roa mig över! =)

Kvällens ämne hamnar om nakenhet. Jag gillar nakenhet, och jag är inte ensam om det. Nakenhet är fint (oftast) och trevligt. Kvinnans kropp är vacker, mannens... njaaa, jag vet inte riktigt.. Kvinnor kanske gillar den manliga kroppen mer än vad vi själva gör.

Alla har hört talas om dom fula gubbarna i trenchcoats som fläker upp sig i parkerna framför flickor, kvinnor och tanter. Dom visar sin pillesnopp och kvinnorna springer skrikandes därifrån och ringer polisen. Men hallå tjejer, förstår ni inte humorn i det hela?

Jag hade garvat mig till döds om en farbror gjorde så mot mig. Eller ännu bättre, en kvinna som blottar sig för mig!
Men ofta att sånt händer... inte mig iaf. Men det har hänt!!

Det är här som ovanstående ironi försvinner totalt i blotta intet. Kanske ett visst inslag av ironi, men då talar jag om det.

En programledare i TV 4:s nöjesprogram  "Raj raj" blottade brösten för en främmande man i en park i Stockholm. Han blev inte alls road av det hela. Det hela filmades av TV 4:s tv-team och skulle sändas i programmet. Istället är programledaren nu åtalad. Med all rätt! Vad tänker TV 4 med? Hade det varit en manlig programledare hade dom nog inte ens tanken att han skulle blotta sig för en kvinna. Men vad är det som gör det okej för kvinnor att blotta sig?

Tror dom att alla män gillar att okända kvinnor visar brösten? Vissa män, jag undertecknad, skulle nog tycka det var roligt. Men det får inte gå överstyr. Det är med all rätt hon blir åtalad. Det är en sak att vara naken på stranden, men man går inte fram till någon och blottar sig.

"Själva idén var inte att visa brösten, utan att en ung tjej blottar sig i Humlegården som är väldigt känd för manliga blottare" säger hon. Låt mig fundera... visa brösten... blotta sig... vad är skillnaden? Nej tänkte väl det, det finns ingen. Att blotta sig innebär att man visar upp sig. Så hur ska hon blotta sig utan att visa upp sig? Tänk er fulgubben i polisförhören: "Asså, ja tänkte inte visa k*ken för bruden, bara blotta mig lite.. Det är väl okej va?"

Vidare säger programledaren på frågan om hon ångrat sig: "Nej, för jag har inte handlat fel på något sätt. Och jag har ju bett om ursäkt. Däremot kan jag tycka att det är sorgligt att en människa känner sig kränkt. Det var inget sexuellt över det. Det är därför det är så befängt."

Bara för det här uttalandet förtjänar hon vatten och bröd i en månad.. Minst! Eller att få titta på fula gubbar som gör helikoptern. Jag menar, det vore ju befängt om hon blev kränkt, för det är absolut inget sexuellt med att göra roliga trix med pillesnoppen.

Okej det visade sig bli en del ironi även i ovanstående text, men jag kunde inte låta bli.

Nu har det svenska rättssystemet en väldigt viktig uppgift. Att utdöma ett korrekt straff. Hon ska behandlas precis som dom fula gubbarna. Det spelar ingen roll vad hennes tanke bakom det hela var, hon har gjort en olaglig handling och ska dömas därefter.

Vi pratar rättspraxis här! Kommer hon undan, så kan vilken blottare som helst yrka på samma sak och därmed komma undan lika lätt.


Nej det är klart att hon inte blir kränkt av det här.... Tur att det är en staty...

image17


Jag förbarmar mig över synonymer

Det är tydligt att ett ord kan betyda väldigt mycket. Vissa ord använder jag men vet inte riktigt vad jag faktiskt menar. Är det nån mer än jag som gör det eller?

Visst är det nyttigt och ibland nödvändigt att veta en massa. Kanske man undrar vad man ska med kunskapen till men man vet aldrig när man kommer att få nytta av det.

Jag blev knäppt på näsan för att jag använda ett felaktigt uttryck.. Tack för den Ella, jag lärde mig något! =)
Lärdomen blev att använda synonymer.se för att ta reda på om jag verkligen blev knäppt på näsan eller inte. Men vet ni, jag knäppte tillbaka! ;)

Ordet förbarma betyder bland annat ömka. Jag förbarmade mig, eller jag ömkade mig. Att ömka sig betyder i sin tur att beklaga sig. Beklaga sig betyder bland annat att klaga.

Men! Förbarma betyder även misskund, som i sin tur även betyder barmhärtighet, som i sin tur betyder huldhet... och där tog det visst slut på synonymer...

Men ack så långt man kan komma med kunskap! Kunskap är makt. Pennan är mäktigare än svärdet och jag är en imperator! (In my dreams!)

Jag visar min ömmaste erkänsla till eder, min trogna läsarskara.




Huliganismen - Det finns i blodet?

Ofta frågar man sig själv hur folk är funtade. Hur i hela friden kan man gå ihop i stora gäng och försöka slå ihjäl varandra?

Jag tänker likadant. Känner ren avsky mot dom som bara förstör, skadar och bedriver djävulskap som förstör för andra. När jag kom hem i lördags efter jobbet hade det klottrats på entrédörren igen. Och inne i trappuppgången. Det är borta nu, men ändå. Nåja, det var inte klottret jag skulle förbarma mig över.

Våld föder våld, och våld ger upphov till ohyggliga skador, i vissa fall dödliga. I bästa fall kanske man bara får men för livet. En sån liten skada som att knäskålen hoppar ur led kan påverka en resten av livet. Jag känner fortfarande av det efter två år. Jag är rädd för att bli skadad. Det gör ont och kan dessutom göra ont resten av mitt liv. Den här rädslan gör att jag inte heller vill skada någon annan. Behandla andra som du själv vill bli behandlad heter det väl?

Till saken igen. Varför slåss huliganerna mot varandra? Vad är nöjet? För att få den minsta förståelsen går jag tillbaka i tiden. Ganska långt tillbaka. När vi fortfarande betedde oss som dom vildar som vissa fortfarande är. Det var normalt att jaga bort rivaliserande hannar som inte hörde till flocken. Ibland med dödlig utgång. På ett viss sätt är ju huliganerna två stycken rivaliserande hangäng som möts på ett och samma revir. Kan det sluta på annat sätt än med våld?

Det frigörs massor med olika hormoner på slagfältet och det gör att man kanske känner en upprymdhet när allt är över. En hormon som utsöndras är adrenalin. Ett ämne som frigörs när kroppen sätter sig i beredskap och gör sig redo att fly eller fäkta. Här väljer man att fäkta.

Ett annat hormon som säkerligen utsöndras är endorfiner. Endorfinernas uppgift här är att lindra smärtan som uppstår när man fäktar.

Låt oss skippa kemin en stund och gå till ämnet igen.

Kan det vara så att våra handlingar styrs av uråldriga genetiska koder som är djupt begravda i vårt inre? Begravda av nutidens moraliska aspekter. Aspekter som har gått vissa människor förbi, och som fortfarande beter sig som de djur vi en gång var. En spännande tanke, eller hur?

Adrenalinmolekyl
image16

Bjuden på kungligt bröllop? Nähä, inte du heller!

Victoria gifter sig med sin Daniel. Bröllopet går på över 10 miljoner. Vem betalar kalaset? Jo jag, du, vi alla! Men inte är vi bjudna minsann.

Kungahuset har fått ett extra tillskott i budgeten på 10,6 miljoner med motiveringen "..förutses ökade kostnader för hovstaten till följd av kronprinsessans officiella funktioner". Pengarna ska användas till både bröllopet och till att restaurera gästvåningarna på slottet.

Stockholms stad får även stå för fiolerna när det ska utsmyckas med blomster, extra polisinsatser och annat ståhej. Tre dagars festligheter kommer det att bli. På programmet står en kvällsbjudning med alla gäster, påkostad middag med kungligheter och sedan bröllop. Jag ser verkligen fram emot kvällsbjudningen och att få dinera med konungar, drottningar, prinsar och prinsessor.

Men hallå! Jag står inte med på gästlistan? Gör du, eller du? Nej tänkte väl det. Trots att det är vi som betalar kalaset får vi inte vara med. Vi får se det direktsänt i tv. Bröllopet iaf. Hurra för SVT och TV-licensen.

På senare tiden har jag blivit allt mer kritisk mot monarkin. Nu har bägaren runnit över.

Stureplansdomen

Nu har domen fallit. Grov våldtäkt, 4 år i finkan.

Hela det mediala väsendet hurrar och Stockholm Citys chefredaktör Mikael Nestius kallar det för "En viktig. modig och modern dom."

Jag börjar det hela med fler citat, ur dagens Metro, Stockholm City och PunktSE.
"Domen signalerar hopp" Stockholm City

"Ett lyft för hela rättsväsendet" Stockholm City

"Domen är en seger för för både kvinnor och ett mänskligt samhälle" Metro

"Hon har fått tillbaka tron på rättsväsendet" PunktSE

Tingsrätten gjorde sin bedömning, sen gjorde svenskarna och medierna sina bedömningar. Nu kom hovrättens bedömning och så även experternas. Här kommer några citat från experterna. Citaten är tagna ur Metro, Stockholm City och PunktSE.

Frågan och citat är hämtade ur PunktSE. Frågan löd: "Var den här domen väntad?"
"Jag tycker det är olyckligt att hovrätten kan ändra en frikännande dom utan att dom kunnat redovisa vad som varit fel i tingsrättens dom" Thomas Olsson, advokat

"Jag tycker det här är en dom som borde ha kommit i tingsrätten" Catharina Sitter Durling, doktor i straffrätt

"Det var i alla fall glädjande" Lotta Insulander-Lindh, advokat

Frågan och citat är hämtade ur Stockholm City. Frågan löd: "Varför fälls de båda männen i hovrätten när tingsrätten friar?"

"...Jag blir ytterst bekymrad över rättssäkerheten när två domstolar kan komma till så diametralt olika slutsatser..." Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi

"...Det är naturligtvis bekymmersamt för tilltron till rättsväsendet om man får uppfattningen att det är som ett lotteri..." Madeleine Leijonhufvud, professor i straffrätt

Metro publicerar andra former av yttranden:

"Jag tyckte ju sedan tidigare att tingsrättens dom var felaktig. Det känns bra att det var fullständigt uteslutet att killarna inte förstått..." Louise Bjurvill, advokat

"Jag anser att de gör en felaktig bevisvärdering. Man har heller inte diskuterat männens trovärdighet. Det ska vara ställt bortom allt rimligt tvivel att de kan vara oskyldiga..." Leif Silbersky, advokat


Nog med citat! Här kommer mina tankar om detta.

För det första. Det är bara kvinnor som uttalar sig positiva till domen. Männen är negativa. Enda undantaget är Leijonhufvud som även hon är negativ till förfarandet. Det är inte upp till mig att döma huruvida det var en våldtäkt eller inte och det tänker jag inte göra heller. Men är det inte lite märkligt, att män och kvinnor tycker så olika?

Jag vet inte vad som hände den kvällen, det vet endast de tre som var där. Det är någon eller några som inte talar sanning. Det är inte upp till mig att ta reda på. Spekulationer kommer även jag att hålla mig till i det här.

Jag tror att hovrätten var påverkad av den stora massan. Massan krävde offer och om det inte blev profilerna skulle det bli hovrätten, det svenska rättsväsendet. Svenska medier hade gottat sig en friande dom länge. Nu blev det en fällande dom, och cirka en helsida att skriva. Vad ska dom nu skriva om?

Om det nu är så att profilerna är oskyldiga är det hela ett hån mot det svenska rättsväsendet. Men det är även ett hån om dom är skyldiga och går fria. Men man måste, som experterna säger, ha ordentligt med bevis för att fälla. Vi friar hellre än fäller här i Sverige.

Efter den friande domen så kom sexualbrottslagen på tal. Den reviderades senast 2005 (rätta mig om jag har fel) och den fungerar. Men massan hävdar att den inte gör det. GW Persson säger att den räcker. Säger han det så måste det ju vara så. Han är ju ändå professor. Men till och med jag tycker att den fungerar. Den täcker in det den ska täcka in. Men det finns ju alltid ett "men".

Vi har något som kallas uppsåt med i lagen. Vi kan kalla det ett kryphål. Har man inte haft ett uppsåt att begå brott är det inte heller säkert att man döms för brottet. Det svenska folket ska nog ta och studera lagen lite innan dom kommenterar den.

Någon som är sugen att debattera det här med mig? Be my guest, för nu skriver jag inget mer idag.









Kronan skrotas, euron tågar in

Vad har jag missat? Jag som läser nyheter så noga.

I en insändare i dagens Metro skriver signaturen Olle Ljungbeck att regeringen begår en kriminell handling. Herr Reinfeldt ska tydligen godkänna det "nya" EU-fördraget. Det innebär att vi skrotar kronan och går till euron.

Jag sätter nästan tungan i halsen när jag läser det här! Hur har jag kunnat missa en sådan stor politisk händelse? Sist jag röstade (var i och för sig enda gången) om euron och EU med för den delen så röstade jag nej. Jag kräver minsann att få rösta igen!

Nej du Reinfeldt, den här arbetaren sätter du dig inte på!

Finns det någon som helst sanning i vad Olle skriver? Hoppas verkligen inte det!

Respekt, självklart!

Ibland undrar man vart världen är på väg.

Behandla andra som du vill bli behandlad själv. Ett ordspråk som torde kunna räcka långt i den här världen. Alla vill vi väl bli bra behandlade, eller?

Att vara anställd på SL verkar inte vara någon höjdare. Man blir trakasserad, hotad och våldförd. Att folk bara inte kan lugna ner sig. Det finns ju ingen anledning till att brusa upp sig bara för att tåget är försenat. Det kommer snart, och sen går det ett till om ytterligare en liten stund. Ta det lugnt!

Nu är det ju inte bara spärrvakter o dyl. som blir trakasserade utan även passagerarna. Biljettkontrollanter som bryter mot lagen och agerar övermakt. Men men, det är inte det här jag ska skriva om egentligen. Utan om ett uttalande från Veolia Transports vice VD.

Veolia Transport är företaget som driver tunnelbanan åt SL. Dom har ca 1000 medarbetare från totalt 113 länder. Suveränt tycker jag!

Vice VD håller nu en dialog med DO (diskrimineringsombudsmannen) om huruvida dom kan göra en anmälan mot allas vår kära Gert Fylking. Fylking Sverige har i direktsändning uttalat sig diskriminerande mot en av de anställda i tunnelbanan som han haft en dispyt med. "...och det var dessutom en färgad kille, som pratade lite dålig svenska.".

Var går gränsen för diskriminering? Vad i Gerts uttalande var diskriminerande? Var det på grund av att killen var färgad och talade dålig svenska som en dispyt uppstod? Tänk om Fylking istället hade haft en dispyt med en överviktig man med dålig andedräkt. Kanske skulle han ha sagt något i stil med "...och det var dessutom en överviktig kille med dålig andedräkt.".

Hade vice VD tyckt att det var diskriminering? Jag kan komma på massor med liknande saker man skulle kunna säga, men jag tvivlar på att det är diskriminering. Måhända förolämpning, men inte diskriminering. Den juridiska aspekten går alltid att diskutera.


*Suck* Nu råkade makaronerna koka över bara för det! =(






Prostitution - på gott eller ont?

Nu har det tagits upp igen. Prostitutionen här i Sverige ökar.


I Stockholm, på den beryktade Malmskillnadsgatan, ökar sexhandeln. Riksdagsledamoten och tillika folkpartisten Birgitta Ohlsson har lämnat in en motion där hon efterfrågar mer resurser att bekämpa prostitutionen och att sexköparna ska få längre straff.


Jättebra att det läggs mer resurser, men det läggs på helt fel ställe, om motionen går igenom. Lägg resurserna där dom verkligen behövs. I många fall är prostitutionen på gatorna helt och hållet frivillig från säljarnas sida. Däremot finns det sexslavar som lurats hit och som tvingas till att sälja sin kropp. Det är där resurserna ska läggas.


Jag har tidigare skrivit om ämnet, där jag anser att prostitutionen ska legaliseras. Jag ser inga som helst nackdelar med det, bara fördelar. Birgitta Ohlsson vill se en friggebod på Malmskillnadsgatan, dit människor kan prata och söka hjälp. Jag vill se en bordell på Malmskillnadsgatan. Ta kontrollen över situationen istället.


Polisen tror att det finns ca 100 st. prostituerade i Stockholm. Säg att dessa 100 tar emot fem besökare per dag, och att varje besök innebär en inkomst på 1500 kronor. Det är 7500 kronor per dag, per prostituerad. Jobbar en prostituerad tio dagar på en månad är det en inkomst på 75 000 per månad. En prostituerad är alltså en höginkomsttagare. Om Stockholms 100 prostituerade jobbar likadant innebär det en inkomst på 7.5 miljoner kronor per månad. Alla summor är exklusiva skatter och moms och hela fadderullan. Med andra ord svarta pengar.


Om en prostituerad är egenföretagare går det bort en hel del i sociala avgifter, diverse skatter, pensioner mm mm. Dessvärre har jag dålig koll på vad arbetsgivarna lägger ut på enskild individ, men det är rätt mycket. Det är lika mycket pengar som går bort i avgifter om man är anställd, man får helt enkelt inte ut samma summa efter skatt i lön mm.


Bara i Stockholm försvinner det miljontals kronor i skatteinkomster varje år. Det är en otroligt stor marknad av svarta pengar, som med fördel skulle kunna omvandlas till vita inkomster. Lägg dessa inkomster på att utöka resurserna på människohandeln som tvingar människor in i sexhandeln. Vips så har vi kommit närmare lösningen på det problemet.

Människan är i behov av närhet, sexuell närhet. Alla människor har inte den sociala biten som kan ge dom det. Att ha möjligheten att gå till en prostituerad kan vara deras räddning här i livet. Vissa människor kan inte attrahera en annan människa. Ska dessa människor dömas till ett liv utan närhet?

Snart dags att jag tar mig i kragen och börjar skriva lite motioner jag med!


Skrattar bäst, skrattar sist.

En lustig incident utspelade sig vid lunchtid idag.

Jag hade tagit med mig en burk med ravioli till jobbet, för att inta till lunch. Jag tar min burk ur väskan och går ut i lunchrummet. Där inne är Åkermark, aka "Lillulf", "Sorken", "Råttan", "Musen". Han tittar på min burk och utbrister -"Ravioli! Det har jag inte ätit på många år."

Rapp i käften som jag är svarar jag snabbt -"Alla har ju inte råd att bo ute på en ö och köpa hämtmat varje dag. Höhöhö." -"Har du käkat huggorm till frukost? Hehehehe." Svarar Ulf.

Efter den lilla munhuggarstunden sätter jag igång och öppnar min burk med ravioli. Tar en djup skål och häller upp... TOMATSÅS!!?? Vart i hela friden är alla raviolikuddar?? Inte tillstymmelse till några fluffiga, matiga pastakuddar här inte. Snopet värre, och alla mina arbetskamrater som var där fick sig ett gott skratt när jag var tvungen att gå och köpa hämtmat! =)

Så kan det gå när man är lite för rapp i käften. Skrattar bäst, skrattar sist! =)


Fördöm allt våld, inte bara det som drabbar överklassen

Nu har det hänt igen. En stackars människa som bragts om livet helt i onödan. Stockholmarna går aktivt ut och fördömer händelsen och kräver ett stopp på våldet på gatorna. Kronprinsessan Victoria hedrade i måndags den döde. Varför blir det sån uppståndelse bara för att det är ett offer från en välbärgad familj, med välbärgade och välkända kontakter och gärningsmännen kommer från välbärgade familjer?


Jag fördömer allt onödigt våld, oavsett om det sker mot Svempa den hemlöse alkoholisten, Kalle den lågavlönade städaren eller Riccardo Campogiani, son till välbärgad krögare i dom finare delarna av Stockholm. Varför ska det vara extra uppmärksammat och hemskt för att svåra saker händer med dom rika och berömda?


Sällan får Anders Andersson's brutala dödsmisshandel i Sveg, politiker och kungaättlingar att fördöma, hedra och ta avstånd. Varför diskriminerar vi på ett sånt vis?


För inte länge sen skrev jag att ungdomar fostras dåligt av sina föräldrar, och återigen bevisades detta. I en av gratistidningarna som delas ut på morgonen hade det ställts en fråga till skolorna, om huruvida vilket ansvar skolorna har. Alla svarade samma sak - Det som händer utanför skolan är inte skolans ansvar.


Föräldrar måste ta sitt ansvar. Jag var inte ute och drällde, söp och slogs när jag var under 18. Slogs gjorde jag inte när jag blev 18 heller, men jag drällde lite mer och drack. Kan jag kanske tacka skolan eller mina föräldrar för det? Både och, samtidigt som jag vill tacka mig själv för att jag är en god människa.


Alla har vi ett ansvar. Föräldrarna som fostrar sina barn, barnen själva, skolan, samhället och medmänniskorna. Hur kan det gå så långt att man slår en annan människa för nöjes skull? Vi måste ta ett krafttag kring brottsligheten som går allt längre ner i åldrarna.


Förkastligt att det krävs ett offer från den högre klassens medborgare för att det ska hända något. Men om det nu leder till något gott så må det vara.


Båtlivet lockar

Jag vill ha en båt. Ut och åka på vattnet i 7 knop, höra dieselmotorn tuffa på. Kylarvattnet som spottar ut ur sidan och slår mot vattenytan. Någon gång i framtiden kommer jag att vara ägare till en egen båt. Även om det bara finns en enda båt som jag vill ha! Mitt mål är få just den..

Det är den längst till höger på bilden. *saknar*


Sov så gott...

igår på pendeln hem. Vaknade när dörrarna stängdes. Tittade ut och tyckte jag kände igen mig. J*vlar! Min hållplats! Fort upp ur sätet, krångla mig förbi den som satt bredvid mig och kom till dörrarna. Ja dom var ju stängda och tåget började åka vidare. Fick kliva av i Rosersberg, en "stad" i Degerfors storlek eller nåt. Där fick jag sitta och vänta på att nästa tåg kom. Hem kom jag ju i alla fall =)

Vad kan man säga mer. Det har varit ett fattigt dygn. I alla fall fattigt på inspiration om vad jag ska skriva. Kan vara för att jag varit ganska trött och haft mycket att göra på jobbet. Men det kanske kommer mer i helgen.

Trevlig helg på er allihop!



SL bygger ut - 1000 personer får jobb

Ja nu är det dags, kollektivtrafiken i Stockholm utökas. Arbetet kommer att fortgå under ca 9 år och kommer att sysselsätta ca 1000 personer. Härligt, nu sänker vi arbetslösheten ännu ett snäpp!

Men icke! Blir nästan bestört när jag läser att SL antagligen inte kommer att välja någon av de svenska entreprenörernas anbud. Dom kan inte konkurrera med dom från övriga Europa. Men! Vad är det för fel? Jag skulle kunna gissa på att man kommer att anlita arbetskraft från öststaterna, för att spara massa kronor.

Inte för att öststatare är dåliga hantverkare, snarare tvärtom, men dom får för lite betalt. Dom konkurrerar ut våra svenska hantverkare som tjänar anständiga löner. Det här är rent ut sagt omoraliskt!


Lönsammare att hyra ut i andra hand

Att hyra i andra hand. I många fall bra, när det är brist på bostäder. Men varför är det då brist på bostäder? Jo antagligen för att man hyr ut i andra hand. Han som vi hyr av bor hos sin tjej, men har alltså kvar kontraktet på sin hyreslägenhet. Vi har väl tur som inte betalar "överpris" (tycker att det är svindyrt men ändå är det grundhyran) och ger honom en massa pengar svart.

Så är dock läget på många ställen. Man får köpa ett kontrakt för svarta pengar. Det är oftast inte förstahandskontrakt heller. Nu ska det bli mer lönsamt att hyra ut i andra hand, har en utredning föreslagit. "Många bostadsrättsinnehavare anser att andrahandshyran inte täcker deras utgifter" skriver Stockholm City i dagens tidning.

Nej men så sälj lägenheten istället då. Varför ska folk inneha två, eller fler bostäder när det är brist på bostäder? Klart att det trissar upp lägenhetspriserna när det är brist, det är liksom basic ekonomikunskap, tillgång och efterfrågan. Det blir kanske lönsammare för ägaren, men en ren förlust för den som hyr.

 Hur kan man resonera på det här viset? Vilka är det då som äger lägenheterna? Antagligen dom som har råd att köpa sig en lägenhet i Stockholm, men ändå ha ytterligare ett boende. Alltså höginkomsttagarna. Varför ska dom hela tiden tjäna mer, när vi andra bara får betala mer?

Nej vet ni vad, mitt förslag är att folk får sälja eller säga upp sitt kontrakt om man inte ska bo kvar. Det blir mer moraliskt om inte annat och lönsammare för oss som behöver ha ett boende!


I förpackningarnas våld

För att citera en känd svensk musiker -"Jag har blivit lurad."

I måndags var jag och skulle inhandla en mos- och pommeskrydda. I hela stora ICA-butiken fanns det inte något sådant trots ett antal kryddleverantörer. Den aktuella kryddan är grön till färgen. Det närmaste jag kunde hitta Knorr's  Potatiskrydda. Åtminstone närmast till namnet.

Eftersom burken är täckt av en klisterlapp så kunde jag inte se färgen på innehållet. Eftersom burken heller inte är genomskinlig så kunde jag inte se vilken färg kryddan hade. På bilden ser dock kryddan på moset grön ut, så jag tänkte att eftersom det är en annan tillverkare kanske det bara är namnet som skiljer.

Men ack så besviken jag blev när jag hällde ut innehållet på mitt mos. Det liknade mer Allround-krydda, eller grillkrydda. Varför är det så för?

Hursomhelst. Jag har blivit väldigt gnällig på sista tiden, och tycker om att ifrågasätta saker och ting. Ungefär som pensionärer gör när dom inte har något att göra. Dom skriver insändare i tidningen och jag mailar leverantören och klagar :)

Ack så kul det är att få skicka gnälliga mail, och se vad dom svarar. Lite arbetsskada eftersom jag nästan är mer intresserad av hur dom formulerat svaret, än själva svaret. Nåja, det ska bli intressant att få ett svar :)



RSS 2.0