Sista dagen

Jaha, då har man gjort sista arbetsdagen på Bauhaus.

Det känns både bra och tråkigt. Bra för att jag får tid till att plugga, och ta hand om mig. Lite "me-time" helt enkelt. Men samtidigt tråkigt för att jag trivdes så bra där. Jag kommer att sakna dem där borta. Aja, jag får helt enkelt åka dit och hälsa på ibland :)

Nu är det mat och plugga som står på schemat resten av kvällen. Ligger kraftigt efter tyvärr =/



När blir man kränkt?

Jag har precis läst färdigt sista delen i DN's artikelserie.

Jag skrev därefter ett inlägg, men jag tog för lång tid på mig innan jag skulle publicera det. Skit också. Nu orkar jag inte skriva det jag skrev förut. Jag blev lite upprörd igen bara. Än mer upprörd blev jag av att allt försvann.

Nåja nu har jag varit på fika och uppviglat alla andra här på jobbet också =)

Läs den sista delen här:
Jaktscener från Lärarhögskolan


Ett nytt sätt att tjäna pengar på

Jag bara måste tipsa om två artiklar i DN. Jag tänker inte kommentera dem nämnvärt, utan de måste läsas i sin helhet. Men det här visar bara att samhället som vi kände till det håller på att trasas sönder. Vi kan redan nu anmäla vad som helst för diskriminering och faktiskt få ut en hacka för det. Det är faktiskt rätt fruktansvärd läsning. Alla som har barn i skolan, eller som någon dag här kommer att ha barn i skolan inom en snar framtid borde vara rädda. Jag säger inte mer än så här, ta dig tid att läsa. Det är ganska mastig läsning, men ack så intressant.

Först kränkt vinner

Tyst i klassen


Ett självständigt Kosovo upprör


Jag är inte ett dugg insatt i det politiska läget i Kosovo. Allt jag vet är att det var stridigheter i Jugoslavien på 90-talet vilket resulterade i flyktingströmmar runt om i Europa. Sverige var ett av länderna som tog emot dessa flyktingar. Minnet av det är kvar. Vi var ett gäng som cyklade bort till förläggningen och hånade flyktingarna, kallade dem ökennamn och betedde oss allmänt främlingsfientliga. Helt oförstående om vad vi egentligen pysslade med, och hur dessa personer lidit innan de kom till Sverige. Till mitt försvar får jag hävda att jag var en okunnig liten skitunge.


Mitt i allt skrivande tog jag och förkovrade mig och fick lite mer bakgrund. Ack jag vill inte verka vara helt okunnig. Kosovo beboddes tydligen av serber, fram tills dess att albanerna tog sig dit och började ta över. Därav stridigheterna. Det är nu albanerna, eller det man kallar kosovoalbaner, som vill ha ett självständigt Kosovo. Så albanerna vill hellre bo i Kosovo än i Albanien.


Stridigheterna var ett resultat av rasmotsättningar. Ren rasism som startade ett krig. Rasismen fortsätter än idag, och det är inte vi svenskar som står för den. I dagens Punkt.SE kan man läsa insändare om just Kosovos självständighet och serberna rasar. Utspel som skulle klassas som rasistiska om det var en svensk som hade uttalat sig. Miona Miletic, 16 år från Malmö skriver så här: "... Vi lät dem bo där, tala sitt eget språk, öppna skolor och massor annat. Men, vad fick vi tillbaka?... Jag tycker att dem ska vara så tacksamma att vi ens lät dem bo där från första början..."


Så där låter det i många svenska hem. Att invandrarna minsann ska vara tacksamma för att vi låter dem bo här i vårt fina land.Då är det rasister som uttalar sig. Men man kan inte vara rasist om man inte är svensk va?



Bara bröst

Genus hit och genus dit. Könskampen slutar aldrig att förvåna oss.

Könsdiskriminerande reklam ska förbjudas, men kvinnor ska få vara topless i badhusen. Ena stunden ska kvinnan inte få klä sig utmanande eller sexigt och i andra stunden ska hon minsann få vara halvnaken. Logiken, vart tog du vägen? Någonstans har den sundhet vi en gång (kanske) har haft, försvunnit. Jag skrev för ett tag sen om samma ämne, toplessbad i badhusen, men nu fortsätter historian.


Grön ungdom motionerar om förbud mot könsdiskriminerande klädregler(!?). Dessa könsdiskriminerande klädregler innefattar tydligen bikiniöverdelar. Okej, så man vill ha ett förbud mot täckande överdelar för kvinnor, eller? Om kvinnorna vill gå med bar överdel, låt dom då göra det. Att männen som finns runt omkring er kommer stirra sig blinda på era härliga behag. Men klaga inte när det händer.


expressen.se kan man läsa både artikel och kommentarer från läsare. Kommentarerna är ibland så skrattretande att man undrar om folk har alla fåren i hagen. Vissa påstår att det skulle vara kränkande för muslimer att gå och bada och behöva se nakna kvinnobröst, och det i sin tur ska klassas som hets mot folkgrupp då inga muslimer skulle kunna gå till badet något mer. Ty en muslim får tydligen inte titta på bröst om det inte är frugans. Eller sina egna då om man är kvinna. Ta seden dit man kommer säger jag. Vissa tycker att män ska ha överdelen täckt, då tjocka gubbar kan vara äckliga att titta på.

Vi går en mörk framtid till mötes. En framtid där vi ska kunna anmäla hit och dit och få regler som täcker upp det mesta. I USA kan du stämma en människa till utblottning bara för att du fått en fläck på skjortan. Är det så vi vill ha det här i Sverige? Jämställdheten och mångfalden kommer att dras till sin spets, och då inte till det bättre.


Vad tycker du, ska kvinnor få bada topless i allmänna badhus?




Matnyttigt experiment

Måste bara dela med mig av helgens recept. Ett nytt av mina lyckade experiment.


När man inte har speciellt mycket att laga mat utav, är goda råd dyra. Hur gör man en smaskig måltid av väldigt lite ingredienser? Eftersom jag är en snål j*vel som inte lägger massa pengar på mat måste jag hitta sätt att laga god mat för nästan inga pengar alls. Så vad lagade jag då till för något smaskigt igår?


Pasta. Men inte bara pasta. Pasta och grillkorv. Mm mumsigt va? Okej, okej, det låter kanske inte så gott, men det gäller ju att se till att man verkligen gör det till något speciellt. Jag skar grillkorven i små bitar och stekte den. Kryddade med svartpeppar och allround-krydda. Hällde sedan på en burk med krossade tomater och spädde det hela med vatten. Fantastisk vad man kan göra med lite vatten och kryddor. Jag tyckte dock ändå att något saknades. Att äta utspädd grillkorv är ju inte direkt någon kioskvältare.

Att öppna det nästan tomma kylskåpet för att hitta något ätbart, som ännu inte har fått armar och ben mellan allt ludd, är inte en enkel uppgift. Men där, i kylskåpsdörren står min räddning. Den jättestora flaskan med kall och god Mangoraja. Som för övrigt inte går att stänga för att jag klippte av toppen för mycket. Att hälla en kall tillbehörssås i varm mat, fungerar det? Ja det var min första tanke, men den första tanken följdes av en andra tanke. Skit samma, vi testar.


Resultatet blev en smarrig och billig måltid. 


Fuskande politiker

Vi kämpar, sliter och jobbar övertid. Allt för att få lite extra pengar att röra oss med efter att skatterna och andra "tvångsavgifter" är betalda. Skatter och avgifter som stiftats av våra politiker.

Att en politker inte sliter och jobbar övertid ska jag inte säga, för det har jag lite insikt om. Men är de värda alla de pengar som jag de facto betalar dem? Kanske vissa. De som gör rätt för sig, och inte utnyttjar situationen vi faktiskt ger dem.

Nu var jag lite rolig va? Finns det politiker som verkligen gör rätt för sig då? Inte vad vi får reda på i alla fall. Det mediala intresset ligger inte i en rubrik som inte gottar sig i en politikers "screw-ups". Vad sägs om dagens huvudrubrik på expressen.se - Bodströms dubbelspel.

Expressen har nu avslöjat att herr Thomas Bodström, som utöver sin ordförandepost i riksdagens juridiska utskott även driver en framgångsrik advokatbyrå, nyttjat statens resurser som hjälp i den privata firman. Vänta nu... Vad är det ni säger? Jo Bodström låter sin stab av medhjälpare i utskottet utföra arbete i hans privata firma. Och allt detta för våra skattepengar. Nä nu!

Men det här är ju inte första gången våra folkvalda rent ut sagt skiter i det blå skåpet eller? Nej det är ju tyvärr inte det, och det kommer inte bli sista gången heller. De som stiftar våra lagar, och ska vara ett gott föredöme för oss alla är de som fuskar mest. Nån gång måste det ta stopp. Är man förtroendevald ska man inte ha något vid sidan av, det tycker jag visar på dåligt omdöme. Bodström borde ta sig en funderare på om han vill vara förtroendevald eller advokat.

Vad tycker ni om politikernas fuskande hit och dit?





Etanol eller inte?

Klimatkrisen är ett omdiskuterat ämne. Det ligger på allas tungor, oavsett om man är miljövän eller miljöbov.


Aftonbladet.se listar för- och nackdelarna med etanoldrift i dagens webbupplaga. En av nackdelarna är att etanoldriften lägger sig i vägen för utvecklingen av andra drivmedel såsom biogas. Vad biogasen egentligen utvecklas av vet inte jag. Men det vet wikipedian. Så efter en snabb överblick vet jag mer om biogas och hur det utvinns ur organiska ämnen, med andra ord sopor. Det låter ju bra, eller hur?


Men kommer biogas och etanol lösa problemen med utsläppen från bilar då? Ja till viss del kanske, men vi måste åka mer kollektivt. Och definitivt inte bygga någon sexfilig motorväg genom Stockholm. Den motorvägen som går genom Stockholm fungerar alldeles utmärkt. Om de boende i länet kunde använda den kollektivtrafik som fanns skulle utsläppen minska rejält.


Men nu var det inte "förbifart Stockholm" jag skulle skriva om, utan drivmedel. Vad kan man som enskild individ göra för att påverka utvecklingen av helt och hållet miljövänliga och förnyelsebara drivmedel för våra fordon? Jo precis som med allt annat kan vi försöka höja våra röster och påverka oppositionen. Det kan ju fungera. Men oljeindustrin är en kassako utan dess like, och det finns de som inte vill ha andra drivmedel.



Vad gör du för att minska dina utsläpp?



Sexistisk reklam?

Det stormar i reklamvärlden.


Nummerupplysningsföretaget Aspiros, 118 003, sänder en reklamfilm på TV med en blond storbystad och lättklädd tjej. Reklamen har blivit anmäld fem gånger för att vara sexistisk. På aftonbladet.se kan man både se reklamen och även läsa vissa läsarreaktioner om reklamen


Jag har sett reklamen och håller med vissa kommentarer. Tjejen har ju absolut ingenting med nummerupplysning och göra. Och visst hon är sexig. Spela roll. Ett lagförslag ligger och pyr om att det ska bli förbjudet att visa "kommersiell reklam med könsdiskriminerande utformning". Men vad definierar vi då som könsdiskriminerande?


Är det könsdiskriminerande med en kvinna som gör reklam för sexiga underkläder? Typ H&M-reklamerna som man ser lite här och var. Är det könsdiskriminerande med en man i bara kalsonger? Om syftet är att förhindra visning av sexiga kroppar som vi mindre sexiga människor blir stötta av, och som vi ser som ett ideal vad gäller kroppars utseende, så tycker jag att det är helt fel. Det är ju inte bara kvinnor som tar åt sig av kvinnliga modellers utseende utan även vi män. Självklart vill vi se ut som kalsongmodellerna och visst gör många allt för att uppnå detta ideal.


Men inte gnäller vi över kalsongmodellerna, eller? Har ni någonsin hört talas om att en man anmält en kalsongreklam för att den är sexistisk mot män? Har ni hört att en kvinna anmält en sådan reklam? Inte jag i alla fall.


Missvisande reklam däremot, det borde förbjudas. Och då kommer reklambyråerna ha svårt att tillverka reklam. Alla ni som använder AXE deoderant, har ni blivit jagade av en flock med kvinnor? Eller har någon vänt sig om på stan och sagt "Bom-chigi-wao-wao" och sedan klängt sig på dig? Har det någonsin kommit en helikopter och slungat dig ur affären efter att du druckit en Pepsi?


Nej jag tänkte väl det. Reklam som påvisar effekter som är rena lögner, det är något att faktiskt stoppa.

Vad tycker Du klassas som könsdiskriminerande reklam?







Tito Beltran

Åsikterna går vida isär angående domslutet i rättegången mot den våldtäktsanklagade Tito Beltran.


Naturligtvis uttalar sig experterna i medierna och vi intresserade hummar lite försiktigt när vi läser. Antingen skakar vi på huvudet, eller nickar åt det vi läser. Allt beroende på vems ord vi tror på. Det är intressant att ta del av människors åsikter i sådana här fall. Vad är det som speglar våra åsikter, och hur vi bestämmer vems ord som är mest trovärdigt?


Att inte ta del av förstahandsinformationen gör ju naturligtvis att vi speglas av den informationen vi tar del av. Beroende på vilken tidning eller nyhetsprogram man får uppgifterna ifrån kan de skilja sig en del. Tillräckligt för att vi ska bilda oss en felaktig uppgift. Jag har inte tagit del av vare sig dom eller vittnesmål och kan bara göra egna uttalanden efter den uppfattning jag bildat mig. Jag förbehåller mig alltså rätten att ha tokfel och min uppfattning speglar inte min generella syn på saker och ting.


Jag tror att hovrätten kommer att fria Tito.


Varför tror jag då det?

Barnflickan, en då 18-årig ung tjej, var antagligen sexuellt attraherad av Tito. Eller snarare kanske hans kändisskap. Det var spännande att smyga iväg för att träffa honom för att få massage. Mötet mellan henne och Tito uppdagades dock direkt av flickans arbetsgivare som tyckte att det var olämpligt och vidrigt. För att inte skämmas ihjäl och få sparken kanske hon ångrade sig. Detta tolkades då som våldtäkt av arbetsgivaren, och som flickan kanske hakade på, som genast gick till Tito för att skälla ut honom. Arbetsgivaren hävdar att hon hade bevis i form av flickans trosor med spår av sädesvätska. Vart är beviset nu?


Att ensemblen med människor runt om Tito agerade som om inget hänt redan dagen efter tål ju också att funderas på. Om de nu vittnat om händelsen, varför agerade man inte direkt? Enligt advokat Pelle Nilssons utsago har vittnenas uppgifter ändrats lite allt eftersom, och kan därför inte anses trovärdiga. Pelle Nilsson har dessutom polisanmält vittnen för mened.


I dagens Metro har två advokater fått uttrycka sig om domen. En manlig och en kvinnlig. De får bägge samma tre frågor;
1. Är beviskraven för att bli fälld för våldtäkt lägre nu än för några år sedan?
2. Hur mycket har uppmärksamheten kring rättegången betytt för utfallet?
3. Hur tror du det går i hovrätten?

Leif Silbersky, den manliga av de två advokaterna.
1. "Absolut. Ibland får man känslan av att männen måste visa att de är oskyldiga. Inte att åklagaren ska visa att de är skyldiga.
2. Självklart betyder det en del eftersom alla blir påverkade. den som säger att han inte blir påverkad ljuger eller är ganska naiv.
3. Jag utgår från att han kommer att bli frikänd eftersom bevisningen inte håller för en fällande dom, som jag ser det."

Louise Bjurwill, den kvinnliga av de två.
1." Nej det är inte min uppfattning. Beviskraven är alltjämt höga.
2. Jag förutsätter att tingsrätten inte låtit sig påverkas av debatten. Jag utgår från att domstolens ledamöter haft den integritet som krävs.
3. Om målsägandens berättelse och vittnesmålen kvarstår i hovrätten så tror jag att hovrätten fastställer tingsrättens dom."

Ni ser skillnaden mellan manligt och kvinnligt tyckande här va? Mannen vill fria, kvinnan vill fälla. Så här ser det ofta ut vid den här typen av mål. I alla fall när "experterna" uttalar sig.

Det vart en kort beskrivning över min åsikt, men ännu mer kortfattat, bevisningen håller inte. Och ord står mot ord, vilket är väldigt svårt att ta ställning till.



Parabol eller inte?

I många herrans år har det tjatats om paraboler i lägenheter. Det blir snyfthistorier i medierna minst en gång om året.

Det här året är tydligen inget undantag. På aftonbladet.se kan man läsa om en familj om nio, två vuxna och sju barn, som vill se kanaler från Somalia. Aftonbladet vinklar det till en riktig snyftare där mannen i huset får beklaga sig över hur fasansfullt det är att inte längre kunna se sitt hemlands kanaler. Familjen har bott där i tio år och har fått ha sin parabol uppe fram tills en kort tid tillbaka. Anledningen till ändringen beror på ny fastighetsägare.

För mig är inte det här någon nyhet. Den här frågan har varit uppe många gånger när jag jobbade i branschen. Det enda man kunde göra var att hänvisa till fastighetsägaren för tillstånd om att få sätta upp parabolen på balkongen. Oftast är anledningen till avslag att det är en säkerhetsrisk. En parabol kan faktiskt lossna från sitt fäste och trilla rakt ner i huvudet på någon. Fastighetsägaren kan då bli ansvarig.

Mannen i artikeln har fått erbjudandet från fastighetsägaren att sätta parabolen på taket. Monteringen, 3800 kronor, får han själv bekosta. Men se det har han ingen lust att göra, för han har redan betalat 1800 kronor för uppsättningen på balkongen. "Jag accepterar inte att betala två gånger." säger han till aftonbladet.se. Ett mycket ohållbart argument. För vem vill betala för servicen av bilen mer än en gång?

Nej sorgligt är det att tidningarna skriver om det här gång på gång. Vill man ha ett speciellt utbud av TV-kanaler får man allt bekosta det hela. Får man inte sätta parabol i lägenhet, ja då flyttar man till hus.


Vin och Sprit

Om det statligt ägda bolaget Vin och Sprit säljs enligt planer till Investor och EQT kommer staten att gå miste om ca 400 miljoner skattepengar om året. Om detta kan man läsa i dagens DN.


Frågan är, om staten går miste om 400 miljoner kronor om året, hur ska minuset bli ett plus? För ett plus måste det ju bli någonstans. Precis om med andra skattelättnader måste det tas in på andra sätt. Sänker vi inkomstskatten höjer vi bensinskatten osv. Det här stora hålet måste fyllas igen, och jag tvivlar på att förmögenhetsskatten återtas för att fylla hålet.


Nej jag misstänker att det är de lågavlönade, redan hårt drabbade, som får skyffla igen tomheten.

Vad tror du, kommer staten att sälja? Om ja, hur tror du förlusten ska täckas?


Hur råder man bot på skolket?

I dagens aftonbladet Punkt.Se kan man läsa om att var sjätte niondeklassare skolkar regelbundet. Borgarråden Lotta Edholm (fp) och Ulf Kristersson (m) kom då med den geniala idén att låta polisen tvångshämta skolkande ungdomar och återföra dem till skolbänken. Hur genialt är inte det? Nej ärligt talat, inte ett dugg genialt. Det finns bra mycket bättre sätt att råda bot på skolkningen.


Den borgerliga regeringen har gjort det väldigt klart för den svenska arbetsföra befolkningen att fusk och mygel med sjukskrivningar ska strängeligen straffas hårt. Så varför inte göra samma sak för skolungar? När jag är sjuk, förlorar jag inkomst. Först en hel dags ersättning, om jag är hemma hela dagen, och därefter får jag bara 80 % av inkomsten (alla som har ett jobb vet ju naturligtvis redan om sådant här).


En niondeklassare får ingen inkomst, däremot får föräldrarna barnbidrag. Ett bidrag som ska täcka basala utgifter så som kläder, mat och ibland lite annat smått och gott. Om nu skolkande barns föräldrar skulle bli av med en del av bidraget kanske de skulle reagera lite. Det finns ju en anledning till att ett barn skolkar från skolan. Det är inte lätt för en ovetande förälder att förstå varför ens barn skolkar, och framförallt inte lätt att hjälpa. Precis som med alla annan bidragsverksamhet bör det krävas en motprestation för att få upprätthålla bidraget.


Med andra ord, dra in bidraget för dem som inte gör sig förtjänt av det. Det "lockar" förhoppningsvis tillbaka ungarna till skolan. Åtminstone gör det föräldrarna uppmärksammade på familjens problem.


*Finns det några stygga barn här?*
image44




Att ta ställning

För några dagar sedan var jag och Carro inne på apoteket i Arninge. På väg ut hittar vi små lappar med information om organdonation. Utan att tveka tar vi en varsin lapp. Jag har vetat sedan länge att jag vill donera mina organ när jag dör, så jag fyllde i donationskortet så fort jag kom hem (det låter mycket bättre om jag skriver att jag gjorde det direkt när jag kom hem, istället för att skriva sanningen att det dröjde två dagar innan jag fyllde i det).

Först nu läste jag informationen som följde med. Okej, okej! Skummade igenom då. Hursomhelst hittade jag via informationen till sidan www.livsviktigt.se, där man kan fylla i och skicka direkt till organregistret. Så jag gjorde det också. Det känns på något sätt som att man gör något viktigt när man tar ställning. Skulle någon ha nytta av mina organ när jag dör, så har jag ju dött en ärofylld död, en död som faktiskt inte var meningslös. Det enda de inte får ta av mig är mina hornhinnor. För det första har jag betalat 30 000 kronor för att dom ska vara där de är, och för det andra är det nog ingen som vill ha mina begagnade söndersydda hornhinnor ;)

Jag laddade även hem "Vita arkivet" från Fonus sida. Nåt jag pratat om att göra länge, men aldrig kommit till skott. Så nu har jag ägnat en liten stund åt att fylla i den också. Ja det gäller att vara förberedd liksom.

Nu ska jag sortera strumpor, och därefter plugga. Det ena roligare än det andra.



Att googla på sig själv...

kan ju vara ett riktigt spännande äventyr.

Ja eftersom jag inte har något bättre för mig en fredag kväll, så tänkte jag att jag skulle testa att googla på mitt namn. Vem vet, det kanske dyker upp något oväntat.

Jag hittar bland annat en bild jag tog i Örebro för några år sedan. Bilden är publicerad på aftonbladet.se, helt utan mitt tillstånd. Jag tog den i och för sig under ett uppdrag för en fotograf i Örebro, men frågan är väl egentligen om rättigheterna för bilden fortfarande inte är min? Strunt samma, det är ju jättekul att jag blivit publicerad i Aftonbladet.

Hittar fler bilder på hästsidor som jag inte kände till att de hade mina bilder, samt någon mer tidning med hästbilder. Resten är mest tråkiga mötesprotokoll och något enstaka blogginlägg från min fantastiska blogg. Med andra ord, jag har inte gjort några spännande äventyr värda att finnas på google i alla fall. :)

Kanske ska ta och försöka fiffla lite med bloggens utseende, eller så tar jag och tränar lite.. Har tyvärr blivit alldeles för lite sådant på sista tiden, och jag håller på att återigen tyna bort. *suck*



Ett oväntat samtal

Fick ganska nyligen ett väldigt oväntat samtal. Det var Knut, han som köpte min lägenhet.

Han ville bara berätta att han byggt om i köket lite, och undrade om jag hade en epost-adress, så han kunde skicka lite bilder. Självklart ville jag ha bilder! Så jag kan se vad han gjort med "min" lägenhet ;)

För er som faktiskt sett och kommer ihåg hur mitt kök såg ut, så kommer några bilder.

     

Han har alltså flyttat på diskhon, satt in en diskmaskin och bytt spisen. Kan tänkas att han lagt nytt golv också, men jag är osäker! =) Kaklet är defenitivt nytt.





Skaparlusten - vart är du?

Ja jag har verkligen ingen skaparlust. Inte just nu i alla fall. Kan berätta lite om hur operationen gick.

Jag fick först gå in i ett omklädningsrum för att hänga in jackan. Sen skulle jag ta på mig operationströjan, modell stor och ovacker samt skoskydd. Sköterskan började med att droppa en pupillvidgande droppe i ögat, samt göra en grön prick ovanför ögonbrynet, just för att alla ska veta vilket öga som ska opereras. Ett sjukhusband sattes sedan på min vänstra hand. Efter ett tag kommer sköterskan tillbaka och frågar om jag vill ha en lugnande tablett. Ja tack gärna!

Jag fick sitta ner och vänta ett bra tag innan det blev min tur. Jag fick sedan ta på mig den blåa sjukhusmössan och gå in i operationssalen. Där var det dags för bedövningsdroppar och dags att förlyfta flappen. Ajaj, det gjorde lite ont. Nåja, upp på operationsbordet och dags att tejpa fast ögat och hela den där visan igen. Starka lampor i ögat och dags att sy. Blev utrullad i en rullstol och placerad bland alla gamlingar runt ett fikabord. Nu vet jag hur det känns att leva på ett äldreboende.

Ja här sitter jag nu, med ett öga som funkar, oborstade tänder och lite småhungrig. Funderar på att äta lite, borsta tänderna och sen göra något vettigt. Men jag har just nu ingen lust att göra nåt vettigt. Har redan sovit i alldeles för många timmar och orkar typ inte göra det heller. Men jag kryper nog tillbaka dit snart igen. Det gör ju inte ont i ögat när jag sover.



Ensam i snön

Sitter vid datorn, magen är mätt och munnen törstig. Utanför huset åker snöplogen och skottar undan all snö som kommit under dagen.

Jag sitter i Karlskoga, ensam i hela huset. Mor och far njuter av värmen i Thailand, och jag sitter här med pappas fleecetröja på mig. Av någon anledning tycker jag att det är kallt här. Har suttit i sängen halva dagen och pluggat. Andra halvan har jag sovit. Det var riktigt, riktigt skönt att skämma bort mig med en massa sömn. Tuppluren efter lunch "råkade" bli tre timmar lång. Tre timmar jag borde ha ägnat åt studier.

Jag skulle ha fotograferat min gode vän Daniel (aka Daniel Kane) idag till hans nya hemsida, men det blev flyttat till imorgon bitti. Stockholms stadsteater skulle tydligen ta upp lokalen hela dagen som vi skulle varit i. Det blir arla morgonstund imorgon bara för det. Teater, vad ska det vara bra för?

När jag åkte till jobbet i fredags förstod jag nästan att jag skulle få ångra att jag inte tog med lagboken. Jag ägnade inte det någon mer tanke tills för ca en timme sen, när jag började med övningsuppgifterna jag har till på tisdag.
"Fråga 1.1
Titta igenom den lagbok du använder. Hur är den uppbyggd? Vilka hjälpmedel finns om du vill hitta en viss lag? Vilken information utöver lagtexten finns i lagboken?"

För det första, är den första frågeställningen, "Hur är den uppbyggd?", ens en riktig fråga? För det andra, varför tog jag inte med lagboken? Hur är då min lagbok uppbyggd? Den är uppbyggd av tusentals sidor med till stor del obegriplig text! Nåja, den frågan kan jag nog ta på måndag kväll.

"Fråga 1.6
Räkna upp de laga fången."
Ursäkta, fånga lagen, eller?

Har jag missat något när jag streckläst alla ord, stycken, kapitel och böcker? Det är vissa frågeställningar i uppgifterna jag inte ens kan komma till minnes att jag läst om. *suck* Det finns ord med här jag aldrig hört talas om, och som jag säkerligen behöver köpa en dyr ordbok för att kunna slå upp.

Nåja, nu har jag ägnat nog tid till att författa det här inlägget och ska därför återgå till att författa fram de fångade lagarna.... Förlåt, de laga fången.




RSS 2.0