Ny lägenhet

Ja nu sitter jag här i nya lägenheten. Liten och mysig.. Får vi se om allt får plats..

Det finns inga persienner här! Inte i något fönster.. Fattar inte... Nåja nu ska jag fortsätta att skruva ihop grejer..



Att lämna vänner

Ja idag var då sista dagen på jobbet. Det blev ett tvärt slut och man hann väl inte riktigt få in överallt att man skulle sluta. Ofta vet man ju med sig när sista dagen är så att man hinner förbereda sig lite. Men det gick ju inte den här gången. Om man får tro mina arbetskamrater och andra på avdelningen kommer jag vara saknad. Bäst för dom! ;)

Hur som helst, det är alltid tråkigt att lämna sina vänner. Vissa har man kommit lite närmare än andra. Anders blev faktiskt en riktigt god vän. En vän som det kändes tungt att lämna. Men förhoppningsvis håller vi kontakten en del i alla fall.

Nåja, livet går vidare, även om det inte alltid är en dans på rosor.




Ibland går det snabbt

Jag har lärt mig en viktig sak nu när jag har arbetat inom en statlig myndighet, och det är att saker och ting går inte snabbt. Det är en lång process för att få igenom ett beslut. Kan ta månader! Men ibland går det snabbt.

För en dryg timme sen fick jag reda på att jag gör min sista arbetsdag imorgon. Mitt vikariat går ut den sista maj, och jag är flyttledig på fredag, så torsdag blir min sista arbetsdag. Känns både bra och dåligt. Trist att lämna mina arbetskamrater, men skönt att få tid för mig själv.

Nu blir det att börja träna på något lokalt gym i Väsby. Finns ju simhall där också så. Ut och springa och träna upp konditionen igen. Härligt. Hinner jag jobba på en snygg solbränna över sommaren också ;) Framförallt hinner jag vänja mig med att inte ha någon direkt inkomst =p


För ful för ett jobb

Hur långt ska vi gå i kampen mot total jämställdhet? Ska vi lagstadga precis allt eller kan vi få ha kvar lite sunt förnuft och egen vilja? Nyamko Sabuni vill skärpa lagen mot diskriminering. Igen. Nyamko vill att även fula och feta ska kunna få jobb på samma villkor som snygga och smala. Och detta vill hon lagstadga fram.

Hon vill att lagen ska ha en så kallad "öppen lista", där alla möjliga tänkbara diskrimineringsformer finns listade. Så snart kan vi bara välja och vraka bland ett helt smörgåsbord av kränkningar.


Hade jag varit arbetsgivare skulle jag känna mig kränkt om jag inte fick välja vilka jag skulle anställa. Driver jag ett företag som till större delen består av kundkontakt vill jag inte ha fula människor i min firma. Likaså om jag besöker en butik, ett café eller ett annat ställe vill jag se vackra människor. Det kan tyckas vara lite elakt att tycka så, men sådan äro sanningen.


Sedan tror jag att det finns ytterligare skäl till att man inte kanske vill anställa feta människor. Och nu pratar jag feta och inte personer som är något överviktiga. Det handlar nog om hälsa. Man ser nog en risk i att dessa människor kommer att vara borta mer och jobba mindre effektivt. Kan mycket väl handla om fördomar, vad vet jag.

Fortsätter vi i den här stilen kommer vi snart ha lagstadgat bort vår fria vilja. Vi byter åsiktsfrihet mot politisk korrekthet. Politisk korrekthet behöver bort från marknaden.


Vad tycker du, är Nyamko Sabunis förslag vettigt, eller svettigt?


Läs artikeln i Metro


”Om män hade varit gravida…”

"...kan ni vara säkra på att det hade varit ett sjukpenningsgrundande tillstånd och regeringen hade lagstadgat om ledighet för länge sen.". Så skriver Alexandra Pascalidou i dagens Metro. Hon beklagar sig över sin väninna som ligger och spyr och mår så dåligt av att vara gravid.
 

"Om man som min väninna spyr dag och natt, går ner i vikt istället för att gå upp, nästan svimmar av lågt blodtryck och järnbrist, får halsbränna, hemorrojder och foglossningar och tvingas använda syrgasmask på tunnelbanan för att alla plötsligt stinker allt från exklusivt rakvatten till dödliga doser koriander - är man frisk då?"

Nej man kanske inte är frisk, men man har minsann självmant satt sig i situationen. Att väninnan dessutom valt att arbeta som frilansare och inte har någon fast inkomst är även det självmant och man får helt enkelt skylla sig själv. Sluta gnäll över att det är så hemskt. Vill man inte genomlida allt det här hemska för att skaffa ett barn, så slipper man. Det finns alternativ, antingen att vara utan eller skaffa någon annans barn.


Sluta gnäll!


Ett öga torrt

Ja nu, men inte för en stund sen. Shiiit den här gången gjorde det faktiskt ont att ta ut stygnen. Till och med så att tårarna rann när han höll på. Inte roligt. Hursomhelst, resultatet är bra. Det ser så slätt och fint ut nu och det är dags för en ny laseroperation. Av den onda varianten. Den som gör jätteont. Härligt värre va? Inte skoj alls. Ser verkligen inte alls fram emot den operationen, för jag vet vad jag har att vänta mig.

Ännu värre är att den kommer att ske i augusti. Och inte i början av augusti för då är alla på semester. Blir väl slutet av augusti bara för det =( *fy faan* Vill ju vara på topp när skolan börjar, inte nyopererad.. Men sånt är livet, och jag är van vid det här laget. Inget förvånar mig längre.



Släktträff - en tillbakablick

Ja så har man varit på släktträff igen då. 17 år sedan förra träffen 1991 på Slottshotellet i Kalmar. Hela tiden, fram tills några timmar in på träffen trodde jag att det här var släkt jag aldrig tidigare träffat. Att de tidigare träffarna hade varit med släkt på farfars sida, men att det nu var en träff med släkten på farmors sida. Men så fel jag hade.

Det var fortfarande Ohlsson-sidan som hade träff. Alla kusiner och sysslingar som härstammade från Herman och Helga Ohlsson. Där min farmor var ett av sju barn. Jag är alltså barnbarnsbarn till Herman och Helga. Det var trevligt att träffa sina avlägsna släktingar, ännu roligare att titta på gamla svartvita foton med farmor o farfar och pappa när han var liten.

Det här med släkt är faktiskt lite intressant. Vem man har varit släkt med och deras historia. En historia som jag hade glömt berättades för mig igen. En berättelse om min farfar, i ett väldigt kortfattat utdrag.

Min farfarsfar förlorade sin hustru när min farfar var väldigt ung. Farfarsfar högg av sig handen, hade inte råd att försörja sin familj. Så farfar såldes till lägstbjudande till en elak bonde. Han hade två mil till skolan och han fick promenera dit och hem varje morgon och kväll. 15 år gammal rymde han och gick till sjöss. Efter många år landsteg han och träffade min farmor, Sigrid. För att få vara nära och lära känna henne tog han arbete hos hennes far, Herman. Och här sitter nu jag.

Tänk vad historien påverkar vår framtid. Hade inte farfar sålts, hade han inte rymt och träffat farmor. Men nu sitter jag i alla fall här, påverkad av det förflutna. Nu till något helt annat.






Öster Malma
Stället som släktträffen ägde rum på hette Öster Malma. Ett ganska maffigt ställe, byggt på 1600-talet. Ett tillhåll för jägare, med massor med döda djur på väggarna och gevär i montrar. Naturligtvis gick ju då maten i viltstil. Det är nu jag talar om för er vad man kan få på Öster Malma.

Först och främst boendet. Jag betalade 900 kronor för en natt för ett dubbelrum. Ett dubbelrum med två separata sängar. Att få sängarna som en stor säng skulle ha kostat mig ännu mer. För 900 kronor förväntar jag mig ett kaklat badrum. Men jag förväntade mig tydligen för mycket. Badrummet hade en slemgrön inredning. Det var inget kakel utan en sån där gammal plastgummimadrasserad vägg och tillhörande mörklila knoppar på kranen i handfatet. Sängarna var helt okej, med sköna lakan. Däremot lite för mjuk för min del. Jag vaknade med ont i ryggen.

När jag hade betalat de 900 kronorna och tyckt att jag kommit rätt billigt undan för den här helgen och är på väg ut, ropar receptionisten åt mig. Nu var det dags att betala maten berättar hon..... Ytterligare 840 kronor ska jag betala för maten för två personer. Alltså 420 kronor per skalle. Fine, det måste vara en sjujävla buffé jag ska få frossa i!

Buffén närmade sig kl 18:00, och vi får beskedet att drycken för man betala extra för... VA!? Har jag betalat 420 kronor och inte får något att dricka? Korrekt, min herre. För en 33 cl rumstempererad ICA-cola får jag betala 15 kronor. Observera att det här är sån dricka som man köper i backar på ICA och kostar i runda slängar 3-4 kronor per flaska om man köper den själv. En vinst för dem på ca 11 kronor. *fnys* Den kunde ju ha varit kall åtminstonde.

50 cl ljummen öl kostade 50 kronor, och ett ljummet glas vin låg nånstans i närheten. Buffén bestod av huvudrätt endast, med potatis, sill, rökt vildsvin, rådjur a lá rostbiff, gravad lax, rökt lax, potatissallad, Janssons frestelse och ägghalvor. Diverse såser gick också att förtöra. Lite bröd, smör och torr ost för att lägga till lite bukfylla.

En enda efterätt serverades och det var kladdkaka med hallonsirap och vispad grädde. Inte ens en efterättsbuffé bjöds det på. Och jag glömde nästan nämna förmiddagsfikat som inte heller var någon buffé utan bestod av en vetekrans, kaffe, te och saft.

Det här var by far, den dyraste och minsta buffén jag någonsin träffat på. Till och med en resa till Åland ger mig mer för pengarna! Med andra ord, ingen höjdare på Öster Malma.


Släkten var dock helt okej!




Vart är polisväsendet på väg?

På vårt intranät idag fanns det en undersökning. Frågan var vilket utvecklingsområde man ville att vår nya RPC (RiksPolisChef för de ej insatta) ska prioritera.

Först och främst är det ju riktigt bra att frågan går ut, så att man kan ta del av vad folk anser att man bör arbeta med. Men utav de aktuella frågorna hittade jag bara en som passade. Ett effektivare avrapporteringssystem.

Ett av polisens stora mål är att 50 % av alla poliser ska vara ute på fältet och jobba. Man kan ju tycka att detta är en löjlig procentsats, för vad gör övriga 50 egentligen? Jo förutom att jobba med utredningar och annat mycket viktigt går tiden åt till att använda gamla och omoderna system. Detta i sin tur leder till att vi har färre synliga poliser ute på gatorna. Om poliserna slapp åka in till stationen för att rapportera allt skulle vi ha löst många av de andra frågorna man kunde välja.

Genom att polisen har effektiva redskap kan de vara mer synliga på stan. Vi spara på så sätt pengar genom att vara effektiva. För alla vet att effektivitet lönar sig. Genom att poliserna är mer synliga ute får vi automatiskt fler poliser som i sin tur kan bekämpa organiserad brottslighet. Blir man mer synlig, mer effektiv och framförallt kostnadseffektiva kan man ha en bättre samverkan myndigheterna emellan.

Det är ju klockrent vad man behöver satsa på, eller?








Uppdrag - Produkttest

Edit 23/5 23:48

Har fixat och trixat med, vad jag tror är en skojig, vinjett. Tycker ni inte att den är skojig och fin, utan ful och dum så säg till så jobbar jag med något annat istället =p






____________________________________________________________________________________


De mest populära bloggarna handlar om produkter. Mode och produkter. Bloggarna tjänar pengar på att skriva om produkterna de har testat. Nu tänker jag göra samma sak. Jag kommer att skriva om alla (läs: så många jag orkar och har råd/lust att testa) produkter jag använder. Är ni intresserade av en produkt, men inte vill köpa den för att ni inte vet om den ger resultat, be mig prova. Sen skriver jag om produkten. Jag kommer dels att hjälpa er på traven när ni är i valet och kvalet, dessutom kommer jag att tjäna stora pengar på det!

Eller INTE! Jag kommer nog inte tjäna en nickel, för företagen kommer snarare ogilla min recension av deras produkt. Jag tänker nämligen granska deras reklam och marknadsföring för att se om produkten håller vad som utlovas. I vissa fall kommer produkten inte behöva vara marknadsförd via media, utan helt enkelt vara något som jag hittar och tycker verka intressant nog för att testa.

För detta ändamål kommer jag göra en alldeles egen liten banner, som talar om att det handlar om "marknadsföring", så jag inte får konsumentverket på mig för att jag gör "smygreklam" som vissa andra bloggare gör ;) Bannern presenteras så fort jag gjort den :p

Hoppas ni kommer att finna detta intressant. Samtliga tester kommer att finnas under kategorin Uppdrag - Produkttest.





Psykologens utlåtande

Idag damp pliktverkets psykologutlåtande ner i brevlådan. Spännande läsning.

Meningar som "...stort ansvar...", "...ge av sig själv...", "Mogen och reflekterande i sitt resonemang.", "Förmåga att härbergera stress." och "Uttrycker också förmåga att vänta, avvakta, ha tålamod.", var några av sakerna som fanns med.

Jag blev bedömd som mycket lämplig. Man tackar och bockar.

Det är alltid spännande att få reda på hur andra människor ser på en. Man har ju alltid en egen bild av sig själv. Sen hur väl den stämmer in, eller hur andra uppfattar en kan ju vara helt olika.

Hur tror du själv att andra ser på dig?




Som ett brev på posten

Dagen har varit helt underbar. Hektiskt som aldrig förr på jobbet, men ändå ett lugn runt omkring en. Ett inre lugn. När jag kommer hem och öppnar posten får jag nästan tårar i ögonen. Ett litet, men ändå stort vadderat kuvert ligger och väntar på mig. Står ingen avsändare eller nåt, så självklart undrar jag vad det är. Mjukt är det också.

Det är en av mina gamla arbetskamrater som skickat mig en gammal t-shirt som jag lämnade kvar som ett litet monument över mig själv när jag slutade! T-shirten som jag fick av dem när jag blev sjukskriven för att jag sabbat mitt knä. T-shirten med trycket "Dansgolvet är till för dom som inte har råd att supa i baren". Trycket hör sjukskrivningen till, eftersom jag faktiskt dansade knäet ur led på fyllan.

Men så underbart att henne (Tack Nelli!) att skicka den till mig, med ett stort grattis för att jag snart blir polis.. "På riktigt" ;)

Saknar allt mina små tomtar Nelli och Perra ibland. *snyft*




Tentan avklarad

Ja nu är juridiktentan avklarad. Nu är det bara hoppas på att få ett godkänt betyg på kursen också..

Har för övrigt inte mycket mer att säga just nu, förutom att det är skönt att det är över!



Arbete pågår med bloggen....

Just nu sitter jag och arbetar lite med bloggen.. Därav kan den ibland se ut som den gör.. Som nyss, rosa med lite hjärtan överallt... Hoppas ingen hann se det...


Försöker få till en header, men det går inte så bra...

__________________________________________________

Edit 12:45
Okej.. Det går ju framåt. Ser ju jäkligt konstigt ut inne bland kommentarerna dock... Andra saker som ser lite konstiga ut också.. Jag vill ha bakgrunden genom allt nu, men vet inte hur man gör. Har man låg upplösning på skärmen så ser sidan lite mupp ut.. The show must go on!

Fast nu får det vara lugnt en stund. Orkar inte göra mer nu.




Ny bakgrund

Mm måste ju försöka liva upp bloggen lite. Den är ju så stel. Tog ju ett jäkla googlande innan jag hittade hjälp för att fixa in en bakgrund. Visst blev det snyggt? ;)

Please, ge mig feedback! Funderar lite på om den ligger och stör texten, men jag vet inte hur man får det att bli helt vitt bakom texten. Tips någon? =)


En helt ny värld...

kommer att öppna upp sig för mig. Jag har väl inte riktigt kunna smälta det faktum att jag kommit in på PHS. Det känns lite overkligt. Helt plötsligt ska jag vara i skolbänken i två år. Det har väl inte varit så mycket glädjekänslor än.

Visst, jag är hur glad som helst över detta. Men jag tänker väl lite mer praktiskt kring det hela än så länge. Och då menar jag mest ekonomiskt. Jag måste se över min plånbok först och främst. Sen börja planera träning, fritid, extrajobb och naturligtvis pluggandet.

Jag misstänker att jag kommer att låta mycket av mina inlägg framöver kommer att handla om min skoltid. Hur det går i skolan, vad jag kommer att lära mig, mina tankar kring det.

Hoppas ni kommer att vilja följa min blogg från slutet på augusti och framåt! Förhoppningsvis kommer den att bli spännande ;)




Polishögskolan nästa!

Jaha! Då var den här hemska veckan över. Beskedet kom idag..

Din ansökan till polisutbildningen Augusti 2008

Du har antagits som studerande till polisutbildningen vid Polishögskolan Sörentorp Solna.

Nu kommer jag att svära lite... Fy faaaan va gött!! =D Hahahahahaha... Glädjeruset är totalt.. Åtminstonde i tre minuter, sen fick jag återgå till verkligheten och börja jobba. Om än med ett större leende på läpparna ;)



Vad gjorde vi utan musik?

Hur skulle vi klara oss utan musik? Vad har musiken gjort för mänskligheten?

Ja nu blir jag lite djup här, men musiken förmedlar så mycket. För är det inte så att man väljer musiken lite efter hur man känner sig? Jag gör det i alla fall. Vill man vara lite deppig, ja då lyssnar man på deppig musik. Vill man rycka upp sig så lyssnar man på något helt annat.

Häromdagen skickade en vän till mig en riktigt, riktigt bra låt. The Boondock Saints, Theme Song. Jag lyssnade på den, om och om igen. Sen var jag tvungen att se filmen! Idag fortsätter jag lyssna på den om och om igen. Och bara för att ni ska kunna ta del av den här fantastiska kompositionen har jag lagt upp den på bloggen så ni kan lyssna. Men jag kommer inte att tvinga på er den. Tryck bara Play här till höger, under idolbilden på mig.

Och njut för guds skull, njut!



Den värsta veckan i mitt liv?

Nej, inte är det här den värsta veckan i mitt liv. Men kanske den som leder till en av de största förändringarna i mitt liv.

Den här veckan infaller nämligen "mitten av maj". Och i "mitten av maj" kommer besked till alla de stackare som förväntas få komma in på Polishögskolan. Vissa kommer få ett trevligt besked, medan andra kommer få ett mindre trevligt besked. Precis som så många andra hoppas jag ju på det mer trevliga beskedet.

Är jag nervös då? Nej inte nämnvärt. Vid ett enda tillfälle har jag varit nervös, men inte mer. Jag är väl mer förväntansfull. Visst kommer jag bli lite besviken om jag inte kommer in, men det är inte hela världen. Det går fler tåg, som man säger. Det är bara att söka igen, och igen.

Nej nervositeten kommer att komma när jag öppnar min mailbox och ser att jag jag har fått mail från Polisen. "Du har ett nytt meddelande från Polisrekryteringen. Logga in för att...." osv osv. Du kommer hjärtat sitta i halsgropen, jag kommer knappt att våga logga in för att läsa. Men sakta men säkert så loggar man in. Man klickar på sin inkorg och läser rubriken.

Så som ni förstår, den här veckan är lite laddad. Den påverkar nämligen hela min framtid!



Polishögskolans dag

Idag var det Polishögskolans dag. Självklart var jag där och kikade på min dam när hon visade lite av sina kunskaper. Nina och Diddi var där för att titta de med.

Säger inte så mycket mer än så, jag lägger upp lite bilder istället. Den första är en av insatsstyrkans gossar som repellerar ut genom ett fönster.

En av insatsstyrkans gossar demonstrerar repellering ut genom ett fönster







Observera kameran i fönstret! =)















Ett hot mot demokratin?

Nu rapporteras det i medierna att SD har kommit över den magiska gränsen fyra procent. De är större än Kristdemokraterna var i förra valet. Demokratin fungerar - folket vill ha in SD i riksdagen. Men där slutar demokratin. Samtliga stora partier har sagt att de vägrar samarbeta med partiet om de kommer in i riksdagen. Mobbning kallar jag det för. Partierna har ingen förståelse för varför de växer i popularitet.

Att påstå att det beror på den massmediala uppmärksamheten är ju befängt. SD får fler väljare av en anledning. Svenska folket är trötta på den ledning vi har idag och vill ha ett parti som står för det de säger. SD säger det många andra inte vågar. För det är så att vi inte vågar säga vad vi tycker. Vi är rädda för att få en stämpel på oss.

Från expressen.se
Marita Ulvskog (s) beskriver resultaten som ett varnande finger till de etablerade partierna. – Många av de här väljarna vill visa att de är missnöjda med en del saker. Det kan handla om pensionärers villkor eller folks möjligheter att försörja sig. Vi jobbar hårt för att visa att vi tar det varnande fingret på allvar, säger hon.

Vad är det de jobbar hårt med? Min förhoppning är att de jobbar hårt med att ta reda på vad det är svenska folket är så missnöjda med, och kanske börja jobba med de frågorna. Att säga att man inte tänker samarbeta eller att kalla dem rasistiska gör bara att folk sympatiserar mer med dem.

Fritt fram för demokrati säger jag bara!



När jämställdhet förvandlas till dårskap

Svenska beslutsfattare håller rent ut sagt på att bli sinnessjuka. Man blir fundersam på om det inte finns viktigare saker att lägga tid och pengar på. Jämställdhet har blivit en hets.

Kommer man med förslaget att byta ut Herr Gårman (Här går man) till något så idiotiskt som Fru Gårman, bara för att det även finns kvinnor i trafiken och det ska symbolisera det svenska jämställdhetssamhället vi försöker leva i, så har man gått för långt. Förlåt den långa meningen.

Den aktuella skylten skapades för många decennier sedan, och har fått ett rent pedagogiskt syfte. I skolan får barnen lära sig att "Här går man", och därav heter skylten Herr Gårman. Det handlar inte om jämställdhet och att kvinnor inte går över övergångsställen. Herr Gårman fick på 1950-talet en ramsa som användes i skolorna. Anita och Televinken sjöng den till och med!

Herr Gårman!
Herr Gårman!
På vita strecken får man
Här men inte där tut tut!
Här men inte där tut tut!
Herr Gårman!
Herr Gårman!
På vita sträcken får man!

Alla vill vi ha ett samhälle med jämställdhet mellan könen, men det får ju inte gå och bli löjligt. För det är precis vad det här har blivit. Kommer alla kvinnor jubla över det här? Kommer feministerna skåla i champagne? Nej antagligen inte. Hade jag varit kvinna hade jag skämts över att man försöker göra samhället mer jämställt genom att byta ut en skylt. Satsa stället på jämställda löner och annat som faktiskt är viktigt.

Skriv under namninsamlingen mot detta du också!

Du som är kvinna - Blir du stolt över det här?

Några artiklar om det hela;
METRO
AFTONBLADET
SVT

Tårarna rinner

Ja det har runnit konstant i snart tio timmar. Klockan nio imorse opererade jag mitt vänstra öga för femte gången. Förhoppningsvis gick det bra. Det märks när stygnen tas ut om några veckor. Jag fick åka färdjtänst hem efteråt, dock ingen rullstol från operationsbordet den här gången. Jag som hade sett fram emot just den biten =)

Klockan tio ungefär var jag hemma igen imorse. Sedan dess har jag legat i sängen. Det kommer bli ett antal timmar till. Det gör fortfarande ont och det rinner fortfarande mycket. Har knappt ätit något idag heller. Men jag är inte direkt hungrig heller så.

Polisstudenterna gnäller över att det gör ont att få pepparspray i ögonen... De skulle testa att få nålar i ögonen istället! ;)

Nu ser jag fram emot ytterligare tolv timmar i min sköna säng. Minst tolv timmar i alla fall..

internet eller Internet - En etablerad felskrivning

Länge nog har jag stört mig på tidningarnas hemska stavning på Internet. Och med det menar jag inte att tidningarna stavar dåligt på Internet. Hänger ni med?

VIsst, medierna stavar allt sämre och sämre. Varje morgon, middag och kväll när jag läser nyheter hittar jag stavfel. Både i papperstidningarna och på Internet. Vad är det som är så svårt med att korrekturläsa? En journalist ska ju vara ett föredöme för andra, eller? Nej men tydligen inte. I en krönika häromdagen var språket fruktansvärt. En massa slangord som man oftast ser på bloggar och andra skitställen. En journalist ska inte använda ord som "outa".

Nåja det var inte det jag skulle ta upp nu, utan snarare stavningen på Internet - alltså själva stavningen på ordet/namnet Internet. Jag har fått lära mig att det stavas med versalt I. Varför? Jo för att Internet är ett egennamn. Det är en plats helt enkelt. Nu så här vid midnatt en lördagkväll när jag inte har bättre saker för mig tänkte jag att jag skulle googla Internet.

*google google google*

Ahhh, wikipedian har minsann en artikel om Internet. Men ve och fasa, vad får jag reda på egentligen. Jo att självaste Tidningarnas Telegrambyrå, mer känt som TT, har "bestämt" att Internet ska stavas med litet i. Den gamla griniga farbrorn i mig utbrister genast - Vad i hela fridens namn!! Ännu värre är ju faktiskt anledningen till deras beslut. "Internet är egentligen ett namn, men dess karaktär av egennamn är inte uppenbar och bruket av liten bokstav är mycket utbrett. Vi anpassar oss till ett skrivsätt som redan är etablerat."

Att påstå någon dylikt är ju fasansfullt! Att anpassa sig till ett skrivsätt som redan är etablerat. Vad händer härnäst? Att TT anpassar sig till fler etablerade skrivsätt? Helt plötsligt "outar vi feta colatjackare" varenda dag i tidningen.  Eller så sär skriver Tidningarnas Telegram byrå alla jätte bra artiklar de säljer till små stads tidningar. För särskrivningar håller ju faktiskt på att bli ett etablerat skrivsätt här i Sverige. Det tack vare engelskan.

Snälla TT, stava rätt för faan!




En av filmvärldens största mysterium

Har TV:n på i bakgrunden. Sitter och äter en Piggelin. Är nyklippt. Och jag sitter och funderar på en av vår tids största filmmysterium.

Idag kl 22:30 på TV3 började "Terminator". Numera en kultfilm. Då - en av 80-talets häftigaste filmer. Terminator 2 var lika häftig den när den kom. När sen Terminator 3 dök upp på filmduken längtade man bara efter att få se Arnolds anabola-stinna muskler och häftiga "I'll be back"-repliker. (Jag kommer säkert få äta upp att jag skrev att jag längtade efter Arnolds muskler, men jag bjuder på det den här gången.)

Handlingen i Terminator behöver jag knappast berätta. Men det är en sak som alltid kommer att förbrylla mig. I en sådan avancerad framtid, där maskiner styr maskiner och klarar sig helt utan människan har man lyckats att skapa en avancerad cybernetisk organism. Självtänkande, självförsörjande, nästintill osårbar och... och skiten snackar med brytning!

Säg mig, är inte detta ett mysterium så säg!? Varför har en av världens mest avancerade prylar en taskig engels-tysk accent? Den frågan kommer alltid att gäcka mig...




RSS 2.0