När snålheten blir ens fall

Jag är snål. Det vet alla som känner mig. Känner man mig inte lär man snart få reda på att jag är snål. Jag blev uppfostrad så, jag fick helt enkelt lära mig att handskas med pengar. Vilket jag har lyckats hyfsat med. Fine, jag har gjort en hel del dåliga bilaffärer med mera, men man ska ha rätt att göra lite dåliga affärer ibland. Man lär av sina misstag.

Man säger att kärleken är blind. I mitt fall gör snålheten mig blind.

Som student är det viktigt att inte ha för mycket utgifter, så innan jag blev student såg jag till att hitta så många billiga alternativ till de dyra jag tidigare hade. Bland annat mobilabonnemang. För en bra tid sedan hade jag mailat Tele2/Comviq där jag har haft mitt abonnemang sedan 1997 om det fanns något bra för mig som ska bli student. En klämcheck tjej från kundtjänsten ringde sen upp mig och berättade om de studenterbjudanden som fanns via CSN, och att jag borde återkomma till dem när jag fått mitt CSN-kort.

Sagt och gjort, jag fick mitt CSN-kort och gick in och kollade på de olika erbjudandena. Jag hade i och för sig redan tjuvkikat lite och visste vad jag skulle ha. Men nu hade de ändrat om erbjudandena lite lite grann och jag valde raskt det jag skulle ha. Jag vart ju så himla nöjd när jag såg att de sänkt månadsavgiften till 29 kronor per månad istället för 39 kronor som det var förut.

Jag beställde, fick ett nytt SIM-kort och jag var igång. De avtalspapper jag fick med åkte raskt in i pärmen utan att jag kikade igenom speciellt mycket. Det såg ju ut precis så som jag tänkt mig. 3000 sms/mms gratis varje månad! Perfekt!

Idag får jag ett sms av Eric som säger att han bytt nummer. Jag svarar "Skit på dig" och vi övergår sen till att prata på msn. Där frågar jag varför han bytt nummer, vilket jag inte ska gå in på här, för det går säkert under PL 9 § om jag snokar alldeles för mycket. Nu ska jag ju självklart visa honom vad jag har för fantastiskt erbjudande från Tele2 och går in på CSN:s erbjudandesida på nätet och letar upp mitt erbjudande.

Va i hela fridens namn.... Det är nåt som inte stämmer här. Så här såg inte mitt erbjudande ut, eller?... En oro sprider sig i hela min kropp. Har jag stirrat mig blind på summan 29 kronor utan att läsa resten? Har snålvattnet runnit som en syndaflod ur min kraftiga käke och svämmat över mina ögon så att jag inte såg resten? Jag har beställt fel, helt j*vla fel!

Så nu har jag precis komponerat ett fjäskigt mail till Tele2 och bett dem att ändra till det jag hade tänkt att beställa, i motsvarande till vad jag faktiskt beställde.

Ibland är jag helt enkelt för snål för mitt eget bästa....



Barnfobi - jag?

Strök runt på DN.se för att leta spännande nyheter att läsa. Istället hittade jag en webbundersökning som jag bara var tvungen att prova. Jag tycker det är kul med undersökningar som förklarar för mig vem jag är. Precis som alla andra undersökningar bestod denna av ett antal frågor som jag varade ärligt på, vilket jag brukar göra.

Den här talade om för mig att jag lider av barnfobi, och "...gör vad du kan för att undvika de snoriga små varelserna,". Det är ingen lång förklaring jag får men det hela avslutas med "Förhoppningsvis har du inga barn själv.".

Nej jag har ju faktiskt inte det och frågan är om jag någonsin kommer få några. Min syster kommer garva ihjäl sig och antagligen säga något i stil med "vad var det jag sa!". Det här kommer hon använda i den anmälan till socialtjänsten hon kommer att skicka den dagen jag berättar att jag avlat avkomma till världen. Om det nu någonsin kommer att hända.

Men jag vet inte om ja vill kalla det för en fobi. Visst jag tycker inte om barn så jättemycket. De stökar, skriker, skiter och gör så att man inte kan sova eller få lugn och ro. De ålar sig när man håller i dem. Jag är rädd att jag ska tappa dem eller råka bryta nacken av dem bara för att jag inte håller i huvudet på dem. Jag gillar det inte helt enkelt. Men det är väl inte en fobi bara för det?

Gillar du barn, eller slipper du dem helst?



Scheissebillig - eller inte?

Media Markt har ju alltid gjort reklam för att vara billiga. Snuskigt billiga... Scheissebillig! På deras hemsida gör de nu reklam för att vara "Skandalbilliga" i Malmö. Skandalen måste väl ligga i att de blivit avslöjade av personalen på Elgiganten i Malmö för att ha köpt upp deras billiga lager av Platt-TV, hämtat allt med en lastbil och fyllt på sina egna lager.

Smart, måste jag få säga. Köpa upp konkurrenters produkter som är billigare än sina egna produkter, och sälja dyrare. Schysst var det inte däremot. Skiter väl i Elgiganten, men kunderna som kommit till Elgiganten i hopp om att få köpa en billig TV blir snuvade på kuppen. Men men sånt är livet. I affärer är allt tillåtet.

Läs mer om det på Aftonbladet.se.








Piketstyrkan - ett pyjamasparty med kuddkrig

Dagens Metro - pappersupplagen.

"Kvinnorna tar sig in i piketstyrkan" - första sidan.
"Nu ska kvinnorna ta sig in i polispiketen" - andra sidan.

Jag ska börja med att säga att jag absolut inte har något emot jämställdhet inom polisen, eller att kvinnor börjar i piketstyrkan. Det här kommer att handla om något helt annat, fast ändå kvinnor i piketen.

Det här handlar snarare om Carin Götblads uttalande iartikeln. "I dag är det väldigt få saker vi löser med råstyrka. Det gjorde vi för tio år sedan. Nu löser vi svåra situationer genom förhandlingar. Vi måste tänka smart." Hon syftar på de fysiska kraven för att komma med i piketen. Hon anser att kraven är för höga.

Men vad vill vi egentligen ha för insatsstyrka? Jag skulle aldrig drömma om att ens försöka komma in i piketen, jag är för svag. Det handlar ju om extrema uppgifter som kräver sin styrka, både fysiskt och mentalt.

Den här debatten om fysiska krav står mig upp i halsen. Jag tycker inte att det ska vara olika krav för män och kvinnor. Själv har jag kämpat i flera år för att komma där jag är nu. Från sticka till pinne. Jag har fortfarande långt att gå innan jag anser mig ha en fysik som passar en polis. Som det är nu så skulle jag inte klara mig så bra i en utsatt situation. Vill jag komma in i piketen måste jag hårdträna. Och då menar jag maximal hårdträning, säkert i tre-fyra år.

Det kan faktiskt en kvinna också göra! Vill man så kan man.

Tycker du att piketen ska sänka sina fysiska krav så att fler kvinnor har möjlighet att komma in?



Piketen förhandlar i en komplicerad situation...



Käften ungjävel!

Pendeltåg... Ah dessa pendeltåg... Och denna barnvagsmaffia som bara måste vara överallt med sina gigantiska märkesbarnvagnar.

Idag när jag klev på pendeln hem från Helenelunds station var det som vanligt proppfullt. Jag valde därför att fortsätta längre bak innan jag klev på, ty det såg ut som om det var mindre folk där. Strategisk tänkande lönar sig alltid!

ICKE! Inte den här gången. Moder jord, och Gud vår allsmjäkige Herre skulle naturligtvis jävlas ordentligt med mig. Vad märker jag när jag klivit in, jo där står en morsa med en barnvagn och ler. Nåja, ungen är ju tyst i alla fall...

ICKE! Nog faan ska ungen till att börja skrika. Mamman hyschar ungen som vägrar tystna. Och morsan bara ler... Vad är hemligheten? Fattar du inte att folk hatar dig och din unge som bara skriker!? Hade jag inte varit en sån stabil, god, godfruktig och laglydig medborgare hade jag nödöppnat dörrarna och puttat ut er i farten. Om blickar kunde döda skulle varenda passagerare ha dödat er. Käften för h-vete!

Mamman är ju inte helt bakom flötet dock, utan plockar upp den kärlekskranka ungen och lägger den mot axeln. Vips så tystnar den.

Man brukar säga att alla barn är vackra, och det vackraste barnet är alltid ens eget. Men jag lovar, mamman grät nog inte av glädje när hon födde ut den där. Isch... Jag skulle också gråta om näsan satt ihop med munnen....

Inte nog med detta. Hon står ju inklämd längst in, och när hon sen ska av blir vi andra som klossar i en Tetrisomgång. Vi flyttar runt oss stela som pinnar för att hon ska kunna komma förbi. Alla andra ska ju också ut, så det blir att flytta några extra steg. Herre min skapare...

Så nu har jag varit nog elak för idag. Har nog aldrig skrivet ett sådant här otroligt elakt och nervärderande inlägg förut. Det värsta är nog att jag faktiskt gillade det ;)


Muhahahaha!!!



Den nya genarationens okunskap

Allt fler av dagens ungdomar har svårt med skolan. Det syns bland annat i alla de bloggar som finns. Vårt svenska språk håller på att förändras. Rättstavning, grammatik och särskrivningar borde tränas mer i skolan. Dyslexi har blivit en stor folksjukdom, som drabbat de flesta ungdomar. Å andra sidan kan man påstå att alla snarare har blivit hypokondriker och tror sig ha denna sjukdom.

Det handlar om okunnighet. Ungdomars bristande vilja att utbilda sig. Dessa ungdomar som någon gång i framtiden ska driva detta land, driva denna värld. Vart är då världen på väg?

Vilka är det som undervisar våra barn och ungdomar? Skolor har lärare som inte är behöriga. Elever respekterar inte sina lärare, eller äldre över huvud taget. Men ett steg i rätt riktning vore att anställa lärare som faktiskt är behöriga. Man anställer inte en busschaufför som bara har B-körkort!

Läste nyss på DN.se om en lärare som nekades anställning för att han inte delade ledningens värdegrund. Han hade öppet kritiserat skolledningen och även skrivit om denna i sin blogg. Skolan valde istället att anställa en obehörig lärare. Man mörkade för bland annat facket, och visade inte den behöriga lärarens ansökan. Kommunen är nu JO-anmäld.

Jag säger inget om i fall det är rätt eller fel att neka någon anställning på grund av att kritisera en arbetsgivare. Jag hade säkerligen funderat både två och tre gånger innan jag anställde någon som var kritisk till mitt företag. Det jag är emot är att man i skolan väljer att ha lärare som inte kan utbilda våra barn. Herregud, det är ju det jag betalar skatt för!

Vad säger du, märker du av okunskapen hos yngre?



Varför missbruka de grundläggande fri- och rättigheterna?

DN rapporterar just nu om en demonstration i Malmö som urartat och lett till stenkastning mot polisen samt misshandel av oskyldiga förbipasserande. Piketstyrkor har spärrat av vägar och avvisar folk som vill gå förbi.

Det är vår mänskliga rättighet enligt Europakonventionen att få hålla demonstrationer. Vår egen grundlag, Regeringsformen, ger oss även rätt till att demonstrera. Men det finns ett ”men” här… Men det ska ske fredligt. En demonstration ska vara fredlig.

Våra rättigheter ska vi vara rädda om. Det kan komma en dag då vi inte har dessa rättigheter. Så hur kan man då missbruka de rättigheter vi har? Varför stöka till det? Varför misshandla oskyldiga, anfalla poliser med sten och flaskor, förstöra andras egendom och begå diverse andra brott och ordningsstörningar?

Demonstrera gärna, men se till att göra det fredligt.

Skulle du kunna tänka dig att delta i en urartad demonstration av det här slaget?


I can be an Alcastar!

Ni vet gruppen Alcazar? De hade en gång en låt som hette Alcastar... Kommer ni ihåg? Det gör ni säkert för den var med i melodifestivalen för några år sen. Hur som helst, det var ingen fantastisk låt och det var absolut ingen fantastisk låttitel. Hur tusan kommer man på en sån dålig titel?

Jag vet nu hur!



Klicka på bilden!

Det här är alltså ett rengöringsmedel som används på toaletterna på skolan.
Det sägs ju att de bästa av idéerna får man på toan, men det här slår ju allt!




Trångt på pendeltåget

Vissa dagar när man ska åka hem med pendeltåget kan det vara så sjukt trångt. Det är svårt att ta sig in i vagnen, men står nästan staplade på varandra.

Men jag ska nog inte gnälla allt för mycket... Kolla in klippet!

Alla...ska...med!
Alla...ska...med!




"Det är bättre med barnarbete..."

Var och fikade med Anders idag. Vi gick inte till det gamla vanliga stammis-haket eftersom Anders tycker att de kan bli lite för påträngande där. Så det fick bli det där andra fiket istället.

Anders tar en kaffe som vanligt, och jag en Cola, som vanligt.... Men... Nej... "Vi har ingen Cola." Va!?

Ett fik utan Cola? Va är det för ett jävla fik?

"Vi har ekologiska juicer." Öhhhh... Jisses. Ekologiskt är helt och hållet mot mina principer, vilket jag säger till tjejen bakom disken. Helt klockren motkommentar hon fäller - "Det är bättre med barnarbete då!" Jaa det är det faan, säger jag...

Så det blev en ekologiskt odlad juice utspädd med grönt te. Luktade schampo, och smakade därefter. 35 jävla spänn skulle de ha för den.

Barnarbete är bättre, för det är faan så mycket billigare!



Det är faktiskt en liten pojke på bilden. Så den här produkten har också använt sig av barnarbete, så det så!



Motsägelsernas moder - juridiken

Att juridiskt språk är invecklat, krångligt, missvisande och allmänt motsägelsefullt är väl ingen nyhet. De som här läst i alla fall några paragrafer i lagboken förstår vad jag menar. Att läsa juridiska doktriner (på ren svenska "böcker") är ett oerhört slöseri med tid då författarna ordbajsar något fruktansvärt. Många sidor, många ord och väldigt lite viktigt innehåll.

Att själv skriva på "juridiska" kan vara lite svårt. Eftersom jag ska göra det väldigt mycket nu i skolan så tänkte jag att jag ska se till att göra det så rätt som möjligt. Om jag nu ska hänvisa till en viss lag, kapitel, paragraf osv. hur ska jag då skriva ut det? Ska jag skriva BrB 2 kap. 1 § eller 2 kap 1 § BrB, eller BrB 2:1? När jag pluggade juridik tidigare i år köpte jag en bok som heter "Juridisk skrivguide", skriven av tre olika författare (nu ska jag egentligen ha skrivit ut det här på ett korrekt sätt med källhänvisning, men det skiter jag i rent ut sagt).

De här författarna är ju alla experter inom sitt område och bara älskar att ordbajsa, och framför allt skriva motsägelsefullt.
Jag vet inte om jag är ensam med att tycka att följande är skitkul (för att inte använda fint språk), men jag skrattade lite när jag läste det i alla fall. Den här boken ska alltså komma med tips om hur man skriver med ett bra språk, så att folk förstår.

"Använd inte ett tillkrånglat språk. Om något kan uttryckas med enkla ord finns det inget skäl till att använda komplicerade."

Visst, det där köper jag. Precis så vill jag att alla paragrafer i lagboken ska vara skrivna! Inga konstigheter alls. Meningen precis efter, är precis så motsägelsefull som man bara inte vill ha det.

"Beaktas måste dock att juridiken innehåller många preciserande facktermer, som givetvis måste brukas då det är påkallat."

Här hittar jag massor av tillkrånglade ord som man skulle kunna byta mot enklare ord. Exempelvis beaktas, preciserande, brukas och påkallat.

Herregud... Jag tyckte verkligen att det här var kul. Jag måste ha ett jävligt tråkigt liv om jag inte har roligare saker för mig =(



Storleken har betydelse

Visst har storleken betydelse. Jag kan inte annat än hålla med när man säger så. Störst är inte alltid bäst, det är hur man hanterar den. Liten kan köra längre än en stor. Den får plats i trånga utrymmen utan att göra skada. Ja fördelarna är många. Se bara vilken tur jag hade igår - bara för att jag hade en liten...






Min lilla gröna - får plats även där det är lite trångt. Gör om det där om ni kan!



Vi minns John Blund

Titta, kom och titta, kom sätt er häromkring...

Ja vem minns inte John Blund, och Lennart Swahn? Jag växte upp med John Blund och musiken. Det är så att man får tårar i ögonen när man blir nostalgisk över den svunna barndomstiden. Jag har försökt att leta upp John Blund på youtube, men allt jag hittar är en norsk utgåva av John Blund.

Men vi kan ju alla titta, lyssna och tänka på framlidna Lennart Swahn och med honom tänka på allas vår John Blund. Inte bara minnas John Blund utan även vår barndom.





Titta, kom och titta,
kom sätt er här omkring.
Det dröjer säkert ännu en stund,
innan sömnen kommer med John Blund.
Han vill visa oss någonting.

Sedan, genast sedan,
när sagan tagit slut.
Då lovar vi att sova så sött,
efter dagen är man ganska trött.
 Men först tar John Blund med oss ut.

Läggdags, det är läggdags, för klockan slagit sju.
Vi träffas säkert åter en dag,
då vi roar oss igen ett slag.
Sov så gott godnatt med er nu.



RSS 2.0