Vad är rätt och vad är fel - Uppfostran och respekt

Uppfostran. Vad är det och vem är det som ska se till att det finns?

Jag blev uppfostrad av mina föräldrar, och till viss del mor- och farföräldrar. Jag fick lära mig vad som var rätt och vad som var fel. När jag gjorde fel fick jag reda på det, och när jag gjorde stora fel fick jag reda på det med besked. I dagens samhälle verkar det som om uppfostran gått om intet. Föräldrar verkar anse att skolan ska uppfostra barnen och skolan tycker att uppfostran skall ske i hemmet.

Det är var förälders skyldighet att se till att barnen lär sig vad som är rätt och fel i dagens samhälle. Föräldrar har dock inte tid och lägger över det hela på skolan. När jag var liten, eller kanske ska säga yngre, så arbetade min mamma deltid och var mycket med oss barn. I skolan röt lärarna till och slängde ut dom som var högljudda eller olydiga.

Idag arbetar föräldrarna kanske mer än heltid och låter barnen växa upp bland förskolor, dagmammor och den senaste trenden, nannies. Lärarna får absolut inte gapa och skrika eller bli handgripliga mot eleverna, för då begår dom en brottslig handling. I värsta fall åker dom på stryk av ungarna.

Skolan är det som sätter störst spår på oss i vårt vuxna liv. Vi fostras av kamraterna, mobbarna, modeskaparna och det mediala. Respekten för medmänniskan försvinner allt mer. Brottsligheten kryper allt längre ner i åldrarna, likaså användandet av alkohol och tobak.

Skolplanen i all ära, men varför i hela friden finns inte lagkunskap med på schemat? Lag och rätt är det som formar vårt samhälle, och inte en jävel vet vad vi har för lagar här i landet. Allt vi gör baseras på lagar, regler, kapitel, stycken, paragrafer och promemorior. Se då till att vi får lära oss det i skolan.

Lägg till lagkunskap redan i mellanstadiet, så att ungarna vet vad dom får och inte får göra när dom väl blir straffmyndiga.


Dubbelbokar

Ja det är vad jag gör ständigt känns det som. Alltid är det något som jag gör dubbelt, eller trippelt.

Hade sett fram emot att åka på läger till allhelgona. Missade ju påsklägret pga jobb. Nu tänkte jag att jag skulle kolla hur det såg ut i min almanacka. Jag är inte dubbelbokad, utan trippelbokad!

1. Rättegång den 1/11
2. Jobbar 3-4/11
3. Läger 31/10-3/11

Det här måste jag lösa på något vis, så att bara nummer tre kvarstår!


Misshandlad kvinna eller man, vad är det för skillnad?

Helt underbart. Regeringen beviljar ett tillskott på 415 miljoner till Polisen. Inte en dag för tidigt.

Mer resurser innebär mer poliser som syns på gatorna. Det är lika med en minskad brottslighet och fler uppklarade brott. Kan det bli bättre än så? Självklart! Öka anslagen än mer. Det finns mycket man kan göra inom Polisen, både spara pengar på och lägga pengar på.

Dom nya 415 miljonerna bland annat läggas på följande prioriterade områden:

  • Brottsofferperspektivet ska stärkas.
  • Stärkt skydd och stöd för kvinnor som utsätts för våld av män.
  • Tidiga och tydliga insatser mot ungdomar som begår brott.
  • En kraftsamling mot organiserad brottslighet och terrorism.

Ett icke-kritiskt inlägg kan tyckas, men det är här kritiken kommer.

"Stärkt skydd och stöd för kvinnor som utsätts för våld av män."
Jag anser att den här meningen borde försvinna helt och hållet. I alla fall behåller jag den åsikten tills jag har bättre insyn i ämnet. Nu är det inte så att jag tycker att män ska slå kvinnor, bara så ni vet. Förklaringen kommer här nedan.


Det handlar väl egentligen om jämställdhet. Det finns kvinnojourer överallt, men knappt några mansjourer. Män utsätts även dom för våld i hemmet. Det finns en speciell lag för just misshandel av kvinnor. Kvinnor som misshandlas i nära relation till mannen, men inte tvärtom.

Det finns även barn som misshandlas i nära relation, utav både kvinnor och män. Jag kan dock ha förståelse för att det finns en speciell lag mot misshandel av barn, men gör inte skillnad på män och kvinnor. Det är ju så viktigt överallt annars, att vi ska vara jämställda. Ha då samma lagar.

"Lagen om misshandel i nära relation" borde den heta. Oavsett om det är en man eller kvinna ska det behandlas på samma sätt. En människa som lever i ett förhållande med psykisk och fysisk misshandel mår inte bra och behöver få hjälp. Svårare än så bör/ska det inte vara.


Första arbetsplatsolyckan

Ja då har man fått fylla i en olycksrapport då.

Skulle hjälpa en kund att ta bort buntband från en pall med kantsten i granit. Såna där långa, stora, tunga stenar man har längs med trottoarer bland annat. Visst, lätt som en plätt tyckte jag. Kunden måste ju ha sina stenar. Dom lösa hade han redan plockat åt sig.

Snipp snapp snorum så klipper jag av banden.

När det sista bandet klipps av lossnar allt. Naturligtvis rasar allt. På mig! Kunden är snabb och rycker tag i mig så att jag kommer loss. Tur att jag hade skyddsskor kan jag säga. Däremot hade jag inget skydd på mitt smalben, där allt ramlade först. Ajsingbajsing.

Det är lite svullet, gör ont och är liiiite sårigt. Inget krossat, inget brutet och tur är väl det. Lite senare när jag skulle ställa tillbaka lite stenar som kunden slarvat runt med upptäcker jag vad tunga dom är. Knappt att jag orkade lyfta en enda sten. Och det var väl en 5-7 stycken som ramlade över mig. Många kilo det.


För er som inte vet vilken typ av sten det är kommer här en bild. Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad.

image14




Sesam öppna dig

Återigen har jag försökt mig på att passera SL's spärrar utan att dra mitt pendelkort. Först när jag nästan slår kullerbytta över spärren kommer jag på att jag är på väg in och inte ut.

För första gången i världshistorien tyckte jag att Alex Schulman skrev en blogg värdig tiden det tog mig att läsa den. "Det rör sig om småbrudar som berättar att de går in i klädaffärer och stöter på en blus som de 'bara måste ha'. Jag förstår inte det där. Vadå måste ha? Man måste ha mat. [...] Jag vill få fast en av de där tjejerna på stan, ruska om henne så att hårspännena flyger och skrika: 'Du, det är bara kläder. Inget annat. Bara kläder!' "

Dock är det inte bara småtjejer, utan även stora tjejer ^_^
I vissa fall killar, men det rör sig då mer om bilar, elektronik eller andra konstiga prylar. Som oftast kostar mycket mer än vad en blus kostar.

Bland mufflonfår och gräsmattor

Jag är glad att jag inte har en gräsmatta. Hade jag haft det hade jag säkert skött den dåligt. Den hade kanske fått för lite vatten och blivit brun. Har man otur blir man arresterad för att man inte vattnar gräset.

Det hände en 70-årig dam i USA. Hon vattnade inte gräsmattan vilket ledde till att den blev brun. Sen blev hon arresterad. Undrar vilken lag hon bröt mot?

Jag har fram tills idag trott att "mufflonfår" var något man bara sa. Trodde aldrig att det var nån sorts får. Men det är det tydligen. =)

image13

Höjd till skyarna

Om det ändå vore jag som höjdes till skyarna.

SL tänker höja priserna på kollektivtrafiken med 70 kronor i månaden, samtidigt som man drar ner på tunnelbanetrafiken nattetid och inför mer bussar då istället. Nånting man provade under sossarnas tid och det slog bakut något fruktansvärt tydligen.

Gör kollektivtrafiken gratis istället. Det skulle lösa många problem.

Mensvärk

Jag har ont i min fot. Går ont när jag går.

Vet inte vart det kommer ifrån, vad jag gjort för att förtjäna detta. Men irriterande är det. Min söta har masserat mig ett antal gånger och det hjälper inte. Av någon underlig anledning kom jag och Hannah (min arbetskamrat) fram till att det måste vara mensvärk jag har i foten.

Dessutom har jag fått skavsår på stortån på samma fot. Det är dom nya skornas förtjänst. Tack vare den blåsa som jag fått där och som jag naturligtvis slet sönder igår, har jag extra ont när jag går. Nu måste jag gå på sidan av foten för att inte få ont i tån dessutom.

Vad har jag gjort för att förtjäna denna smärta?



Liten och söt, men tuff ändå

Bara måste lägga upp en bild på nallen.



image12




Nickedocka

Att titta på halvsovande människor på tågen är jättekul. Hur kul som helst när dom sitter och sprattlar nickar till med huvudet.

Jag var väldigt trött när jag åkte hem idag. Jag inte bara nickade till med huvudet utan hela jag höll på att lägga mig över gubben som satt bredvid mig flera gånger. Körde huvudet i skyddsglaset jag hade bakom huvudet också. Dom som satt i min närhet måste ha haft riktigt roligt åt mig när jag säckade ihop.

Som tur är så vaknar man till innan det är dags att gå av. Vill ju inte hamna ute i Märsta ^_^



Skepp ohoj

Började med förarbevis-kursen idag. Roligt värre! =)

Nu får vi se hur det går med kursen. Den är ju interaktiv på CD-skiva så jag kan ju "plugga" när jag vill och sen boka tid för tenta. Lärde mig ta ut longitud och latitud idag.


image9image10



Operation

Har nu fått tid för operation.

29 oktober klockan 13:00 ska dom lyfta på hornhinna, sträcka den och sy fast den igen. Blir femte ingreppet i mina ögon, och det kommer antagligen bli fler innan det är bra. Jag bara längtar tills det är helt klart. Har ingen lust att ha dom pillandes i mina ögon nåt mer.

Är redan nervös liksom. En av fyra gånger har jag fått lugnande. Vill nog ha det den här gången tror jag.


image8



Juryn i "Idol" bryter mot lagen

Jag förundras över dumheten i dagens TV-program. Hur kan folk vilja framställa sig som idioter i nationell och internationell TV? Framförallt, hur kan folk låta sig bli behandlade på ett sådant sätt att det bryter mot lagen?

Det skrivs massor om hur juryn i "Idol" förolämpar och beter sig illa mot dom som gör ett framträdande. Riktigt hemska personliga påhopp, som får personerna att gråta. Jag tycker inte det är acceptabelt.

Enligt BrB (brottsbalken) 5 kapitlet 3§
Den som smädar annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende mot honom, dömes, om gärningen ej är belagd med straff enligt 1 eller 2 §, för förolämpning till böter. Är brottet grovt, dömes till böter eller fängelse i högst sex månader.

Tänk den som anmäler någon av personerna i juryn. Allt finns ju på band, så bevis är ju inte svårt att få fram.
Gör lite kvalitativ TV istället. Bygg en stjärna från grunden istället. Någon som har noll talang. Det kan bli mer intressant att titta på.


Framtiden

Dom närmaste åren vill jag utvecklas och lära mig mer. Så jag tänkte jag skulle genomföra lite studier. Förutom förarbevis för båt (som jag köpt kurs till) tänker jag närmast studera juridisk översiktskurs. Sen har jag lite fler saker jag vill studera.

Kriminologi
Beteendevetenskap
Forensik
Psykologi

Det finns massor som jag vill lära mig. Det ska bara finnas tid till det. Jag vill ju ha lite tid till att bara pilla naveln också. Tiden räcker inte till. Jag är snart 30 och har ännu inte kommit nånvart. Men jag har ju minst 30 år till på mig att göra nåt med mitt liv. 

Har ska flitens lampa lysa!




 

Civilisationens undergång

Vi har en avancerad teknik. På en väldigt kort tid har vi utvecklat vår civilisation något ofantligt. Bilar, båtar, flygplan, fjärrvärme, datorer, spisar, ugnar, kyl och frys. Alla dessa underbara ting som vi tar för givet idag.

Igår på jobbet så kom vi att diskutera människans undergång och fall. Det blir nog inte så att vi kommer att dö ut knall o fall utan sakta kommer vi att bli av med vår civilisation.

Vi är beroende av bränsel och el för att samhället ska fungera. Den dagen bränslet tar slut börjar vår civilisation sin färd mot undergången. Om vi sedan blir av med elförsörjningen är vi väldigt nära vårt fall. Vi har inte längre tillgång till värme i våra hem. Vi kan inte längre hålla maten frusen eller kyld. Vi har inte ens tillgång till mat längre. Vad gör vi när vi inte kan gå ner till närmaste butik för att köpa vår dagliga måltid?

Hela den civiliserade världen smulas sönder och kaos och anarki kommer att råda på gatorna. Bönderna kan inte längre köra sina traktorer på åkrarna, lastbilarna kan inte frakta maten på våra vägar. Vi kommer att svälta ihjäl, frysa ihjäl och gå en hemsk död till mötes.

Dom som däremot kommer att klara sig är dom som fortfarande lever utanför civilisationen. Dom som lever med naturen och inte emot naturen. Indianer, aboriginer, masajer och allt vad dom olika folkslagen heter, är dom som kommer att överleva. Vi andra har glömt hur man överlever.

En strålande dag

Man skulle kunna säga att det varit en strålande dag. En rolig dag har det i alla fall varit. Och lång. Jobbat från 07-20. Gjorde nämligen min första dag på Bauhaus idag.

Mina nya arbetskamrater tycker jag är konstig. Konstig för att jag jobbar på Bauhaus för att det är roligt.
"-Man jobbar inte på Bauhaus för att det är roligt!" utbrister Linda(?). Eftersom jag har ett fulltidsjobb som är bra betalt förstår dom inte vad jag gör på Bauhaus i Bromma. Men jag gör det för att lära mig nya saker, lära känna nya människor och naturligtvis tjäna mer pengar!

Hade riktigt roligt idag. Fattar inte mycket ännu, men det kommer. Ska få truckkort också. Skojigt värre att få köra truck.
Jobbar samma tider imorgon, och till 11 på fredag. Fint med kickoff med god mat och trevliga arbetskamrater. Sen är det helg. Då ska jag städa här hemma. Carro kanske vill hjälpa mig lite, vad vet jag :)

Nej ni. Nu ska jag slurpa nudlar och sen diska, raka skägget och få min onda fot masserad.



Modets inverkan

Leggings. Sommarens största fluga bland tjejer/kvinnor. Ett mode som idag sågas av diverse redaktörer på stora modetidningar. Dom värsta leggings man kan ha på sig idag är dom som är tunna som strumpbyxor och slutar under knät.

Modet styrs av tidningarna och konsumenterna påverkas. Vi kommer ständigt att gå på deras lurendrejeri som bara dom tjänar på. Dom som inte följer modet blir retade, utskrattade och utfrysta. Tänk dom stackare som kommer att komma till skolan/jobbet i leggings i slutet på veckan. Dom kommer att mötas av hån. 

Uttalanden som "-Jag är trött på leggings" och "-Totalt ute..." skrivs i metro idag. Den ena som uttalat sig är man. Ja du Örjan, du behöver inte ha på dig leggings om du inte vill. Men bara för att modeskaparna är trötta på ett visst mode behöver ju inte vi bry oss. Eller? 


 

Sucking out your brain

Talar om Top Model. Inte bara det att tjejerna i programmet inte har något under hjässan att skryta med, det suger ut hjärnan på dom som tittar. Carro blir som en man som stirrar på ett par nakna tuttar. Tappar målföret, hörseln och varselblivningen. Jag får använda rök- och flaggsignaler för att få kontakt.

 Vi förstörs av dessa kassa program på TV:n. Ge mig klassiker som Airwolf, A-team, McGyver på bra sändningstider. Då blir jag glad! =)

Just ja, jag har ju ingen TV hemma ^_^




Gone baby gone

Det gick fortare än vad jag trott. Innan fallet Madeleine är löst så har Hollywood redan gjort en film. Ben Affleck's regidebut har premiär i november i år. Men den kanske stoppas i Storbritannien.

Det var tydligen inte meningen att handlingen skulle vara så lik verkligheten, men tydligen är inte Hollywood så insatt i vad som händer i övriga världen. Skräll.

Kanske är Affleck som rövat bort henne för att få bra material till sin nyaste film?

Hursomhelst blir det allt mer spännande att följa utvecklingen i fallet Maddie. Kommer jag få rätt i det jag siat om?



Skojare

Det är vad Bredbandsbolaget är. En stor skojare. Av 100 mb i min fina fiberlina får jag ut ca 13. Senaste testet gav  mig iaf ca 30.Kan inte titta på webb-TV på aftonbladet utan att det laggar. Har mailat supporten och fick idag äntligen svar, efter ca 14 dagars väntan.

"Hej .

Tack för din e-post.

Om ditt ärende inte är löst vänligen återkom till Tek support via telefon så skall vi kolla på ditt ärende.

Mvh Robert Lif
Tek support bredbandsbolaget "

Va f**n! Nej mitt ärende är inte löst, för ni har inte gjort nåt! Och vadå "Tek support"? Så skriver man inte! Blir snart ComHem.


Ytterligare skojare är Radiotjänst! Skickar fakturor där det står att dom tagit emot en anmälan om TV-innehav. Från vem då? Ingen i min omkrets har anmält något TV-innehav för den här lägenheten. Nästan 2000 kronor om året för SVT och Sveriges Radio. Lägg ner säger jag bara.

Gör det reklambaserat så slipper vi betala för något vi inte använder.



Försvunnen

Saker och ting försvinner spårlöst från lägenheten. Förra veckan försvann en nyköpt påse med frukt. Igår försvann en nyinköpt schampooflaska. Frukten är ännu inte återfunnen, och frågan är om vi nånsin kommer hitta frukten. Vart kan det ta vägen?

Folk förvånar mig. Varför ska man ha så bråttom? Blev nästan väskryckt av en kvinna i högklackat som kuta som tokig nere på T-centralen. Hon var inte den enda heller. Det blir nästan trafikstockning bland allt folk. Speciellt när ett tåg precis anlänt, då strömmar det folk i alla riktningar och det är nästan så att man inte kommer nån vart. Sjukt.

Sen när man ska på tåget, ja då trängs folk. Dom som ska på ställer sig mitt framför dörrarna för att snabbt kunna komma in och få sig en sittplats. Men alltså, det går fortare om ni inte ställer er så att dom som ska av måste gå på led en i taget. Nästan så man har lust att vräka omkull alla som står i vägen när man ska av.

Tränade idag! :) Gött mos!




Klottrigt värre

Kul.. Jättekul.. Jävla as.. Ge faan i att klottra i min trappuppgång!

Möts av en mindre trevlig syn när jag kommer hem. Det är klottrat på entréporten, både på insidan och utsidan, samt inne på väggar och golv. Ser ut att var nån form av tuschpenna som använts. Vad för form av klotter? Jo nån obegriplig text på utrikiska! Det måste vara nån av dom boende eller bekant till nån boende.

Alltså, vad tänker man egentligen när man gör en sån sak? Okej att stå och klottra på en bergvägg, men där folk bor? Hursomhelst "felanmälde" jag det hela nyss till Väsbyhem. Hoppas dom polisanmäler det hela.

Tänkte träna idag, men tji fick jag, hade ju ingen tröja att träna i här på jobbet. Får ta med imorrn istället. Blir inge springa ikväll heller. Har fortfarande sviter kvar av förkylningen. Hoppas jag blir helt frisk snart!


Sista ansökningsdagen närmar sig

Den 15:e september ska ansökan vara inskickad. Ytterligare en ny omgång till Polishögskolan.

Jag har allting klart, förutom det personliga brevet. Det allra viktigaste av allt. Brevet där jag ska väcka ett sånt intresse att jag är någon som är konkurrenskraftig bland 7500 sökanden. Ångest? Självklart.

Vad ska jag skriva? Vad är relevant i sammahanget? Det är ingen lätt uppgift att skriva det personliga brevet. Jag har helt förkastat det jag tidigare skickat in. Mycket har ju förändrats i mitt liv sen sista sökningen. Jag är inte lika aktiv i föreningar som jag varit tidigare. Lite svårt med tanke på avståndet.

Är det relevant att ta upp min flytt, min sambos studier, mina jobb? Hur kan det tolkas av dom som läser om jag skriver att jag flyttade med min sambo upp till stockholm för att hon skulle studera på polishögskolan? Hur kan det tolkas att jag precis fått jobb på Rikspolisstyrelsen? Kan det tolkas bra eller dåligt, rätt eller fel?

Ska jag ta upp min uppväxt? Den som har gjort mig till den jag är idag. Att jag växte upp nära naturen, med mor- och farföräldrar som var noga med vad som var rätt och fel. Hursomhelst är brevet nånting jag måste få ihop ganska omgående. Jag får väl helt enkelt börja skriva imorrn.



Helgens bravader

Åkte till Karlskoga i förhoppningar om att få saker och ting gjorda ute på lajvområdet. Vi skulle ha bygghelg, med allt vad det innebär!

Tyvärr grusades planerna allt eftersom. Vi kunde inte använda grävare eftersom vi inte hade någon som kunde köra den. Vi kunde inte lägga takpapp på kyrkan för att det var för blött på taket. Vi lyckades dock sätta upp pressenningar på taket, dock i ösregn. Fick bort all halm som låg o skräpade också. Är ju viktigt att allt är rent och snyggt till Eldfesten om två veckor.

Hursomhelst blev det inget ute på området idag. På tre personer finns det inte mycket att göra. Sitter dock med lite skrivningar som behöver göras. Vi har ju stött på patrull inför nästa arrangemang. Ett jättepopulärt arrangemang har hoppat in på samma helg som vårt.

Ett arrangemang som många av dom som kommer på vårt arrangemang också åker på. Och man kan ju inte dela på sig och vara med på bägge. =)

Hursomhelst. Inte många timmar kvar innan jag får sätta mig på bussen och åka hem till min älskling! Ska bli så skönt att få komma hem till henne!

*puss*


Ensam

Helt fantastiskt att komma tillbaka till Karlskoga. Det första jag möttes av var en nymålad busstation. Mycket finare än den gamla nedgångna bruna färgen som den hade förut.

Underbart att gå på stadens gator utan att trängas med folk. Inga rökare jag måste sicksacka emellan för att få frisk luft, och ingen jag måste göra matrix-manövrar för att komma förbi. Det gick att gå alldeles ensam på en trottoar. Jag saknar mitt lilla Karlskoga ibland. Det är så härligt litet.

Mitt mål just nu är att någon gång komma tillbaka till min födelsestad och för alltid bli kvar. Jag sa i och för sig en gång (många gånger) att jag aldrig skulle flytta från Karlskoga, och absolut inte till Stockholm. Men saker kan ju tydligen ändra sig =)

Tidigare i veckan fick jag en ruskig hemlängtan till min gamla lägenhet. Bara började sakna den helt plötsligt. Nu är den inredd med en jäkla massa skrot och bebodd av två dalmasar, varav en knappt kan göra sig förstådd. Men jag har det bra i alla fall!


Har varit hos Erik idag och sett hans hund. Den är längre än honom när han ställer sig på bakbenen ^_^

Läggdags snart.



Nu händer det grejer

Misstankarna riktas nu mot Madeleines mamma. Hon är enligt medier nu misstänkt för Maddies försvinnande.

Jag väntar med spänning på hur detta kommer att sluta. Kommer jag ha rätt, eller kommer jag ha fel?



Orka

Förkylningens tider är nu. I alla fall för min del. Låter som om jag har en död elefant i näsan när jag pratar. Täppt i näsan och irriterad i halsen. Snälla låt mig bli fullt frisk. Tänker ju dra igång med träningen igen ju. Blir svagare för varje dag som går.

Orkar inte lägga ner tid på att läsa nyheter idag. Står bara om en massa elände. Ska dra till Karlskoga i helgen. Blir bygghelg på området. Hoppas vi får mycket gjort.

Är sååå trött nu. Vill bara gå och lägga mig i sängen och somna in.

*gäsp*

Dags att jobba lite nu.


Rasismen och hatbrotten mot oss svenskar

Varför talas och skrivs det ingenting mot dom rasistiska brott som sker mot oss svenskar? När en svensk blir misshandlad av ett gäng med invandrare klassas det som misshandel och inte hatbrott. Varför nedvärderar vi oss själva på det här viset? Varför kan vi inte våga stå upp och säga att vi älskar vår flagga och vårt avlånga land.

Alla politiker, journalister och ofentliga personer klankar hela tiden ner på "rasismen", "främlingsfientligheten" "hatbrotten" och Sverigedemokraterna. Dom vill skaffa poäng hos det svenska folket. Dom styrande politikerna skäms över SD's framfart i landet och vill absolut inte ha något samröre med dom. Tänk om dom hade gjort så mot muslimerna som vill bygga moskéer i våra städer.

SD's framfart beror endast på svenskarnas missnöje mot den politik som drivs här i landet, och det är folket som styr deras framfart. Det politikerna gör är att bedriva en hetsjakt mot människor som har ett annat politiskt tänkande än dom själva. Kanske dags att vi svenskar bedriver flykt till ett annat land för att vi förföljs för vår politiska inriktning?

Jag blev kränkt när jag läste morgondagens blaskor på väg till jobbet. Ett gäng med åtta-klassare som blivit portade från skolfotograferingen för att dom hade landslagströjor på sig. Det är fruktansvärt! Dom blev kränkte på grund av sin nationalitet! Vidta åtgärder och polisanmäl rektorn som tog detta beslut! När ska vi kunna bära vårt lands flagga utan att bli kallade rasister, nazister eller annat kränkande?

Nog är nog!

Anders Wallner, integrationspolitiskt ansvarig i miljöpartiets partistyrelse säger till Sydsvenskan, att "Den främlingsfientliga rörelsen kan nu säga 'man får inte ens använda svenska landslagströjan eller svenska flaggan i det här landet'" i sin manifestation. Detta är väl självklara argument. Klart att vi ska kunna ha svenska flaggan på våra kläder. 

Man behöver inte vara rasist, nazist eller främlingsfientlig för att man har svenska flaggan på sig, eller helt enkelt uttrycker starka känslor för sitt land!

image7




 

Tagen på allvar?

Hur kan man ta våra politker på allvar? Seriöst alltså. Dom har aldrig haft ett "riktigt" jobb, aldrig varit i behov av A-kassa, eller socialbidrag, aldrig behövt sitta på kurser på Arbetsförmedlingen, inte behövt skicka 50 arbetsansökningar och få komma på en endaste intervju. Aldrig behövt oroa sig för tak över huvudet eller mat i magen.

Vilken "normal" arbetare får 150 % i löneförhöjning?! Jag har som max fått två procent. Vi lägger vår framtid i fel människors händer, dom som inte vet något om det dom bestämmer om.

Vi borde ställa krav på våra folkvalda. Låta dom vara ute på praktik i det riktiga livet innan dom får påbörja sin tjänst som beslutsfattare. Då kanske det tas lite bättre beslut om våra liv, när dom faktiskt vet vad det handlar om. Eller helt enkelt välja in arbetare i riksdagen. Ni kan ju börja med att välja in mig!

140 000 i månaden, det är fullständigt sanslöst! Maud Olofsson är INTE värd så mycket pengar. Beslutsfattarna sitter i sina stolar med stora rullande ögon, dreglandes över något nytt tokigt förslag som dom tycker är bra. Sen går allt åt pipsvängen.


image6

Räds inte slutet

Jag återknyter lite till föregående inlägg.

Ingen av mina släktingar har gått en fridfull död till mötes. Farfar lades in på demensboende på Karlskoga Lassarett, där han bokstavligen tynade bort. Han dog tillslut av vätskebrist i en sjukhussäng helt bortmärglad. Tiden han var där led han något ohyggligt. Visst, han var dement, men han var inte helt väck i huvudet som alla andra boende där. Han förstod precis vad det var för ställe vi hade placerat honom på.

Farmor levde ett antal år efter farfars bortgång. Men hon blev bara dåligare och dåligare och hade ständig värk. Hon segnade ner i hallen en natt, på väg från toaletten. Antagligen för att pacemakern la av. Själv hade hon lagt av långt tidigare. Hon hittades följande morgon liggandes på golvet av hemtjänsten. Hon var  helt ensam när hon dog.

Min mammas morbror dog i cancer. Även han lidandes sista tiden.

Mormor hade en aggressiv  form av parkinson och blev snabbt dålig. Förvandlades snabbt från väldigt livsglad till en sjuk gammal tant. Hur det gick för henne har jag redan berättat.

Mammas farbror dog i somras. Även han led otroligt mycket den sista tiden. Han hade KOL, lungemfysem och en hel del andra åkommor som satte sig på andningen. Han hade alltid varit en bastant herre, men det var inte mycket kvar av honom i slutet. Han dog sittandes i den rullstol han mer eller mindre levde i.

Vem vill sluta sitt liv på det här viset? Vill vi ligga, eller sitta och plågas den sista tiden vi har kvar i livet? Det måste vara otroligt skönt att få ta det där sista andetaget efter en sån lång tid av konstant plåga. För anhöriga som lever tillsammans med dom här sjuka är det inte mycket bättre. Man får kämpa mer än vad man orkar med. Varje gång du går och lägger dig, vet du inte om din make/maka kommer att leva när du vaknar.

Alla dom som är emot aktiv dödshjälp kanske borde prova på att leva en tid med ständig smärta och problem med andning. Skulle ni fortfarande vara emot dödshjälp då?

Jag räds inte slutet, men jag räds hindren jag måste passera på vägen dit.


Ett värdigt liv, ett ovärdigt slut

När våra älskade kelgrisar, husdjur och bruksdjur lider svårt av skador, och ålderskrämpor så gör vi det vi anser mest humant och minst plågande. Vi avlivar dom, låter dom somna in så att dom får springa fritt på dom öppna vidderna i himlen. Dom behöver inte lida mer, bara för att vi vill ha dom kvar i livet för att kela lite mer.

Men när vi själva lider av sjukdomar, olyckor eller ålderskrämpor, då ska vi får vård. Vård som i många fall är så fruktansvärd att vi lider. Vi håller liv i hjärndöda med hjälp av respiratorer, i fall där kroppen skulle ha släppt taget. Vi håller oss vid liv med smärtstillande, så att vi inte dör av smärta dom sista timmarna i livet. Varför ska vi plåga oss på ett sådant vis? Djur får en bättre värdighet i slutet av sina liv.

Gamla och sjuka hamnar på äldreboende och får liggsår som går ända in till benen.
"Såret är öppet och djupt. Benpipan ligger blottad. Trots bedövning vrider hon sig av smärta när bandaget byts." Aftonbladet.se 070904

Det är mer humant att införa dödshjälp för gamla och sjuka. Man ska inte behöva leva ovärdigt den sista tiden i livet. Är man sjuk, och vill avsluta sitt liv värdigt ska man kunna göra det med värdighet. Man ska inte behöva avsluta sitt liv i smärtor, eller ångest. Man ska få ta sitt liv med värdighet, inte i smyg, ovärdigt och ensamt.

Min mormor avslutade sitt liv på egen hand, när det inte fanns någon annan väg ut. Hon var sjuk, och det fanns ingen hjälp att få, ingen bättring fanns att vänta. Hon tog sitt liv i ett garage, sittandes på en pall med en filt över benen och en slang från avgasröret mot ansiktet. Där slutade hennes långa liv, säkerligen plågad av smärtor och känslor.

Ingen ska behöva lida på det viset!

En plats av stillhet

Det är så lugnt och fridfullt. Man får vara ensam med sina tankar en stund, varva ner och komma bort från stressen. Stressa aldrig, ta det lugnt. Här stannar tiden för en stund. Åtminstonde för dig. Det här är din stund på dagen där det bara handlar om dig, vad du känner, vill, tycker och tänker.

Det här är platsen jag känner mig lugn och trygg på. Där jag kan sitta och fundera över alla intryck jag precis tagit emot. Här skapar jag dom bästa ideérna. Jag ger mig själv tid för en stunds omtanke, där jag vårdar min själ. Jag stressar sällan på denna plats.

Jag förstår mig inte på folk som mer eller mindre skändar den här platsen. Den här platsen som är ämnad för lugn och ro och absolut tystnad. Varför ska folk envisas med att prata i telefon, eller ha mindre möten utanför den här platsen? Vi vill sitta här inne i vår ensamhet och göra ljud ifrån oss. Ljud som vi inte vill att någon ska höra. Stör inte när vi ger oss tid för oss själva.

Nästa gång, ta dig tid för dig själv. Ta ett extra djupt andetag, blunda, och tänk dig bort för en stund. Helt plötsligt står tiden still för en liten stund.


Toaletten... Var mans tempel. Där vi sitter som kungar på en tron.



RSS 2.0