Skoluniform

Helt klart borde Sverige införa skoluniform ändå från första klass till sista ring i gymnasiet. Allt för mycket kretsar kring barns ytlighet. Har man inte det allra senaste och snyggaste så blir man utstött. Dom som inte har märkeskläder är helt plötsligt inte lika mycket värda som dom andra. Jag vet själv hur det var att inte ha dom senaste kläderna eller en massa leksaker.

Man känner sig mindre värd helt enkelt, och det är väldigt lätt att bli hackad på. Skoluniformer ser likadana ut, således märks det inte om man inte har dom fräckaste kläderna heller. Skoluniformer är dessutom snyggt. Samhället måste lägga mer tid, pengar och energi på att motarbeta den mobbing som förekommer. Den kanske inte är så märkbar, men den finns där.

Och så läser jag nåt helt fantastiskt i Aftonblaskan http://www.aftonbladet.se/nyheter/article664895.ab
3500 kronor i böter eller upp till 6 månaders fängelse för att gå med häng och visa kallingar! Bort med det äckligt fula skejtar-modet! :D


Kommentarer
Postat av: lajvkatt

Yay för skoluniform! Det är så snyggt med sådana ^^ Kan bara hålla med om att med skoluniform så kan nog en del mobbing försvinna. Kanske kanske kan det införa lite disciplin också. Hoppas kan man alltid :)

2007-08-30 @ 23:01:40
URL: http://lajvkatt.blogg.se
Postat av: Memme

Helt rätt t00b:D De är många som blir mobbade för sina kläder, jag har sätt hur mkt mobbning som hälst å de är verkligen hemst!! Fast jag tror inte att jag skulle vilja gå i skoluniform, men de är en mkt bra tanke.

2007-09-01 @ 22:35:15
Postat av: t00b

Det fungerar så bra i många andra länder. Vi borde helt enkelt prova det här också! :)

2007-09-02 @ 09:34:04
URL: http://t00b.blogg.se
Postat av: Julia

Ja håller me :) till och med i gymnasiet skulle man behöva det..där kläderna som man har på sig är viktigare än allt..men det är nog bäst för de mindre i skolorna, det mobbas mest i de svenska skolorna och det skulle skoluniformen säkert minska. Det ser ju ganska snyggt ut me :)

2007-09-02 @ 09:54:44
Postat av: t00b

Det är inte bara snyggt, det är sexigt! :)
Uniform borde införas redan från skolstart, och finnas till skolslut. Högskola och universitet kanske inte är aktuellt dock :P

2007-09-03 @ 19:10:21
URL: http://t00b.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0