Lönsammare att hyra ut i andra hand

Att hyra i andra hand. I många fall bra, när det är brist på bostäder. Men varför är det då brist på bostäder? Jo antagligen för att man hyr ut i andra hand. Han som vi hyr av bor hos sin tjej, men har alltså kvar kontraktet på sin hyreslägenhet. Vi har väl tur som inte betalar "överpris" (tycker att det är svindyrt men ändå är det grundhyran) och ger honom en massa pengar svart.

Så är dock läget på många ställen. Man får köpa ett kontrakt för svarta pengar. Det är oftast inte förstahandskontrakt heller. Nu ska det bli mer lönsamt att hyra ut i andra hand, har en utredning föreslagit. "Många bostadsrättsinnehavare anser att andrahandshyran inte täcker deras utgifter" skriver Stockholm City i dagens tidning.

Nej men så sälj lägenheten istället då. Varför ska folk inneha två, eller fler bostäder när det är brist på bostäder? Klart att det trissar upp lägenhetspriserna när det är brist, det är liksom basic ekonomikunskap, tillgång och efterfrågan. Det blir kanske lönsammare för ägaren, men en ren förlust för den som hyr.

 Hur kan man resonera på det här viset? Vilka är det då som äger lägenheterna? Antagligen dom som har råd att köpa sig en lägenhet i Stockholm, men ändå ha ytterligare ett boende. Alltså höginkomsttagarna. Varför ska dom hela tiden tjäna mer, när vi andra bara får betala mer?

Nej vet ni vad, mitt förslag är att folk får sälja eller säga upp sitt kontrakt om man inte ska bo kvar. Det blir mer moraliskt om inte annat och lönsammare för oss som behöver ha ett boende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0