Respekt, självklart!

Ibland undrar man vart världen är på väg.

Behandla andra som du vill bli behandlad själv. Ett ordspråk som torde kunna räcka långt i den här världen. Alla vill vi väl bli bra behandlade, eller?

Att vara anställd på SL verkar inte vara någon höjdare. Man blir trakasserad, hotad och våldförd. Att folk bara inte kan lugna ner sig. Det finns ju ingen anledning till att brusa upp sig bara för att tåget är försenat. Det kommer snart, och sen går det ett till om ytterligare en liten stund. Ta det lugnt!

Nu är det ju inte bara spärrvakter o dyl. som blir trakasserade utan även passagerarna. Biljettkontrollanter som bryter mot lagen och agerar övermakt. Men men, det är inte det här jag ska skriva om egentligen. Utan om ett uttalande från Veolia Transports vice VD.

Veolia Transport är företaget som driver tunnelbanan åt SL. Dom har ca 1000 medarbetare från totalt 113 länder. Suveränt tycker jag!

Vice VD håller nu en dialog med DO (diskrimineringsombudsmannen) om huruvida dom kan göra en anmälan mot allas vår kära Gert Fylking. Fylking Sverige har i direktsändning uttalat sig diskriminerande mot en av de anställda i tunnelbanan som han haft en dispyt med. "...och det var dessutom en färgad kille, som pratade lite dålig svenska.".

Var går gränsen för diskriminering? Vad i Gerts uttalande var diskriminerande? Var det på grund av att killen var färgad och talade dålig svenska som en dispyt uppstod? Tänk om Fylking istället hade haft en dispyt med en överviktig man med dålig andedräkt. Kanske skulle han ha sagt något i stil med "...och det var dessutom en överviktig kille med dålig andedräkt.".

Hade vice VD tyckt att det var diskriminering? Jag kan komma på massor med liknande saker man skulle kunna säga, men jag tvivlar på att det är diskriminering. Måhända förolämpning, men inte diskriminering. Den juridiska aspekten går alltid att diskutera.


*Suck* Nu råkade makaronerna koka över bara för det! =(






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0