Hur överlever man vintern?

Redan innan klockan har hunnit bli tre på eftermiddagen har mörkret börjat lägga sig.

Är det fler än jag som har svårt att gå upp på morgonen? Det är mörkt, kallt utanför täcket och man är trött. Ens enda problem i världen just då är att man måste gå upp ur sängen. Vi går och sätter på oss något varmt så att vi inte fryser. Det är ju ändå bara 21 grader inne. Några av oss kanske ser till att dricka något varmt till frukosten. Kanske tar en varm dusch till och med.

Oavsett hur mycket man tar på sig  när man går ut så fryser man. Långkalsonger,  underställ, halsduk, mössa och vantar. Inget tycks hjälpa. Men det är skönt att komma in i värmen igen. Krypa ner i soffan framför TV:n  och dra en varm filt över sig.

Tänk vad bra vi har det, vi som kan komma in i värmen. Som har någonstans att ta vägen. En varm lägenhet att vara i när det är kallt ute. En varm säng att sova i.

Det finns tyvärr alldeles för många människor som är utlämnade att leva på gatan. VIssa får inte hjälp och andra vill inte ha hjälp. När du sitter där i värmen, skänk en tanke till alla dom där ute som fryser. Som ligger på gatan och drömmer sig till en varm och skön säng. Som bara vill överleva natten.


image23





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0