Vart är polisväsendet på väg?

På vårt intranät idag fanns det en undersökning. Frågan var vilket utvecklingsområde man ville att vår nya RPC (RiksPolisChef för de ej insatta) ska prioritera.

Först och främst är det ju riktigt bra att frågan går ut, så att man kan ta del av vad folk anser att man bör arbeta med. Men utav de aktuella frågorna hittade jag bara en som passade. Ett effektivare avrapporteringssystem.

Ett av polisens stora mål är att 50 % av alla poliser ska vara ute på fältet och jobba. Man kan ju tycka att detta är en löjlig procentsats, för vad gör övriga 50 egentligen? Jo förutom att jobba med utredningar och annat mycket viktigt går tiden åt till att använda gamla och omoderna system. Detta i sin tur leder till att vi har färre synliga poliser ute på gatorna. Om poliserna slapp åka in till stationen för att rapportera allt skulle vi ha löst många av de andra frågorna man kunde välja.

Genom att polisen har effektiva redskap kan de vara mer synliga på stan. Vi spara på så sätt pengar genom att vara effektiva. För alla vet att effektivitet lönar sig. Genom att poliserna är mer synliga ute får vi automatiskt fler poliser som i sin tur kan bekämpa organiserad brottslighet. Blir man mer synlig, mer effektiv och framförallt kostnadseffektiva kan man ha en bättre samverkan myndigheterna emellan.

Det är ju klockrent vad man behöver satsa på, eller?








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0