När jämställdhet förvandlas till dårskap

Svenska beslutsfattare håller rent ut sagt på att bli sinnessjuka. Man blir fundersam på om det inte finns viktigare saker att lägga tid och pengar på. Jämställdhet har blivit en hets.

Kommer man med förslaget att byta ut Herr Gårman (Här går man) till något så idiotiskt som Fru Gårman, bara för att det även finns kvinnor i trafiken och det ska symbolisera det svenska jämställdhetssamhället vi försöker leva i, så har man gått för långt. Förlåt den långa meningen.

Den aktuella skylten skapades för många decennier sedan, och har fått ett rent pedagogiskt syfte. I skolan får barnen lära sig att "Här går man", och därav heter skylten Herr Gårman. Det handlar inte om jämställdhet och att kvinnor inte går över övergångsställen. Herr Gårman fick på 1950-talet en ramsa som användes i skolorna. Anita och Televinken sjöng den till och med!

Herr Gårman!
Herr Gårman!
På vita strecken får man
Här men inte där tut tut!
Här men inte där tut tut!
Herr Gårman!
Herr Gårman!
På vita sträcken får man!

Alla vill vi ha ett samhälle med jämställdhet mellan könen, men det får ju inte gå och bli löjligt. För det är precis vad det här har blivit. Kommer alla kvinnor jubla över det här? Kommer feministerna skåla i champagne? Nej antagligen inte. Hade jag varit kvinna hade jag skämts över att man försöker göra samhället mer jämställt genom att byta ut en skylt. Satsa stället på jämställda löner och annat som faktiskt är viktigt.

Skriv under namninsamlingen mot detta du också!

Du som är kvinna - Blir du stolt över det här?

Några artiklar om det hela;
METRO
AFTONBLADET
SVT

Kommentarer
Postat av: Monica

Ojojoj, vad jag håller med. Skrev ett eget inlägg om det för några dagar sedan: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.2426015

2008-05-10 @ 18:33:07
URL: http://www.metrobloggen.se/gealach
Postat av: t00b

Håller med dig i ditt inlägg. De gör ju bara stereotypen värre.

2008-05-10 @ 19:57:30
URL: http://t00b.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0