”Om män hade varit gravida…”

"...kan ni vara säkra på att det hade varit ett sjukpenningsgrundande tillstånd och regeringen hade lagstadgat om ledighet för länge sen.". Så skriver Alexandra Pascalidou i dagens Metro. Hon beklagar sig över sin väninna som ligger och spyr och mår så dåligt av att vara gravid.
 

"Om man som min väninna spyr dag och natt, går ner i vikt istället för att gå upp, nästan svimmar av lågt blodtryck och järnbrist, får halsbränna, hemorrojder och foglossningar och tvingas använda syrgasmask på tunnelbanan för att alla plötsligt stinker allt från exklusivt rakvatten till dödliga doser koriander - är man frisk då?"

Nej man kanske inte är frisk, men man har minsann självmant satt sig i situationen. Att väninnan dessutom valt att arbeta som frilansare och inte har någon fast inkomst är även det självmant och man får helt enkelt skylla sig själv. Sluta gnäll över att det är så hemskt. Vill man inte genomlida allt det här hemska för att skaffa ett barn, så slipper man. Det finns alternativ, antingen att vara utan eller skaffa någon annans barn.


Sluta gnäll!


Kommentarer
Postat av: lajvkatten

Åhhh kramar dig i glädje Du tycker precis som jag gör!! Jag är inte ensam i mina åsikter ibland ^^

2008-05-27 @ 11:33:34
URL: http://metrobloggen.se/lajvkatten
Postat av: t00b

Haha =D

2008-05-27 @ 14:00:38
URL: http://t00b.blogg.se/
Postat av: Anonym

Alltså, men hallå!!! Alla har inte en hemsk graviditet, en del svävar på rosa moln. Det stora problemet är att man vet inte i förväg hur det blir. Förhoppningsvis har man självmant satt sig i situationen frivilligt. Absolut!

Men om du någonsin (haha) får uppleva hur fruktansvärt det kan vara att känna sig pruttfull, att inte kunna vistas bland folk för de stinker, att spy dag o natt, att gå upp 28 kilo på noll tid. Att ha en rygg som inte håller dig uppe, fötter som går upp 3 storlekar. Då lovar jag dig att du inte heller hade klarat av att arbeta.. möjligen med att sitta hemma o skriva blogg då ;-)

Men att många kvinnor dessutom jobbar inom vården med väldigt påfrestande arbetsförhållanden (inkl. lukter)spelar väl ingen roll det heller, för vi överlever iaf en förkylning:-)

2008-05-28 @ 20:24:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0