Parabol eller inte?

I många herrans år har det tjatats om paraboler i lägenheter. Det blir snyfthistorier i medierna minst en gång om året.

Det här året är tydligen inget undantag. På aftonbladet.se kan man läsa om en familj om nio, två vuxna och sju barn, som vill se kanaler från Somalia. Aftonbladet vinklar det till en riktig snyftare där mannen i huset får beklaga sig över hur fasansfullt det är att inte längre kunna se sitt hemlands kanaler. Familjen har bott där i tio år och har fått ha sin parabol uppe fram tills en kort tid tillbaka. Anledningen till ändringen beror på ny fastighetsägare.

För mig är inte det här någon nyhet. Den här frågan har varit uppe många gånger när jag jobbade i branschen. Det enda man kunde göra var att hänvisa till fastighetsägaren för tillstånd om att få sätta upp parabolen på balkongen. Oftast är anledningen till avslag att det är en säkerhetsrisk. En parabol kan faktiskt lossna från sitt fäste och trilla rakt ner i huvudet på någon. Fastighetsägaren kan då bli ansvarig.

Mannen i artikeln har fått erbjudandet från fastighetsägaren att sätta parabolen på taket. Monteringen, 3800 kronor, får han själv bekosta. Men se det har han ingen lust att göra, för han har redan betalat 1800 kronor för uppsättningen på balkongen. "Jag accepterar inte att betala två gånger." säger han till aftonbladet.se. Ett mycket ohållbart argument. För vem vill betala för servicen av bilen mer än en gång?

Nej sorgligt är det att tidningarna skriver om det här gång på gång. Vill man ha ett speciellt utbud av TV-kanaler får man allt bekosta det hela. Får man inte sätta parabol i lägenhet, ja då flyttar man till hus.


Kommentarer
Postat av: Ceder

Ett bra erbjudande från fastighets ägaren vore ju att betala dom 1800 och låta "den stackars" mannen betala resten.
Fast jag håller med dig, det är helt upp till fastighets ägaren... nån annan kan inte bestämma det, vare sig tidningen är där eller inte... sen att han har haft den där i 10 år innan, va spelar det för roll? Hade han tillstånd från förra fastighets ägaren?

Ja, jag vet... vi är skadade från förra jobbet :D

2008-02-12 @ 15:30:19
URL: http://www.devnoll.se
Postat av: mohammad

så är det med muslimska idag sen kommer gasmasker
och med mera

2008-02-12 @ 19:42:26
Postat av: Anonym

så är det med muslimska idag sen kommer gasmasker
och med mera

2008-02-12 @ 19:44:08
Postat av: mohammad

DET KOMMER MER OCH MER MAN VET EJ VAD DE HAR BACKOM
RYGGEN .. OCH IN SOM UTLÄNSKA TÄNKER BARA PÅ PENGER, BROTT .

DEN TIDEN SOM VI UPPLEVER I SVERIGE SVÅRASTE ÄN
ANDRA LÄNDER NI FÅ SE ,DET ÄR MYCKET PÅ SPEL.MER OCH MER NI FÅ ALDRIG RÄTTVISAN

2008-02-12 @ 19:53:49
Postat av: mohammad

DET KOMMER MER OCH MER MAN VET EJ VAD DE HAR BACKOM
RYGGEN .. OCH IN SOM UTLÄNSKA TÄNKER BARA PÅ PENGER, BROTT .

DEN TIDEN SOM VI UPPLEVER I SVERIGE SVÅRASTE ÄN
ANDRA LÄNDER NI FÅ SE ,DET ÄR MYCKET PÅ SPEL.MER OCH MER NI FÅ ALDRIG RÄTTVISAN

2008-02-12 @ 19:55:21
Postat av: t00b

Ceder - Ja han hade tillstånd från den förra fastighetsägaren, men den nya ville inte ha några paraboler på balkongerna. Visst är det en gammal arbetsskada vi har, men lite av en härlig sådan ;)

mohammad - Jag har ingen aning om vad du menar och vad det har med paraboler och tv-kanaler. Men det är kul att du skrev hela fyra kommentarer! =)

2008-02-13 @ 07:50:17
URL: http://t00b.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0