Hur råder man bot på skolket?

I dagens aftonbladet Punkt.Se kan man läsa om att var sjätte niondeklassare skolkar regelbundet. Borgarråden Lotta Edholm (fp) och Ulf Kristersson (m) kom då med den geniala idén att låta polisen tvångshämta skolkande ungdomar och återföra dem till skolbänken. Hur genialt är inte det? Nej ärligt talat, inte ett dugg genialt. Det finns bra mycket bättre sätt att råda bot på skolkningen.


Den borgerliga regeringen har gjort det väldigt klart för den svenska arbetsföra befolkningen att fusk och mygel med sjukskrivningar ska strängeligen straffas hårt. Så varför inte göra samma sak för skolungar? När jag är sjuk, förlorar jag inkomst. Först en hel dags ersättning, om jag är hemma hela dagen, och därefter får jag bara 80 % av inkomsten (alla som har ett jobb vet ju naturligtvis redan om sådant här).


En niondeklassare får ingen inkomst, däremot får föräldrarna barnbidrag. Ett bidrag som ska täcka basala utgifter så som kläder, mat och ibland lite annat smått och gott. Om nu skolkande barns föräldrar skulle bli av med en del av bidraget kanske de skulle reagera lite. Det finns ju en anledning till att ett barn skolkar från skolan. Det är inte lätt för en ovetande förälder att förstå varför ens barn skolkar, och framförallt inte lätt att hjälpa. Precis som med alla annan bidragsverksamhet bör det krävas en motprestation för att få upprätthålla bidraget.


Med andra ord, dra in bidraget för dem som inte gör sig förtjänt av det. Det "lockar" förhoppningsvis tillbaka ungarna till skolan. Åtminstone gör det föräldrarna uppmärksammade på familjens problem.


*Finns det några stygga barn här?*
image44




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0