Italien legaliserar prostitution?

I måndagens upplaga av Metro står det att Italiens regering funderar på att avkriminalisera prostitutionen. Inrikesministern Roberto Maroni säger att ”det skulle garantera hälsokontroller och skydda allmänheten”.

Det här är ju inget nytt under solen direkt. Jag har sagt det länge, det finns bara fördelar med en legalisering.

Den svenska regeringen däremot, de tänker göra ytterligare en ny utredning av sexköpslagen. Men utredarna har strikta instruktioner om hur de ska utreda. Man får absolut inte utreda hur en eventuell avkriminalisering skulle fungera. Ack och ve, det ska inte hända att prostitution blir lagligt i Sverige. Men varför inte?

Precis som Maroni säger så skulle det garantera hälsokontroller och skydda allmänheten. Men inte bara skydda allmänheten, utan även de prostituerade. De prostituerade skulle få skydd ifrån hallickar som misshandlar och tar alla pengar. De prostituerade skulle jobba på sina egna villkor, inte någon annans. Resurser kan istället riktas mot den tragiska människohandeln, där människor verkligen far illa.

Enligt www.sans.nu har de prostituerade bara råkat allt mer illa ute efter den senaste lagreformen. När torskarna var de som råkade illa ut var de tvungna att arbeta mer i det dolda. Det ledde till ett ökat risktagande för de prostituerade, som blev allt mer utnyttjade och till och med rånade.

Nej, politiker och andra borde läsa på lite mer. Ni som är så emot prostitution vet antagligen inte hur det är att vara frivillig sexarbetare. Läs på lite – www.sans.se och www.isabellalund.com. Sen kan ni komma med argument till varför vi ska har en fortsatt kriminalisering av sexköp.

För att förtydliga min ståndpunkt – Det är den frivilliga prostitutionen jag är för, inte den ofrivilliga. Den ofrivilliga är den där man luras hit från ett annat land, blir kidnappad hit för att utföra sexuella tjänster mot sin vilja, eller där ett missbruk ligger bakom. En missbrukare gör det knappast frivilligt, utan är slav under sitt missbruk. Fler inlägg jag skrivit i ämnet hittar du här, här, här och här.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0