Massinvandring, på gott eller ont?

Jag blir lite bestört när jag läser SvD.se. Får helt plötsligt veta att Södertälje kommun tar emot mer flyktingar från Irak än vad hela Nordamerika gör. Ska inte hela omvärlden ta sin beskärda del? Vad kommer det sig att lilla Sverige tar en sån stor del av tillströmningen när ingen annan gör det. Flyktingarna får ju ingen bra början här, när våra resurser inte räcker till att anpassa dem till samhället.

Det finns inte lägenheter så det räcker, så de får bo tätt inpå varandra. Vi har inte råd att skola dem i språket, och därmed inte kunna få ut dem på arbetsmarknaden. De fastnar helt enkelt i bidragsträsket och mår ännu sämre. Nej, Nordamerika borde ta sitt ansvar och ta emot dessa flyktingar. Det är ändå Nordamerika som invaderat Irak i jakten på terrorister. Tror de att varje Irakier är Al-Qaidamedlemmar eller vad är det frågan om?

Det är skamligt att vi tillåter oss själva att behandla de här människorna på det här viset. Tror politikerna att de gör en god gärning eller vad? Det är ju tvärtom, de orsakar onödigt lidande när de tillåter massinvandring in i landet. Resten av världen behöver ta sitt ansvar, och det är våra politker som behöver sätta ner foten och påtala detta.

Vad anser du, tar vi in mer flyktingar än vad vi mäktar ta hand om?




Kommentarer
Postat av: DK

Vi tar emot alldeles åt helvete för mycket flyktingar. Tänk bara hur mycket pengar vi skulle kunna lägga på sjukvård, skola och framförallt äldreomsorg om vi inte öste in flyktingar

2008-03-11 @ 14:56:25
Postat av: Lars G

Anledningen till att så stor del kommer hit är det för generösa svenska systemet. Det är lätt att få permanent uppehållstillstånd, kravlöst bidrag, fri bostad, utbildning och vi svenskar ber om ursäkt för att vi bor i Sverige och anses diskriminera de som kommer hit när de tycker att de får för lite pengar.

2008-03-11 @ 14:58:10
Postat av: D.E

Men visst är det underligt att nötterna i SD växer i popularitet? Inget parti verkar bry sig att majoriteten av svenska folket är emot massinvandringen (tom invandrare tycker att det gått för långt). Vore kanske bättre att skicka våra politiker till att bo i ett U-land innan de gort om Sverige till ett? Inte underligt att samtliga politiska partier i danmark under valrörelsen alla lyfte fram sverige som varnande exempel på hur illa det kan gå om man tar emot invandrare utan tanke bakom...

2008-03-11 @ 15:29:23
Postat av: LP

Det är inte klokt skall politikerna knäcka Sverige
vi har neddragningar över allt inom sjukvård skola och äldrevård.Ska invandrarna nu ta alla tomma lägenheter i våra kommuner. Vad skall våra egna ungdomar ta vägen när de vill skaffa eget boende.
Kan det inte bli val snart!

2008-03-11 @ 16:21:40
Postat av: Olbap

Mona Muslim just doesn't get it! Problemet är att efter de 1-2 åren så kommer 99% av invandrarna att flytta till de tre storstäderna ändå. Mona fattar inte att problemet är den i proportion till dess befolkning - Sveriges ENORMA invandring. De flesta invandrana dessutom som saknar yrkeskunskaper, utbildning eller ens alfabetism. Myten om ingejören som jobbar som taxichaufför är just det - en myt. Sverige bör bli som USA - man VÄLJER vilka som ska komma in i landet utifrån nyttan de för med sig, som det är idag så är Sverige en s.k. "free-for-all" - vem betalar? Jo du och jag = skattebetalarna.

exempelvis endast 17% av somaliska kvinnor i Göteborgsområdet arbetar, resten lever hemma på bidrag (källa SCB) och förvärvsgraden bland andra nyankomna (muslimska) invandrargrupper är ungefär lika deprimerande låg. De naiva liberaler och socialister som tror att dessa invandrare skall betala för deras pensioner är ute och cyklar högt uppe i det blå. Dessa invandrare har inte kommit för att bidra som de invandrargrupperna som kom från 40 fram till 70 talet. De har kommit för att göra Sverige till en del av Dar-ul-Islam, och omvandla alla svenska kuffar - i synnerhet "ogudaktiga" liberaler och socialister, till goda, fromma muslimer. Ett steg i detta? Demografi. Svenskar av svensk etnicitet förökar sig inte längre, de som står för den biten är de s.k. "nya svenskarna"... Mona Sahlin vill ha fogliga bidragstagande muslimer som röstar på hennes amerikofobiska parti, och liberaler vill ha fogliga låginkomsttagarinvandrare som torkar sina mormödrars rövar.

2008-03-11 @ 20:16:14
Postat av: julia

det som är synd för de som kommer just till Södertälje är att det inte finns tillräckligt med lägenheter som du skrivit men nu ska man införa en lag som bestämmer hur många det får bo i en lägenhet och det kommer få många invandrare att bli utslängda från sina lägenheter...det är inge vidare framtidsutsikter man har inom migrationsverket..

2008-03-11 @ 20:27:16
Postat av: Anonym

Jag har inom yrkets vägnat träffat på mycket invandrare/flyktingar som kommit "ikläm". De bor upp till 10 personer i samma lilla lägenhet, människor med olika kön, kulturer och religioner! Det är många bråk och våldsdåd som anstiftats av detta!

2008-03-12 @ 14:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0