Götblad – stoppa våldtäkterna i Italien!

Jag kan inte sluta förundras över överklassens förmåga att försöka förändra världen. Vår ”kära” Blondinbella, aka Isabella Löwengrip har blivit utsatt för ett övergrepp av sexuell natur, på en semester i Italien. Nu ska hon slå ett slag för alla utsatta tjejer som åker på semester.

Det är i dagens Internetupplaga av Expressen man kan läsa om övergreppet. Det sägs inte någonstans att det var av sexuell natur, men vilken sopprot som helst kan räkna ut det. Isabella, eventuellt fyllda 18 år, var ute sent på natten i vimlet, säkerligen påverkad av alkohol – mol allena. Hur smart är det på en skala? Det är knappt så att tjejer i småstäderna i Sverige gör något liknande. Jag säger inte att hon får skylla sig själv. Tvärtom, det är tragiskt att behöva bli utsatt för övergrepp, oavsett natur, och oavsett vem man är. Men man får inte glömma att alltid tänka på sin egen säkerhet.

Vi bor inte i en värld fri från ondska. Vi kan inte tro att vi är skyddade från att få vår plånbok stulen, få en käftsmäll eller bli utsatt för något annat brottsligt. Men vi måste göra vad vi kan för att skydda oss. Det är fel att säga att en tjej får skylla sig själv att hon blir våldtagen, men kan man göra något för att förhindra det? Ja, det kan man. Precis som man kan skydda sig från att få sin plånbok stulen ur bakfickan kan man skydda sig mot våldtäkt (beroende på vilken typ av våldtäkt närmre bestämt). Var inte ensam, en bra grundregel!

Nu skulle inte det här handla om hur man skyddar sig, eller vem som bär skuld, utan att överklassen försöker förändra världen först när de själva blivit drabbade.

Varje år misshandlas män och kvinnor till döds, men det var först när överklasspojken Riccardo Campogiani misshandlades till döds som samhället ville ta tag i problemen. Nu vill Isabella att resebolagen ska ta sitt ansvar att informera unga tjejer som reser om riskerna med att vara ute ensam. Ursäkta, men är det inte föräldrars ansvar att se till att ens barn vet om farorna i samhället? Om Isabella skulle vara omyndig är ansvaret ännu mer föräldrarnas. Skyll inte ifrån er. Det är inte alls resebolagens ansvar att meddela de resande om kultur och faror i landet man reser till. Sånt tar man själv reda på innan man bokar en resa! Det ligger väl ändå i sitt egenintresse att utforska landet man vill resa till, lika mycket som du tar reda på så mycket som möjligt om ett företag du söker jobb hos.

Isabella är glad över att hon besitter makt, för med sin makt ska hon förändra världen. Jättebra om hon lyckas, men vad vill hon uppnå? Ännu mer stjärnstatus eller? Hade hon lagt ner möda och energi på det om hon inte själv drabbats? Föga troligt säger jag om det. Till Expressen säger hon att hon nu ska ta kontakt med länspolismästare Carin Götblad för att se om de kan samarbeta på något vis kring unga flickors utsatthet. Götblad gör nog det som är politiskt korrekt och det kommer bli en liten artikeln i tidningen om samarbetet. Men ärligt, Götblad kan inte stoppa våldtäkterna i Italien.

Det är bra att det någon gång händer saker som förbättrar vårt samhälle, men det är tragiskt att det ska ske bara för att det drabbar vår överklass!




Kommentarer
Postat av: sophie

intressant infallsvinkel. och kom ihåg att våldtäkterna i italien drabbar främst utländska tjejer och inte italienskor. även där ligger en dold förklaring. tyvärr är det svenska beteendet inte normalt bla i italien.

2008-07-21 @ 18:15:44
URL: http://sophiequi.blogspot.com
Postat av: Maria

http://mariapettersson.blogg.se/2008/july/goodiebagtavling.html#comment



Missa inte denna grymma goodiebagstävlingen, produkter till ett värde av 2000:-, och än så länge är det bara någon enstaka med i tävlingen (och jag tror inte att deltagarantlet kommer bli alls stort, så stor chans att vinna alltså)...



Ha en underbar dag!!

2008-07-23 @ 15:49:01
URL: http://mariapettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0