Stryplekar är inte rollspel

I en artikel på aftonbladet.se kan man läsa om en 12-årig pojke som dog i en stryplek. En lek som går ut på att strypa en kamrat tills han eller hon svimmar av. Pappan misstänker att sonen sysslade med rollspel på Internet.

Det är jättetragiskt att en 12-årig pojke dött i en lek, men att kalla leken för rollspel, eller härleda leken till rollspel är att famla i mörkret och att smutskasta rollspelandet och rollspelare. Stryplek, kallade det så och inget annat. Att agera i rollspel innebär inte att skada, eller döda någon. Man låtsas helt enkelt. Vart är vi på väg i vårt uppfostrande om vi inte kan lära våra barn vad som är farligt eller inte?


Kommentarer
Postat av: Maria Vuitton

herregud :S

2008-01-09 @ 09:20:40
URL: http://www.mariavuitton.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag citerar: "Pappan misstänker att sonen sysslade med rollspel på Internet."

Det står inte i ditt inlägg att de kallade _strypleken_ för rollspel. Nu har jag ine läst artikeln, men det är du som gör den kopplingen (även om det kan vara lätt att misstänka att även pappan gjort det, annars skulle det inte stått något om rollspelet).

2008-01-09 @ 12:10:11
Postat av: t00b

Kan hända att de inte skriver att de kallar strypleken för rollspel, men det är ganska uppenbart att de vill få en koppling till rollspel med i det hela. Hade rollspel inte haft något med det att göra varför ta upp det?

2008-01-09 @ 13:00:15
URL: http://t00b.blogg.se
Postat av: karolina

nej, jag har inte laddat ner nästa säsong. åker för mkt skidor för att hinna det..näeråå.

2008-01-09 @ 17:18:40
URL: http://karolinaastrom.blogg.se
Postat av: Gurgeh

Kopplingen finns visst i artikeln: "Han befarar att sonen varit inblandad i ett rollspel på internet med strypning." Den meningen gör det helt klart att pappan (och antagligen även artikelförfattarinnan) anser att strypning är något som ingår i rollspel. Vilket naturligtvis är rent nonsens.

2008-01-11 @ 13:07:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0