Nyårsfirandet fick folk att tappa ansiktet

För min del var nyårsfirandet lugnt. Trevligt sällskap, mycket god mat och lugn. Hälften av oss somnade nästan innan det nya året ringdes in. När ljudet försvann från TV:n hördes snarkningar i rummet. Vi avfyrade raketerna några timmar innan tolvslaget, och vi åskådare stod en bra bit ifrån avfyrningsplatsen. Det var vackra fyrverkerier. Dum som jag är (bara ibland) så glömde jag ta med kameran ut.

Men som alla vet så slutar inte året lyckligt för alla, och början på det nya året kan bli ett rent helvete. Så är det varje år och det var ingen skillnad 2007. En man i Västerås ska ha skjutit en raket på sig själv, och "Det ser ut som att han sprängt bort sitt ansikte, säger SOS i Västerås."

Nere i södra Sverige var det en 16-åring som var drabbad. Han hade gått fram för att titta på en pjäs som någon lämnat på marken, odetonerad. Den smällde rakt i ansiktet på honom och därmed är hela hans liv förändrat. Om han nu överlever.

En makaber överskrift, men dock så sann. Verkligheten kan vara så grym ibland. På Expressen.se förs det en debatt bland läsarna, där många anser att fyrverkerier borde förbjudas. Jag håller egentligen med dom. Det finns många orsaker till varför man bör göra det. Jag deltar själv i debatten för övrigt.

Vad anser du, ska fyrverkerier förbjudas, och i så fall varför?



Kommentarer
Postat av: Nina

förbjud för provatpersoner och låt istället myndigheter, ex kommuner mm gör officiella fyrverkerier med kontroll, det är ju vackert att se på och sparar säkert pengar i längden.

2008-01-02 @ 09:15:06
Postat av: t00b

Det skulle säkerligen få ner antalet skadade, helt klart. Men sen har vi djur, och även människor som är rädda för smällarna.

Sen finns det ju naturligtvis såna som jag som är fruktansvärt snåla och inte vill att ens skattepengar ska gå till onödiga saker ;) hehe

2008-01-02 @ 15:53:24
URL: http://t00b.blogg.se
Postat av: julia

det är lag om att man ska vara 18 år när man köper raketer, det hindrar förstås inte olyckorna..man ska nog ordna kontrollerade tillställningar med raketer där brandmän eller andra kan hålla koll på vart de hamnar o hur de tänds..raketer kommer alltid göra illa människor och det kommer ta tid innan det upphör, synd nog..

2008-01-03 @ 00:53:49
Postat av: t00b

Varför inte göra som första-maj firandet? Där samlas vi ju vid brasan, det är något skojigt arrangemang, sång och ståhej. Brandkår eller andra frivilliga som ser till att elden inte sprider sig. Något att ta efter till nyår tycker jag.

2008-01-03 @ 07:27:41
URL: http://t00b.blogg.se
Postat av: t00b

16-åringen rapporteras ha avlidit av sina skador. Och om två-tre år står det om honom i tidningarna igen vid samma tid på året, ytterligare en i statistiken.

2008-01-04 @ 12:21:37
URL: http://t00b.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0