Sverige blir rikare - invånarna fattigare

I dagens Aftonbladet kan man läsa om regeringens överskott i statskassan. Statskassan kommer att ha ett överskott på 163 miljarder kronor i år, beräknar Riksgälden.

Men trots det så blir vi allt fattigare. Alla våra skattesänkningar äts upp av ökade priser på bland annat mat och bränsle. Ett normalt hushåll går flera hundra minus varje månad. Men vad gör då alla pengar i statskassans stora pengabinge? Leker Anders Borg JvA Industrier och simmar i guldmynt som Joakim von Anka, eller vad är det som pågår?

Det finns oändligt många hål att stoppa överskottet i. Häromdagen skrevs det om skolorna som var i sådant dåligt skick att de behöver en ordentlig upprustning. Det är mögelskador, damm och annat otäckt som vår framtid skolas i. Gamla och handikappade som ska få minskad vård i form av indragna timmar för personliga assistenter är ytterligare ett exempel.

Sjukvårdsköer som ringlar sig långa som kinesiska muren, polisen saknar resurser att utreda alla brott vilket gör att många undersökningar läggs ned eller preskriptionstiden går ut. Ja exemplen kan listas milslånga. Men Borg gullar med överskottet precis som farbror Joakim gör.

Det är vi låginkomsttagare (snart student) som får ta den största smällen. Men hur länge ska vi orka?

Har du drabbats av minus i plånboken efter alliansens tillträde, eller har du gått med plus?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0