Moralkakor

Det är inte undra på att svenssons fuskar och myglar. Vi gör ju bara som våra så kallade förebilder.


För det är väl så att de folkvalda ska vara lite utav en förebild för oss vanliga dödliga, eller? Men det är snarare tvärtom, de folkvalda borde använda svenssons som förebilder. Annars tar vi bara efter dem som bestämmer.
 

Som barn tar man efter sina föräldrar och andra viktiga människor i ens omgivning. Som vuxna gör vi som andra vuxna. Och om våra politiker fullständigt skiter i de regler och lagar dom själva satt upp, varför ska då vi andra följa dom?


Jag syftar just nu på det som "avslöjades" i Insider förra veckan. Före detta riksdagspolitiker som inte har något förtroendeuppdrag längre, men som fortfarande lyfter mer lön än vad många andra svenskar med jobb gör. Istället sitter dom hemma, läser böcker och för telepatiska konversationer med djur. Dom skäms inte ens för det.


Att ha en inkomstgaranti som avdankad politiker anser jag vara helt fel. Dom borde få a-kassa baserad på deras tidigare lön med ett visst maxtak, precis som alla andra. Man får sedan anpassa hela sin livsstil på det man då får ut. Sen ska man ta mig tusan försöka få ett nytt jobb om man ska få några pengar.


Kommer vi att protestera mot detta? Ja sannolikt. I alla fall i några dagar, sen kommer det falla i glömska

Kommer det att hända något? Nej antagligen inte...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0