Försvunnet bistånd

Tsunamins offer går miste om 535 miljoner dollar. Anledning - Pengarna är spårlöst försvunna.

Efter tsunamin i asien 2004 skänktes det otroliga mängder pengar från omvärlden. I Sverige donerade vi nog mer pengar än någonsin. Massor av pengar samlades in och skulle gå till återuppbyggnaden av tusentals hem. I dagens Aftonbladet och Expressen rapporterar man att totalt 535 miljoner dollar, alltså över 1 miljard svenska kronor inte kommit tillrätta.

Naturligtvis blir alla väldigt förvånade över detta. Men ärligt, är det inte så med allt bistånd? Svenska staten skickar massor med miljoner kronor utomlands i form av bistånd. Biståndspengar som med stor sannolikhet inte kommer dit dom är tänkte. Så länge biståndet består av pengar kommer det inte att nå rätt i slutänden. Bistånd bör helt enkelt bestå utav det som faktiskt behövs. Behöver man bygga nya hem, ska biståndet bestå av verktyg och byggnadsmaterial. Saknas det mat, ja då ska vi skicka mat. Men aldrig, aldrig och återigen aldrig, pengar.



Kommentarer
Postat av: Ceder

Ja men materiella saker kan också stjälas och säljas... vilket gör att pengar alltid finns med i bilen, men jag förstår vad du menar

2008-01-02 @ 11:05:39
URL: http://www.devnoll.se
Postat av: t00b

Visst kan det det.. Men vem vill stjäla hackor och spadar? :)

2008-01-02 @ 15:49:23
URL: http://t00b.blogg.se
Postat av: jf

ja förstår tanken, men då måste man ju även tänka på att det är svårare att transportera och man måste förmodligen transportera via flyg fler än en gång och det skulle i sin tur bidra till fler utsläpp..

2008-07-04 @ 11:25:49
URL: http://fyndigtnamn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0